Uppmaningen till prins Daniel: ”Behövs en kunglig man”

Uppmaningen till prins Daniel: ”Behövs en kunglig man”

Pontus Lundahl/TT
Prins Daniel har alltid varit en man av folket, något som skulle ge hans ord extra tyngd i coronadebatten, tycker Feminas Malin Roos.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?
Slå på ljud

Sverige behöver en ledare i coronakrisen, och det är uppenbarligen inte Anders Tegnell eller Stefan Löfven, menar journalisten Malin Roos, som i en krönika i Femina skriver att det är tydligt att varken statsministern eller statsepidemilogen visar någon som helst vilja att ta kommandot och leda det svenska folket mot lägre smittspridning.

”Stefan Löfven har från dag ett signalerat att han inte är intresserad av positionen längst fram. Anders Tegnell var ett gott försök, men det broderas inga bonader med statsepidemiologens ansikte längre.” skriver hon i krönikan.

Istället efterfrågar Malin en annan typ av ledare i den tid när det behövs som allra mest.

”Man kan inte jämföra katastrofer och kriser. Coronapandemin har hittills tagit mer än tio gånger så många svenskars liv, men Lottie Knutson, då kommunikationschef på resebolaget Fritidsresor, klev fram och blev en landsmoder efter den förödande flodvågen.”

2020-09-06 I helgen upplevde Kronprinsessan och Prins Daniel den annalkande hösten i fjällen när de vandrade den 47 kilometer långa Jämtlandstriangeln. Vandringen gick mellan fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren för att därefter avslutas i Storulvån. Kronprinsessparet vill tacka STF för det arbete föreningen och dess medarbetare utför för att sprida kunskap om allemansrätten och tillgängliggöra den svenska naturen för alla.

Foto: Kungl. Hovstaterna

Prins Daniel borde leda landet genom corona

Den person hon anser är rätt man för jobbet är ingen mindre än prins Daniel, som hon menar har en ypperlig chans att ta kommandot och visa hur ansvarsfulla vi i Sverige faktiskt kan vara i kris.

”Ju mer jag famlar desto mer självklar känns den aspirant som utkristalliserar sig.Prins Daniel, såklart!

Prins Daniel är njurtransplanterad och därmed i riskgrupp. Han är gift med vårt lands tronföljare och brinner för hälsofrågor och har världens chans att stärka den positionen. Framförallt är han från Ockelbo, en av oss.” skriver Malin.

Hon menar att det inte behöver bryta mot principen att kungligheter inte ska blanda sig i politik, för det är inte vad det handlar om i det här läget. Det handlar om vanligt bondförnuft, och det finns ingen bättre man för jobbet än Daniel just nu. Det kan helt klart ligga något i det hon säger!

Vill du läsa krönikan i sin helhet finns den här.