Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Unika inblicken: Så är drottning Silvia privat

22 okt, 2023, 19:30 

Journalisten och författaren Ingrid Thörnqvist fick följa drottning Silvia under ett helt år. Nu släpper hon en unik bok om drottningen.

Annons
Silvias lycka under De gamlas dagBrand logo
Silvias lycka under De gamlas dag

Drottning Silvia har alltid varit enormt uppskattad av svenska folket för sin varma personlighet och hårda arbete.

Det råder inga tvivel om vad hennes hjärtefråga är: Barns rätt till trygghet och frihet. Därför grundade hon 1999 World Childhood Foundation och har sedan dess gjort stor skillnad för barn runtom i världen.

I samband med att drottningen fyller 80 i december släpper journalisten och författaren Ingrid Thörnqvist boken ”Yrke: Drottning – Makten och möjligheterna”, där läsarna får se en ny sida av Silvia.

Annons
Den 23 december fyller drottningen 80 år.

”Vi är inte vana vid att se drottningen på det viset”

För att kunna skriva boken fick Ingrid Thörnqvist en unik möjlighet att följa med drottningen i sitt arbete under hela 2022.

I boken får läsarna ta del av nya sidor av Silvia – som till exempel när hon anlände på cykel till ett styrelsemöte på Silviahemmet, iklädd keps och dunväst.

Prinsessan Madeleine arbetar sedan flera år tillbaka också med Childhood.

I en intervju med Aftonbladet berättar Ingrid Thörnqvist att det blivit tydligt att drottningen arbetar enormt hårt och är mycket noggrann.

Annons

– Vi är inte vana vid att se drottningen på det viset. Men på dessa möten agerar hon mer som en vd trots att hon inte har den titeln officiellt. Hon är mer än delaktig, det är hon som bestämmer och pekar ut riktningen.

Ingrid Thörnqvist vill att fler ska få veta att drottningen faktiskt gör i sitt arbete.

Svenska folket saknar kunskap om drottningens arbete

Ingrid Thörnqvist säger till Aftonbladet att hon inte tror att så många är medvetna om vad Silvia faktiskt gör i sitt arbete – och önskar därför att sprida mer kunskap kring detta.

– Drottning Silvia har bestämt sig för att använda sig av sin kungliga roll för att göra någonting bra av den tid hon har. Hon verkar följa sitt informella valspråk: ”Man kan om man vill, och man måste om man har möjlighet”, säger hon till tidningen.

Annons