Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Uppgifterna om kungafamiljen som Sofia inte vill ska spridas – nu i brittiska media

Uppgifterna om kungafamiljen som Sofia inte vill ska spridas – nu i brittiska media

Tas upp i brittisk media! Foto: TT.

Sofia ville hålla det hemligt!

Prinsessan Sofias förvåning – när adjutanten rycker in!
0:32

Efter reklamen: Prinsessan Sofias förvåning – när adjutanten rycker in!

(0:32)

Slå på ljud

Det var för drygt en vecka sedan som Svensk damtidning kunde avslöja att den svenska versionen av Netflix omåttligt populära "The Crown" har börjat spelas in. Serien, som kommer att innehålla sex avsnitt, kommer att skildra det svenska kungahusets historia med extra fokus på kung Carl Gustaf. Premiären är satt vid årsskiftet i TV4/Cmore.

– Vi är inte delaktiga i arbetet på något sätt. Däremot har manusförfattaren Åsa Lantz velat ställa några frågor utifrån de dokumentära delarna och utifrån det har vi svarat, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till TT tidigare.

Bilderna på prinsen efter dödsfallet – skrivs om utomlands

Kronprinsessan Victoria fick frågor om serien som såklart kommer diskuteras. Victoria var inte särskild pepp på att prata om den.

– Jag vill ju helst inte bli porträtterad. Kanske är jag långväga bortrest under hela säsongen!

Även de utländska medierna har börjat skriva om svenska The Crown. Och bevakningen kommer vara minst lika stort som den ursprungliga versionen, engelska The Crown.

Uppgifterna Sofia inte ville avslöja i The Crown

Men alla inom den svenska kungafamiljen är ju inte så pigga på ideén att dela med sig av sitt privatliv – och förflutna – till allmänheten.

Precis som kronprinsessan så verkar Sofia inte heller taggad. Engelska tabloiden Daily Mail skriver under fredagen en lång artikel om hennes bakgrund som modell och tidigare deltagare i dokusåpan Paradise Hotel.

Prinsessan Sofia är gift med prins Carl Philip sedan 2015 och de två har tre barn tillsammans, prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian.

Det är i nuläget oklart vad som kommer visas i serien och hur mycket vi kommer få ta del av Sofias bakgrund. Men det är förståeligt om hon känner sig obekväm. Sofia har tidigare varit ärlig med att hon tycker att det är ganska jobbigt att prata om hur medierna valt att medvetet fokusera på henne.

– Det var väldigt tufft. Människor kommenterad allt jag gjorde och hur jag såg ut. De hade även åsikter om min relation, har prinsessan tidigare sagt.

Carl Philip och Sofia hånas efter födelsedagsbilden på Gabriel, 5

Bilderna på Gabriel skapar skriverier utomlands – detaljen