Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Upprörande händelsen på prins Christian 18-årsdag avslöjad

24 apr, 2024, 19:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu avslöjas upprörande händelsen – farlig man tog sig in på firandet.
Annons

Det var inte bara glitter och glamour som prydde danska prins Christians 18-årsfirande på Christiansborgs slott.

Under måndagen avslöjade nämligen norska Dagbladet att en norrman, tidigare känd av polisen, hade lyckats ta sig in på festen oinbjuden.

SE FILMEN: Kungligheterna anländer till prins Christians stora galaparty!Brand logo
SE FILMEN: Kungligheterna anländer till prins Christians stora galaparty!

Okänd man tog sig in på prins Christians födelsedagsfest

Mannen hävdade att han var journalist på Vogue Scandinavia och ackrediterades som reporter under den kungliga festen – trots att han tidigare åtalats för kroppsskada, penningtvätt, bedrägeri, urkundsförfalskning, identitetsstöld och hänsynslöst beteende.

– Det här är en mycket olycklig situation där en man felaktigt påstod sig vara associerad med Vogue Scandinavia för att infiltrera ett prestigefyllt evenemang. Den här mannen är inte på något sätt förknippad med Vogue Scandinavia, skriver Maria Ehrnvall, Head of Growth and Marketing på Vogue Scandinavia, i ett mejl till Ekstra Bladet.

Annons

Filmade säkerhetspersonalen på kungliga festen

Norrmannen ska ha synts till längst en av fönsterbrädorna iklädd en kappa, slips och vita sneakers. Enligt uppgifter till Dagbladet ska han ha filmat soldater, säkerhetspersonal och flera limousiner när de anlände till festen.

I två fall ska han ha erkänt sig skyldig, men åtalades endast till häktning eller blev frisläppt på grund av sin ringa ålder.

Mannen ska också, bara några dagar innan prins Christians firande, även ha lyckats ta sig in på ett betydande firande i Norge.

Norska underrättelsetjänsten svarar

Se och Hör har i det fallet försökt få kontakt med norska kungahuset, som istället hänvisar till norska polisens underrättelsetjänst, förkortat PET, vilka även ansvarade över säkerheten under prinsens firande.

– PET har ett nära och gott samarbete med kungahuset kring säkerhet och personskydd, men PET kommenterar inte konkret hur dessa säkerhetsuppgifter går till. Vi kan dock konstatera att den aktuella händelsen, enligt PET:s uppfattning, skett i trygga och säkra omgivningar, säger en kontaktperson till underrättelsetjänsten.

Mannen har, enligt hans advokat Viktoria Westrum, inte åtalats för något brott i några av sammanhangen.

Annons