Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Upp till bevis med Bernadotte!

16 feb, 2012, 08:08 
Agneta Nisbeth
Annons

Nu finns det chans att bevisa att du har kungligt blod i dina ådror, företaget Bernadotte & Falk kan göra en DNA-spårning – med hjälp av Jan Bernadottes DNA.

Annons

Misstänker Du att det finns ett stänk blått, kungligt blod i Dina ådror? Då går det att kontakta företaget Bernadotte & Falk som kan göra en DNA-spårning och se om dina aningar stämmer. Sanningen kostar “bara” 7500 kronor!

Släkt med kungahuset

– Massor av människor tror att de är släkt med familjen Bernadotte och kungahuset, säger Jan (eller Carl-Johan som han heter egentligen) Bernadotte, son till greve Lennart Bernadotte på Mainau, född prins av Sverige.

Förra året sändes Oscar Hedins dokumentär ”Blått blod”, där man undersökte om det verkligen stämmer – att vanligt folk land och rike runt är släkt med kungahuset, vilket flera personer hävdar att de är.

Från tsarsläkt

Med hjälp av Jan Bernadottes DNA kan man bevisa om påståendena stämmer – eller inte. Eftersom Jan Bernadottes farmor kom från den gamla tsarsläkten Romanov.

–Det finns nog ett stort intresse för såna tester i Ryssland, säger Jan Bernadotte.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vad säger då kungahuset om detta?

Kungens syssling har inte talat med kungen om sina nya affärer och “Föreningen Bernadotte”.

–Nej, vi är inte on speaking terms.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

Läs även:

Annons