Uppgifter! Marys nya besked om barnen i Schweiz

kronprinsessan mary verbier
Just nu lever Mary ett liv långt borta från det kungliga strålkastarljuset. Hon befinner sig i Schweiz medan barnen går på den lyxiga internatskolan Lemania-Verbier International School. Nu kommer nya detaljer om deras vardag.
Annons

Förra året tog Frederik och Mary ett stort och livsavgörande beslut. Det bestämde sig för att skicka iväg de fyra barnen till en internatskola i Schweiz och sedan några veckor tillbaka har även kronprinsessan bosatt sig i familjens lyxiga skidlägenhet i Verbier.

Annons

Mary bor i Schweiz på heltid

Förändringens vindar blåser verkligen i Danmark. Prins Joachim och prinsessan Marie har också lämnat drottning Margrethe och den kongelige hufvudstaden för ett liv i Paris medan kronprins Frederik fortfarande bor kvar – även om han pendlar mellan de kungliga uppdrag och familjen i Schweiz. När kronprinsfamiljen först hade flyttat till Verbier ställde de upp på en intervju där de berättade om den nya boendesituationen och barnens skolgång.

Annons
Kronprinsessan Marys och kronprins Frederiks privata chalet i Verbier.
Så här ser kronprinsparet mysiga chalet ut i Verbier. Här bor Mary medan Frederik håller det kungliga fortet flytande hemma i Danmark.

– Det samlar många möjliga goda upplevelser för barnen. Vi gillar alla att vara ute i naturen, och det är en fantastisk natur som vi står i. Vi gillar att åka skidor och det är ett område vi känner till. Det är en stor skola akademiskt och det gör att barnen kan träffa några andra ungdomar och få en inblick i att gå i skolan i ett annat land, sa Mary då.

Avslöjar mer om barnens skolgång

Och nu, några veckor in i utbildningen, avslöjar kronprinsessan hur det går för Christian, Isabella, Josephine och Vincent.

Annons

– Barnen är så motiverade att lära sig och bli bättre på engelska. Det är en fantastisk gåva till dem och till oss som familj, säger Mary till Billed Bladet.

Dessutom har pappa Frederik avslöjat att barnen har blivit ännu bättre på att åka skidor. Någonting som, framförallt, prins Christian såg fram emot när de lämnade Danmark.

– Vi ser verkligen fram emot att lära känna ett nytt land och lära känna skolan i Schweiz. Och naturligtvis skidor lite mer och sedan lära känna vissa människor från olika länder, har prinsen sagt i tidigare intervjuer.

Lemania-Verbier International School i Verbier där Marys och Frederiks barn går just nu.
Kungligheternas skola ligger en kilometer från familjens chalet.
Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Uppgifter! Marys nya besked om barnen i Schweiz”

 1. Birthe Vejrum skriver: 13 februari, 2020

  Man KUNNE jo også have skrevet om, at Mary – og Frederik – var i Danmark den sidste uge i januar, hvor hun havde flere offentlige opgaver (prisuddelinger) og adskillige møder på kontoret og i hendes private mødelokale. Alt var noteret på kongehusets kalender, og bloggen styleofmary dokumenterer det hele på fornem vis. 🙂


 2. PernillaA skriver: 13 februari, 2020

  Är förvånad över att de lär sig engelska; talar inte Mary engelska med barnen ; birthe vet du något om detta


  1. Birthe Vejrum skriver: 13 februari, 2020

   PernillaA – jo, de taler engelsk med både Mary og Frederik – faktisk tror jeg, at engelsk er hverdags sproget hjemme på Amalienborg. Jeg har hørt en telefonsamtale mellem Frederik og Josephine – telefonen skifter hænder mellem børnene flere gange – hvor de diskuterer kagebagningens velsignelser, fordi de tester en opskrift. De kan sikkert også læse en del. Men at skrive sproget det tror jeg, først de er begyndt med i skolen, så der er klart plads til forbedringer. Det samme gælder for Joachims og Maries børn, de er jo også blevet bedre til fransk i Paris.


 3. PernillaA skriver: 13 februari, 2020

  Tack Birthe 😀


 4. Fia andersson skriver: 13 februari, 2020

  De lär sig säkert franska då det tslas i verbier


 5. LB skriver: 13 februari, 2020

  I samband med barnens skolgång i Schweiz avslöjades att familjen köpt en bostad i Verbier för redan 10 år sedan med Mary Donaldsons namnbluff, och att man hyr ut den när de inte själva bor där.

  Att först använda skattbetalares pengar köpa en lyxvilla och sedan tjäna pengar på att hyra ut fastigheten i hemlighet under 10 år är väldigt magstarkt.

  Man kan undra om det inte finns fler lik i garderoben som göms bakom den vackra fasaden?


 6. Birthe Vejrum skriver: 14 februari, 2020

  LB – ja, kongehuset bliver betalt af det offentlige, af os skattebetalere. Det samme forhold gør sig gældende for vores læger, sygeplejersker, lærerne i skoler, gymnasier og universiteter + alle pædagoger i vuggestuer og børnehaver. Og vi skal sandelig ikke glemme vores folkevalgte politikere på Christiansborg og rundt om i landet ansatte i diverse offentlige styrelser landet rundt.
  Rigtig mange danskere har hus i udlandet i Sverige bl.a., men også i Frankrig, Spanien. Italien og time-share lejligheder på Mallorca. Og alle sommerhuse landet rundt! Kronprinsparrets hus i Verbier er købt for D E R E S penge, det koster i vedligehold og tilsyn, når familien ikke er der, DERFOR leaser man det ud.


 7. ananas skriver: 14 februari, 2020

  “Livsavgörande beslut” är en överdrift. De flyttade för några månader, inte för evigt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar