Uppgifter: ”Då gifter sig prinsessan Beatrice”

Prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi

Äntligen ett bröllopsdatum för prinsessan Beatrice: Fredagen den 29 maj ska hon säga ja till sin Edo uppger brittiska medier.
Slå på ljud

Sugen på lite brittisk bröllopsyra? Då ska du boka in fredagen den 29 maj redan nu. Enligt uppgifter i brittisk media är det nämligen då som prinsessan Beatrice, 31, äntligen ska säga ja till sin fästman Edoardo ”Edo” Mapelli Mozzi, 36.

Prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi

Brittisk-italienske Edoardo friade i Italien i september.

Prinsessan Beatrices bröllopsdatum!

Det är tidningen The Sun som har snappat upp bröllopsdatumet från en kunglig insider. Trots att det snart har gått fem månader sedan Edo friade har det ju varit dödstyst från det brittiska hovet. Prinsessan Beatrices guldläge för tillkännagivandet har liksom aldrig dykt upp – först var det pappa Andrews skandalintervju med BBC som kom emellan, och sedan exploderade Megxit. Och under tiden har inbjudningskorten fått ligga där och samla damm.

Men nu bör det snart vara dags för hovkommunikén. Och det finns fler ljus i mörkret, farmor drottningen ska även ha sagt ja till att ha bröllopslunchen på Buckingham Palace.

Så ett prinsessbröllop att se fram emot – och för den sargade brittiska kungafamiljen lär denna familjehögtid sitta som en smäck: det perfekta tillfället att få visa upp en enad front igen. Bara nu Meghan och prins Harry kommer hem från Kanada?

Prinsessan Beatrice med drottning Elizabeth och prins Philip

Äntligen något positivt för drottning Elizabeth och prins Philip.

Småbarnspappan som gifter in sig i brittiska kungafamiljen

Edoardo Mapelli-Mozzi.

Edoardo Mapelli-Mozzi.

Blivande brudgummen Edoardo, 36, har treårige sonen Christopher ”Woolfie” Woolf med kinesisk-brittiska arkitekten Dara Huang. Själv är Edoardo son till den italienske greven Alessandro Mapelli-Mozzi och brittiska societetsladyn Nicola Williams-Ellis som har umgåtts i utkanten av brittiska kungafamiljen i många år: Edoardos lillebror Alby, 28, är faktiskt gudson till Fergie, prinsessan Beatrices skandalomsusade mamma!

Fergie, prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi

Fergie.

Foto: TT.