Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Upptäcken i hovets nya bild på prins George, 10 – är kusligt när man ser det

24 jul, 2023, 08:00 

Nu skapar lill-prinsen uppståndelse.

Annons

Tänka sig – det har redan gått hela tio år sedan prinsessan Kate och prins William visade upp sin nyfödda lilla pojke, som en dag ska bli landets kung: prins George!

Den 22 juli firade han sin tioårsdag ihop med familjen, och det brittiska hovet delade traditionsenligt en ny bild på prinsen. Och då gör folket en slående upptäckt.

7 föräldratips från Kate och William!Brand logo
7 föräldratips från Kate och William!

Prins George viktiga roll under historiska dagen

Trots sin ringa ålder är prins George ett riktigt proffs till när det kommer till att vara kunglig. Precis som prinsessan Estelle, skolas han ju för att en dag ta över tronen.

Ända sedan han var en liten småtting har han synts vid sina föräldrars sida på kungliga tillställningar, alltid lika väluppfostrad och artig.

Annons

Tidigare i år skedde dessutom något av en milstolpe i hans korta kungliga karriär. När farfar kung Charles skulle krönas i en pampig ceremoni, hade den äldsta prinsen en viktig roll.

Han var en så kallad "page" till kungen, och det innebar att han fanns vid hans sida under hela kröningen, och bar till exempel det långa släpet på kungens kläder.

Kung Charles, prins William och prins George efter kung Charles kröning
En kung, och två framtida!
Annons

Upptäckten i bilden på prins George

George kallas ofta för en mini-William, och när det brittiska hovet publicerade en nytagen bild på tronarvingen i och med hans födelsedag gjorde folket snabbt en upptäckt.

Prins George sitter på en trappa
Den nya bilden!

Det handlar om hur oerhört lik han är sin far, ja – på den nya bilden är det nästan kusligt. Folket slås dessutom över hur stor han är, och hur fort tiden går.

– Grattis prins George på födelsedagen! Han ser precis ut som sin pappa nu, skriver en användare som i skrivande stund har en bra bit över 1000 gillamarkeringar.

– Ibland glömmer man att han bara är tio år... kommenterar en annan.

– Du kommer att älska att vara tio - det är ett fantastiskt år. Du ser så vuxen ut och så mogen ut. Och du gjorde ett så bra jobb med Hans Majestäts kröning! Vi är alla väldigt stolta över dig och glada att vi får se bilder på dig och din söta familj! peppar en tredje.

Vi kan bara hålla med – visst är de också lika som bär?

Foto: TT

Annons