Uppgifter! Marys nya besked om barnen i Schweiz

kronprinsessan mary verbier

Just nu lever Mary ett liv långt borta från det kungliga strålkastarljuset. Hon befinner sig i Schweiz medan barnen går på den lyxiga internatskolan Lemania-Verbier International School. Nu kommer nya detaljer om deras vardag.

Förra året tog Frederik och Mary ett stort och livsavgörande beslut. Det bestämde sig för att skicka iväg de fyra barnen till en internatskola i Schweiz och sedan några veckor tillbaka har även kronprinsessan bosatt sig i familjens lyxiga skidlägenhet i Verbier.

Mary bor i Schweiz på heltid

Förändringens vindar blåser verkligen i Danmark. Prins Joachim och prinsessan Marie har också lämnat drottning Margrethe och den kongelige hufvudstaden för ett liv i Paris medan kronprins Frederik fortfarande bor kvar – även om han pendlar mellan de kungliga uppdrag och familjen i Schweiz. När kronprinsfamiljen först hade flyttat till Verbier ställde de upp på en intervju där de berättade om den nya boendesituationen och barnens skolgång.

Kronprinsessan Marys och kronprins Frederiks privata chalet i Verbier.

Så här ser kronprinsparet mysiga chalet ut i Verbier. Här bor Mary medan Frederik håller det kungliga fortet flytande hemma i Danmark.

– Det samlar många möjliga goda upplevelser för barnen. Vi gillar alla att vara ute i naturen, och det är en fantastisk natur som vi står i. Vi gillar att åka skidor och det är ett område vi känner till. Det är en stor skola akademiskt och det gör att barnen kan träffa några andra ungdomar och få en inblick i att gå i skolan i ett annat land, sa Mary då.

Avslöjar mer om barnens skolgång

Och nu, några veckor in i utbildningen, avslöjar kronprinsessan hur det går för Christian, Isabella, Josephine och Vincent.

– Barnen är så motiverade att lära sig och bli bättre på engelska. Det är en fantastisk gåva till dem och till oss som familj, säger Mary till Billed Bladet.

Dessutom har pappa Frederik avslöjat att barnen har blivit ännu bättre på att åka skidor. Någonting som, framförallt, prins Christian såg fram emot när de lämnade Danmark.

– Vi ser verkligen fram emot att lära känna ett nytt land och lära känna skolan i Schweiz. Och naturligtvis skidor lite mer och sedan lära känna vissa människor från olika länder, har prinsen sagt i tidigare intervjuer.

Lemania-Verbier International School i Verbier där Marys och Frederiks barn går just nu.

Kungligheternas skola ligger en kilometer från familjens chalet.

Foto: TT