Uppgifter: De är Madeleines och Chris okända grannar

prinsessan madeleine chris o'neill

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill njuter av två riktigt flotta adresser, både i Florida och hemma i Stockholm. Men vilka är deras grannar? Vi har kartlagt dem!

Det är inte alla som bor granne med en prinsessa. Men personer med lägenheter på Hovstallet, i Stockholm, får ibland träffa Madeleine i trappuppgången. Prinsessparet har nämligen kvar sin femrummare på Väpnargatan respektive Riddargatan när de är hemma i Sverige är det där de packar in sina dyrbara resväskor. Men vilka är då Madeleines och Chris grannar, på Stockholms finaste adress?

ulf gunnehed

Ulf Gunnehed, hovstallmästare.

I Hovstallet återfinns ett antal våningar som disponeras av kungen och flera av hyresgästerna är (eller har varit) anställda vid hovet. Den före detta officeren Ulf Gunnehed är en sådan. Han har i dag titeln hovstallmästare och bor förstås i en av lägenheterna. Han lever tillsammans med Guro Gunnehed, som arbetar som barnmorska på Danderyds sjukhus. Ulf har full koll på alla kungens hästar, som används vid olika ceremoniella tillställningar.

kungens skereterare heidi kumlin

Kungens sekreterare, Heidi Kumlin.

En annan granne som ni säkert känner igen är Heidi Kumlin. Hon var tidigare Fredrik Reinfeldts personliga sekreterare men är sedan sju år tillbaka kungens sekreterare. Hon bar på Hovstallet tillsammans med maken Peter.

Ebba von Mecklenburg

Den pensionerade åldfrun Ebba von Mecklenburg bor på Hovstallet.

Den pensionerade åldfrun Ebba von Mecklenburg är också skriven på Hovstallet. Tjänsten “åldfru” handlar om att ha ansvar över lokalvården, blomsterarrangemang och praktiska förberedelser i samband med den kungliga representationen. I dag har Claes Carlsson tagit över delar av åldfruns ansvarsområden. Andra delar ansvarar husfrun Liisa Hartikainen för.

Mycket kunglig kunskap i våningarna på Hovstallet

Kronprinsessan Victorias stylist, Tina Törnquist, huserar också på Hovstallet. Hon har hjälpt Victoria makalösa outfits i över ett decennium och har alltså nära till kontoret på slottet. Hon känner även prinsessan Madeleine, mer än som en granne, och kvinnorna stannar ofta till och pratar när de ses nere på gatan.

Victorias stylist tina törnquist

Victorias stylist, Tina Törnquist, bor också på Hovstallet.

Det är med andra ord en flott adress som rymmer mycket kunglig kunskap. Och det blir förstås ännu mer liv i byggnaden när Leonore, Nicolas och Adrienne kommer hem till Stockholm.

Foto: TT