Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Uppgifter avslöjar – Silvia stöttar Sofia ekonomiskt

19 okt, 2020, 15:00 
Drottning Silvia och prinsessan Sofia – två kungligheter som brinner för barnens rättigheter. Nu avslöjas att drottningen stöttat sin svärdotters arbete.
Annons
Prinsessan Sofias tuffa tid: tvingades söka hjälpBrand logo
Prinsessan Sofias tuffa tid: tvingades söka hjälp

Inom kungahuset har det länge funnits ett starkt engagemang när det kommer till barns rättigheter och i bräschen för det har drotning Silvia gått. Sedan dess har hon fått med sig Madeleine som jobbat mycket med Childhood, Silvias stiftelse som hon startade 1999.

Men Silvia är inte bara engagerad i Childhood. Hon har även en stiftelse som kallas Care About the Children, vars uppgift är att se till att alla barn har tillgång till de mest grundläggande behov uppfyllda så som möjlighet till vård, utbildning och rätten att vara barn genom att få uttryck för sin lekfullhet.

Just det sistnämna har stiftelsen verkligen tagit fasta på när de 2018 valde att ge ett betydande bidrag till prinsessan Sofias stiftelse Project Playground, vars verksamhetsområden bland annat handlar om att hjälpa barn att hitta aktiviteter de annars kanske inte fått möjlighet till att utföra.

Silvia visar sitt stöd till prinsessan Sofia – genom att stötta hennes stiftelse.

Silvias stiftelse stöttar Project Playground

I årsredovisningen för Project Playground 2018 lyfter de fram bidraget från drottningens stiftelse som ett av de fyra mest metydande samarbetena under året.

Annons

”Tack vare H.M. Drottning Silivas Stiftelse – Care About the Children ser vi framför oss en positiv utveckling där fler barn och unga får möjlighet att ta del av de program och aktiviteter vi erbjuder under 2019.” skriver Project Playground.

Sofia har ett stort engagemang för välgörenhet, och arbetar outtröttligt med sin stiftelse Project Playground!

Project Playground fyller tio år i år och skulle firat med en stor fest i oktober, men på grund av coronapandemin har det skjutits upp till nästa år.

Silivas stiftelse Care About the Children skapades för att uppmärksamma drottningens 70-årsdag för sex år sedan och alla som önskade göra detsamma uppmanades att ha jubileumsstiftelsen i åtanke. En så fin gest från drottningen, som visar att hon står bakom både världens barn och prinsessan Sofia i hennes arbete!

Annons