Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Uppgifter: ”Chris O’Neill inte med på nationaldagen”

07 maj, 2021, 15:12 
Prinsessan Madeleine Chris O’Neill Nationaldagen 2018

Ryktet säger att Chris O’Neill inte är så pepp på våra stora firanden. Och att vi inte får se honom på nationaldagen i år heller.

Annons
Chris hemliga liv innan Madeleine!Brand logo
Chris hemliga liv innan Madeleine!

Det är fyra veckor kvar och hovet har ännu inte gått ut med några uppgifter om hur Sveriges Nationaldag den 6 juni ska firas för kungafamiljens del. Men enligt uppgift till Svensk Dam kommer prinsessan Madeleines man Chris O’Neill inte att delta.

Han har ju fått ett rykte kring sig om att inte vara vidare pepp på att närvara vid de stora svenska kungliga evenemangen, som nationaldagsfirandet, kungens födelsedag och Nobelfesten.

Men detta är faktiskt inte helt rättvist. Han fanns vid prinsessan Madeleines sida när nationaldagen firades på Skansen både år 2018, 2017, 2014 och 2013.

Chris O’Neill med kungafamiljen vid Nationaldagsfirandet på Skansen 2017
Chris O’Neill tillsammans med kungafamiljen på Skansen 2017.

Däremot uteblev han 2015, 2016, och 2019. Så fifty-fifty kan man säga, om man ska sammanfatta Chris insatser den 6 juni.

Annons

Och tvärtemot vad många tror har Chris faktiskt närvarat vid Nobelfestligheterna fler gånger än väntat. Samt 2017 även deltagit i Nobelbanketten utan prinsessan Madeleine, som var gravid med prinsessan Adrienne och inte klarade den långa middagssittningen.

– När hon säger till mig att hon inte klarar av att sitta still i fem och en halv timme på grund av helt normala krämpor som kan uppstå i samband med havandeskapet, då vet jag att det är läge att lyssna, sa Chris O’Neill i magasinet Kings stora intervju 2018.

Kungafamiljen och Nationaldagsfirandet 2021

Kungafamiljen Nationaldagen 2014
Så här såg det ut 2014. Hur blir det i år?

Svensk Dam har ställt frågan till hovet om hur kungafamiljens deltagande vid nationaldagsfirandet kommer att se ut i år, men det finns ännu inget officiellt besked att få.

– Det återkommer vi om när vi kommunicerar det, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Chris O’Neill Prinsessan Madeleine Nationaldagen
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill. I sommar har de varit gifta i åtta år.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?

Foto: TT.

Annons