Uppgifter: Drottning Elizabeth drar sig tillbaka

Drottning Elizabeth och prins Charles.

Turbulensen i det brittiska kungahuset får oanade följder. Nu kommer uppgifter från London om att drottning Elizabeth är på väg att dra sig tillbaka.

Det är brittisk media som citerar källor inom hovet. Enligt dessa uppgifter kommer drottning Elizabeth, 93, göra som sin make prins Philip och kliva åt sidan när hon fyller 95 år om 18 månader.

Drottning Elizabeth 2019

En drottning på väg att gå i pension?

Prins Charles uppges vara redo att ta över som en modern form av ”prinsregent”, samtidigt som drottning Elizabeth formellt kvarstår som regent. Vilket skulle ge prins Charles möjligheten att axla den dagliga ruljansen i The Firm.

Brittisk media skriver också att det är skandalen kring prins Andrew som har givit prins Charles en öppning att ta ett fastare tag om rodret – och det ska vara han som pekade ut riktningen i det beslut som ledde till att prins Andrew i förra veckan tvingades dra sig tillbaka från alla kungliga uppdrag.

Prins Charles.

Prins Charles har väntat ett helt liv. Och snart kan det vara dags.

I går ska prins Charles också ha haft ett krismöte på slottet Sandringham om den brittiska monarkins framtid, bland annat med sin far prins Philip, 97.

Drottning Elizabeth i tiara.

En kunglig stålkvinna! Men drottning Elizabeth har fyllt 93, och hon har ett blytungt ansvar på sina axlar.

Drottning Elizabeth var 25 år och småbarnsmamma när hon hennes far gick bort och hon blev drottning, den 6 februari 1952. Ett drygt år senare, den 2 juni 1953, kröntes hon i Westminster Abbey.

Drottning Elizabeth på Buckingham Palace balkong, direkt efter kröningen.

På Buckingham Palace balkong, direkt efter kröningen.

Foto: TT.