Vackert kronprinspar till häst

Annons
Kronpris Frederik och hans Mary till häst

Kronprins Frederik och hans Mary till häst

Det var ett avspänt och lyckligt kronprinspar som kom ridande på markerna utanför Gråstens slott häromveckan. Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary hade dessutom cyklat till stallet.

Med både hjälm och skyddsvästar begav sig kronprinsessan Mary ut på en ridtur i det vackra sommarvädret. Bredvid henne red maken, kronprins Frederik, som dock bara bar ridhjälm denna dag.

Frederik2De hade bägge tagit var sin cykel till stallet, som de brukar, och livvakterna fick ibland ett tufft jobb att orka trampa ifatt. Fast ack så bra det var för miljön!

Annons

Mary som är en ypperlig ryttarrinna såg verkligen ut att njuta på hästryggen, långt borta från alla plikter och måsten. Om så bara för några timmar.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

69 kommentarer till “Vackert kronprinspar till häst”

 1. Martin skriver: 30 juli, 2009

  ja vad ska man saga…??? man ligger fore Tidningen i rapportering…sadan er det bare du,,,!!…kanske man kan fa anstaellning??
  Har presenterar Fredrik sin fiance’ 2003…festligt varre….
  http://www.youtube.com/watch?v=_Vh2dI_7_x0


 2. Martin skriver: 30 juli, 2009

  a sa en sak till..de har hjalm nar de rider..de hade inte svenske Kungen och hans sallskap…..!!…:(


 3. Martin skriver: 30 juli, 2009

  hittade ytterligare en bildserie med massor av trevliga bilder pa den danska kungafamiljen….
  http://www.youtube.com/watch?v=_UpvWr28mTI


 4. Gittan skriver: 30 juli, 2009

  Martin /3…Helt nya bilder för mig.. Vad roligt att se…Tack för länken !..


 5. Natasha skriver: 30 juli, 2009

  Martin,
  det här med anställning är inte alls dålig idé – det vore kanske bättre om du verkligen fått den 🙂 eftersom rapporter på denna sajt ändras bara from bad to worse 🙁 Bor utomlands idag och har tyvärr inte ofta tillgång till pappersvariant av tidningen som är betydligt bättre kvalitetsmässigt (tycker jag iaf). Å andra sidan det vore synd att missa “kommentar-gänget” 🙂


 6. Martin skriver: 30 juli, 2009

  for mig med Gittan varsogod…Natasha Tidningen ar slappt skoett vore ju en enkel sak att speeda up rapporteringen….kan jag skota pa deltid..:)
  aven om man har tidningen kan man ju ga in har och spexa litta…
  Du bor var i Europa….??
  har ett klipp for er som tycker danska spraket ar svart…..:) varning HUMOR
  http://www.youtube.com/watch?v=s-mOy8VUEBk


 7. Netaadika.bloggspace.se skriver: 30 juli, 2009

  Natasha, tror nog att du kan prenumerera på “Tidningen” även om du bor utomlands. Men Point de Vue (för du bor väl i Frankrike?) är bättre än Svenskdam, som Martin har påpekat.


 8. Martin skriver: 30 juli, 2009

  190 inbjudna nar Fredrik fyllde forre ar…:) 2008— svenska gaster syns ocksa….stela och har inget att saga….:(…men Stockholmare forstar ju inte danska….som regel…:(..:(
  http://www.youtube.com/watch?v=3ef9A1-uXjE


 9. Louise skriver: 30 juli, 2009

  Ridhjälm och dessutom skyddsväst, de är betydligt förnuftigare de danska kungligheterna!


 10. Natasha skriver: 30 juli, 2009

  … jag skulle vilja bo i Frankrike (och äta foi gra varje dag 🙂 njam-njam, momzi-momzi) men så är det tyvärr inte 🙁 Bor i EU land med varmt klimat blandat med latinotemperament och machoattityd 🙂 och utan foi gra, tyvärr… Saknar Sverige med vår fantastiska natur, ren luft och drickbart kranvatten… men vi är på väg hem i höst!


 11. Gittan skriver: 30 juli, 2009

  För att återgå till kritiken som riktats mot DAM för seeeeeg rapportering från många av oss..
  Jag ser det som en nödvändighet för tidningen att vara FÖRST, STÄNDIGT PÅ SPRÅNG och EXKLUSIV ! Det gäller ju att ta för sig och behålla etableringen som “kungligt forum” istället för att bolla över till konkurrenterna.

  Men det finns mera att fundera över…Varför aldrig en “Karins ruta” varje vecka från chefsredaktören..Hur anonymt som helst existerar hon i kulisserna men hälsar aldrig läsarna välkomna till tidnigen med en spontan kåserande text vare sig på nätet eller pappersvarianten. Vore trevligt att få “Denna veckas Karin”..
  Och varför inte en ÖPPEN och lättanvänd frågespalt där vi får undra över saker till EXPERTERNA på kungligheter..Visserligen behövs väl en viss efterforskning i vissa fall med fördröjda svar som följd…Men det vore angenämt att ha den möjligheten..
  Och sedan måste ju tidningen vara FÖRST med exklusiva intervjuer…Väldigt sällan har man intervjuer med tex Victoria eller Madeleine..Jag förstår ju att de är återhållsamma i mediakontakter men vi får väl hoppas att blod är tjockare än vatten och att de av familjesympati väljer Dam i första hand om tillfälle skapas…


 12. Netaadika.bloggspace.se skriver: 30 juli, 2009

  Martin. Som regel inte. Men jag förstår danska rätt bra på grund av att mina föräldrar hade många danska vänner. Min mamma var långa tider som gäst i Danmark. Hennes bästa vänner var Birgit och Ebbe Munch. (dom lever väl inte längre förstås) Ebbe hade visst någon funktion i det danska kungahuset. Känner du till något om Ebbe Munch?


 13. Martin skriver: 30 juli, 2009

  nej bara namnet…..:(


 14. Carolina skriver: 30 juli, 2009

  Martin, hur gick det för paparazzifotografen, han som hämnd ringde sjöräddning när han blev bortkörd från Solliden? Han var ju för nära Sollidens skyddsområde. Har det kommit något nytt om det?


 15. Martin skriver: 30 juli, 2009

  nix inte vad jag sett…….:(


 16. agnetasvenskdam.se skriver: 30 juli, 2009

  Apropå bilderna på kronprinsparet till häst kan vi bara berätta att de är tagna samma dag som dopet av prins Joachim och Maries lille prins Henrik. Med andra ord är de helt färska. De har däremot ofta varit ute på sina hästar, de har även cyklat till stallet ett flertal gånger.


 17. Marianne skriver: 30 juli, 2009

  Apropå färska?? I danska Billedbladet brukar rapp komma samma dag el senast dagen efter!
  Varför har ni på Svensk Damtidning “gamla nyheter” utlagda på webben så länge? Daniel Westlings hemkomst från sjukhuset t ex, den skedde i juni månad (början)! Statsbesök till Holland det var i maj!
  Tag lärdom av era danska kollegor på Billedbladet resp BT!


 18. agnetasvenskdam.se skriver: 30 juli, 2009

  Nyheterna som ni syftar på, till exempel Westlings hemkomst ligger kvar i vår spalt till vänster eftersom de är några av våra mest läsa och kommenterade artiklar. Publiceringsdatum syns ovan, vilket naturligtvis var just i samband med hans hemkomst från sjukhuset. Vi lade med andra ut bilderna så fort vi fått in dem.


 19. Martin skriver: 30 juli, 2009

  tja det ar val ok att blanda nytt o “gammalt”….en del amnen ger ju upphov till manga kommentarer t.ex…….i all synnerhet Victoria o Daniel…:)
  men det som skottes samst “nyligast” var val barndopet i Mogeltonder
  dar var Tidningen valdigt langsam och underskattade kanske intresset i Sverige??? borde ha skotts lika bra som Victoria dagen…dar var ni framme hela tiden,,,!! “ris o ros”…:)
  Danska SeogHor ar inte battre men det klart det ar en skvallertidning
  med en del “Royala inslag”….


 20. Rose skriver: 30 juli, 2009

  Kan rekommendera http://www.zdf.de “Königskinder” för intresserade.
  Välgjorda, informativa program att ladda ned pa dator för de som ej har ZDF.
  T.ex. “Victoria und Daniel”, “Frederik und Mary”, “Felipe und Laetizia”.
  “William und Kate” är tillgängligt slutet av aug.
  Inte bara dessa videos är sevärda utan finns fler filmsnuttar fran hoven.


 21. Martin skriver: 30 juli, 2009

  tackar Rose…sana tips ar vardefulla…samt ibland svara att hitta pa egen hand….har Du mer pa lager??


 22. Martin skriver: 30 juli, 2009

  der Prinz aus Ockelbo…:) gahr nicht slecht…:)


 23. Rose skriver: 30 juli, 2009

  Martin!

  Du har en bra intervju pa http://www.ard.de “Beckmann” fran 15.juni
  med Silvia, över en timme , den skicklige journalisten Reinhold Beckmann far henne att prata tämligen fritt och avspänt….


 24. Rose skriver: 30 juli, 2009

  Även under http://www.zdf.de “zdf royal” finns mer filmer att plocka fram….
  Men jag har ingen aning vad som ev. redan sänts i Sverige….


 25. Gittan skriver: 30 juli, 2009

  Rose / 23….Kunde inte låta bli att “tjuvtitta” på ditt länktips till Martin… Du har alldeles rätt! Silvia är verkligen mera avslappnad i Beckmann´s intervju än i någon jag tidigare sett… Hon brukar bli stel och sänka rösten till näst intill ohörbar.. Detta var en helt annorlunda blid av henne.. Vill vi se mera av…


 26. Irena. skriver: 30 juli, 2009

  Nu måste jag reflektera lite…Såg också intervjun med drottningen i tysk teve och måste tänka om angående henne,,,Frågan är om det beror på språkförbistring eller att drottningen, här i Sverige, tidigare bara intervjuats av s.k Kalle Anka-journalister, att hon framstått som så stel och högdragen de senaste tjugo åren????Såhär har vi ALDRIG sett henne förut, hon verkar ju vara en intelligent person! Varför kommer det inte fram media som görs med henne här i Sverige?
  Beckmann är ju en storartad intervjuare, vi har absolut ingen motsvarighet i Sverige, inte ens Stina Lundberg eller Malou von Sivers, det bidrar såklart till det lyckade resultatet.
  Och så naturlig hennes röst är när hon talar tyska….det saknas nog, helt enkelt, förtroende mellan svenska kungligheter och svensk media…Jag tycker att Hermann Lindqvist skall göra nästa, stora kungaprogram för teve..för honom tror jag att de litar på, nämligen.


 27. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 30 juli, 2009

  Tack Rose för en fantastisk länk! När man ser detta slås man av hur lite det har framkommit om personen bakom drottningmasken. Men hon är verkligen i sitt rätta element här.


 28. Rose skriver: 30 juli, 2009

  Det gör mig sa glad att Ni tycker det är en trevlig intervju!!! Jag har ocksa reagerat hur stelt Silvia presenterar sig i Sverige,
  i Tyskland känns det som hon är den äkta personen – i Sverige försvinner hon bakom drottningmask , verkar ensam.
  Vi har ocksa mycket bra journalister, som Reinhold Beckmann, som är palästa, visar stil men ända inte är fega när de intervjuar….


 29. mulle skriver: 30 juli, 2009

  Vilka underbart bra förbilder Mary och Frederik är jämfört med vår egen kungafamilj!


 30. Martin skriver: 31 juli, 2009

  Rose nu har jag sett hela intevjun med Drottningen…det intressantaste var ju de sista fem minuterna nar hon talade om familjen…osv. Hon ar ju valdigt engagerad i mjuka fragor…och det ar inte jag…:)
  I motsats till de flesta andra tycker jag att hon var sig precis lik….lite mera saker pa tyska an nar hon talar svenska…hon talar sju sprak och kanske samst av dem svenska??…Hon kande nog som sagt lite mer fortroende for den skicklige tyske reportern…..Drottningen ar ju en solid och serios person….
  men IHHH hvor er hon kedelig….ich habe drei mal eingeschlafen Rose…:)
  Man inser ocksa vad som hander nar man sander sina barn till vanliga skolor….dom blir vanliga och sen blir dom kara i vanliga pojkar…..helt logiskt passar Daniel in i bilden….han blir perfekt…och “han vet ju hur Sverige ar uppbyggt”….nicht wahr??
  http://www.youtube.com/watch?v=ZmT0k0hUTaI


 31. Martin skriver: 31 juli, 2009

  Nu vet jag ocksa hur jag skall besvara dagens fraga om vem som Daniel kommer bast overens med i sin nya familj…
  …..Svar: Drottningen ganz sicher!!


 32. Netaadika.bloggspace.se skriver: 31 juli, 2009

  Skolor ja. Hade Olle och Eva skickat grabben till Lundsberg hade det inte varit några problem. Där får ungarna stil så att det sitter i ryggmärgen.(om dom inte redan har det hemifrån). Och kungen skulle dessutom snabbt fått bra kontakt med honom, precis som han fick med Jonas.


 33. Martin skriver: 31 juli, 2009

  jomen det kostar flis att ga pa Lundsberg…..:)
  http://www.youtube.com/watch?v=n5c6X509lvI


 34. Martin skriver: 31 juli, 2009

  a sa ni som vill infora Monarki i Frankrike (liksom jag ) ga med har och kampa for en stor sak…den gamla fina kronan…som kommer till heders igen i Frankrike i framtiden…sa nu vet ni det…:)
  http://www.allianceroyale.fr


 35. Rose skriver: 31 juli, 2009

  Martin!
  Intressant film om Lundsberg, personligen har jag andra värderingar och därför har mina barn gatt International Schools istället….
  Daniel ja, hm….Han verkar vara enormt populär i Sverige….Jag har för min del svarigheter tänka mig honom som officiell representant för svenska kungahuset, näringslivet m.m…..Att jämföra honom med de ingifta prinsessorna vid Europas hov tycker jag ocksa är fel. Dessa kvinnor är högt utbildade (Maxima,Mary,Marie,Mathilde,Laetizia) och de har stil…


 36. Martin skriver: 31 juli, 2009

  ja men han utvecklas hela tiden och han ar inte utan stil, samt han ar nog av gott svenskt karnvirke…inte skandalbenagen…:) sag Du alla (tre??) delarna fran Lundsberg??


 37. Kristine de Noruega skriver: 31 juli, 2009

  Ha-ha, gamle fine kronen i Frankrike. Alle Louis-ene var jo imbesiller.
  hilsen fra Spania


 38. Kristine de Noruega skriver: 31 juli, 2009

  Det sier jeg selv om min manns stamfar var musketer hos selveste Solkongen, ce’t vrais!


 39. Netaadika.bloggspace.se skriver: 31 juli, 2009

  Vrai ? Håller du på att släktforska Kristine? Det orkar jag inte med. Mina stamfäder var bara bönder och präster. Så det finns inga anor i släkten vad jag vet. Men “kändisar” finns det till förbannelse. Hu, hu, Inte bra alls. Det har jag jag lidit av så länge jag kan minnas.


 40. Netaadika.bloggspace.se skriver: 31 juli, 2009

  Martin, jag gick in på den rojaistiska sajten. Tänkte att jag skulle hitta dig där, din luring. Men jag skall nog också ansluta mig. För det är en bra sak.
  Man kan ju chatta där också….. Hittade inte dig där. Alias?


 41. Rose skriver: 31 juli, 2009

  Martin!
  Nej, jag sag bara 1.a delen imorse, ska se de andra ikväll….
  Tycker Du Daniel utvecklas mer än ga i kostym, ha slickat haar, fula glasögon??? Jag tycker han saknar “det”, se pa Carl-Philip, Haakon, Felipe – de har carisma…
  Sa tycker jag faktiskt det är pinsamt han ej lyckades klara högskoleprovet,
  i Sverige har väl de flesta i den aldern mer utbildning….
  Han höjer pa ögonbrynen sa billigt har jag sett pa klipp – kan ingen radgivare upplysa honom om det….
  Nej, jag är glad i det fallet att jag ej är svensk, sa han ej skall “representera” mig o. mitt folk….


 42. Irena. skriver: 31 juli, 2009

  Martin: finns det ingen sajt för ” Sällskapet för dem som söker hämnd för mordet på Axel von Fersen?”
  “Återupprätta enväldet i Sverige; En Karolin på tronen nu!”
  “För ett återförenat Sverige och Finland, Ge oss tillbaka den Vita Rosen”
  eller kanske “Norge; ett svenskt protektorat”
  Kan inte sova om jag inte får veta!


 43. Christina Helsinki skriver: 31 juli, 2009

  Om du vill sova gott skall du fråga om menyn på Schackenborgs slott.

  Den arian pågick här i tre dagar, ge för fasingen inte så där många tips.

  Om en sajt inte finns, så kommer den att finnas blixtsnabbt och förvandlas här till Tidningens egen sajt, med Hans Kungliga HS som moderator.


 44. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  hehe Moumiiiinntrolllet fornekar sig inte….:)


 45. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  Irena som vanligt skrattar jag gott at Din humor…:) hehe vet Du att jag ibland tror att jag var Axel von Fersen och mordet pa “mig” har mycket riktigt aldrig hamnats….nagra fick symboliska straff…karolinerna ar val utdoda??? Suomi nej da far vi en landgrans mot de lea ryssarna…
  Norge?? skulle va for oljan da..:)
  Mordet pa Fersen ar en skamflack pa den svenska fanan, och ordern att skada men inte doda honom kom langt uppifran….pobeln gick for langt
  skriver detta nu sa Du kan sova tryggt…:)….xo Mr M


 46. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  Rose jag vill inte offentligt saga vad jag exakt tycker om Daniel, men det blir han vare sig vi vill eller ej….om Du vill veta vad far Du ge mig en privat adress sa skall jag formedla mina innersta tankar..:)
  som man sag i Din laenk fran Becker intervjun framholl Drottningen nyttan av att barnen blir vanliga….jag tycker personligen tvartom…ju ovanligare ju battre…:)….denna vanligheten ar ju roten till problemet som jag framhallit manga ggr forut….den Svenska Kungafamiljen ar ju i verkligheten “den Kungliga Stockholmsfamiljen”…..


 47. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  Neta nej jag ar bara medlem minns inte vad min “handle’ ar…visste inte man kan chatta dar med..?? intressant…..det finns tva organisationer i Frankrike som arbetar for aterinforande av Monarki…..vilket ar det naturliga tillstandet for Frankrike…detta ar den nyaste…..tur Du finns sa man har en vice HS till hjalp….:) Moumiiiinntrolllet borjar bli svår…:)


 48. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  Louis XIV var absolut ingen imbecill…..ente Louis XV heller Louis XVI vill jag inte uttala mig om….(eftersom jag fororattade honom personligen…:)..)
  men det saett pa vilket den franska kungafamiljen behandlades av pobeln ar avskyvart…och de franska adlingarna ocksa….Men sen slog ju faellan igen och revolutionen at sina egna barn….som man baeddar far man ligga…


 49. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  Rose ar Du alltsa Tysk???


 50. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  Rose nummer tva…:) skulle visst vara Beckman, Reinhold…ente Becker som jag i hastigheten mindes….auf wienerschnitzel som vi sager i San Fransisco…:)


 51. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  Rose….nu har jag precis sett Die Konigskinder 1/12 dvs med Felipe & Letizia….STORT TACK for tipset…ett av de basta program jag nansin sett om kungligheter…..Jag har sett massvis med engelska samt USA/Engelska program detta var i varldsklass….battre skulle jag vilja saga an de engelska…vilket foto. vilken research vilket kunnande och man beror allt men med takt….FANTASTISKT bra…Ar Tysk TV sa har bra i allmanhet?? jag ar imponerad…vilken fordel det ar att tillhora stora kulturomraden…kvaliteten blir battre det ar bara sa…kul ocksa att testa min tyska och se att den fungerar utmarkt….forstar tyska battre an spanska inser jag nu..: ) tack min salig fader som “tvingade” mig att lasa tyska…!! Den dar Senor Guillermo Torres skulle pryglas offentligt pa ett torg i Madrid…!! Letizia ar juvlig…men bar byxor alldeles for ofta….:(

  skall nu se resten av alla dessa…an en gang TACK….Rose


 52. Anders skriver: 1 augusti, 2009

  Jag har också sett ett av programmen och det är bara att hålla med om ovanstående kommentar. Ypperlig kvalitet, fina bilder och man har verkligen letat fram information om de “kungliga”. Mycket sevärt, rekommenderas verkligen. Tack Rose som sagt var!


 53. Rose skriver: 1 augusti, 2009

  Martin!
  Gern geschehen! Freut mich! Ja mycket av tysk tv (och press!) är av yppersta kvalitet. ZDF är min “hussändare” vad gäller alla möjliga program.
  Till Din fraga, har förmanen ha flera hemländer, Fr,Ty,Schweiz,Ital,Österr – passet är tyskt….
  Har nu sett alla Lundsberg-avsnitt, varmt tack för tipset!!! Mycket intressant!
  Bland svenska vänner känner jag flera som gaatt där. Osmakligt är den pennalism som kommer fram slutet sista avsnittet, saadant behöver naturligtvis vädras ut….


 54. Rose skriver: 1 augusti, 2009

  Martin!
  Tack även för Din kloka ord ang. Westling! Förstar att Du antagligen är svensk (?) och sluter upp bakom Ditt kungahus, det högaktar jag.
  Vill passa pa och be om ursäkt om jag trampar vissa av Er i detta forum pa tarna, men Ni har en sa härligt öppen dialog här – att jag uttrycker de undringar som manga av oss “härnere” har.
  Som Drottning Elizabeth säger, när ett kungahus eftersträvar all “normalitet” som “vanliga” besitter och samtidigt behaller sina privilegier, är detta kungahus dagar räknade…..


 55. Rose skriver: 1 augusti, 2009

  Martin!
  Ja Laetizia är verkligen ljuvlig – intelligent, tuff- hon är underbar!!!
  Att hon bär byxor, ja hon är f.d. krigsreporter även, sannolikt känner hon sig väl i dem…Jag tycker hon har excellent smak!
  Fragan är hennes tunnhet som blir mer och mer utpräglad, hon är en smart person som tänker självständigt, hur mar hon egentligen i det stränga spanska hovprotokollet???


 56. Netaadika.bloggspace.se skriver: 1 augusti, 2009

  Förlåt att jag lägger mig i, Rose, men din svenska är ju perfekt. Du nämnde inte Sverige som ett av hemländerna. Har du bott eller studerat i Sverige? Eller är det så enkelt som att du är svenska och gift med en tysk.
  Men då borde väl Sverige också vara ett av dina “hemländer” ?

  P.S. Jag skall också se Die Königskinder, det får bli senare för min dator fungerar inte så bra med dom här länkarna. Jag måste pausa i evigheter för att det skall bli någonting.


 57. Rose skriver: 1 augusti, 2009

  Neta!
  Ditt beröm smickrar mig!!! Eftersom min man besvärar sig över min svenska…..Nej, jag är inte svensk, men är gift med en sedan “evigheter”….
  Har aldrig bott i Sverige och det är minst 10 ar sedan jag besökte det.


 58. Irena. skriver: 1 augusti, 2009

  Nej Rose, du trampar ingen på tårna, men det är inte så enkelt…vårt kungahus var föregångare med att ta monarkien in i framtiden, och det var bra då. Nu har de blivit lite FÖR vanliga, och detta måste hanteras på något bra sätt: Vem vet hur?
  Victoria älskar Daniel och det är hennes rätt, men det blir krångligt för monarkien i sig. Du har själv citerat drottning Elisabeth II härovan, och det är huvudet på spiken, som man säger i snickarkretsar.
  När jag såg tyske journalisten Beckmanns intervju med Königin Silvia, så tänkte jag att hon skulle ha blivit en underbar sjuksköterska, och kanske lyckligare så (a propå mjuka frågor som också jag omhuldar)…men jag tror att alla monarkier kommer att bli ifrågasatta framöver, inte bara den svenska….Var sjätte dansk är negativ till monarki…det är inte SÅ många, men ändå…fler än tidigare?


 59. Rose skriver: 1 augusti, 2009

  Tack Irena, för att Du diskuterar detta med mig (en icke landsman!).
  Visst ska Victoria gifta sig med den hon älskar, nagot annat vore grymt.
  Det hade ändoch varit “smidigare” med en Wachtmeister,Bonde,af Trolle som Kronprinsessans make….
  Vi i mina “kretsar” , dvs europeisk adel, fragar oss varför inte Victoria lämnar plats för Carl-Philip, han har enorm potential! Med tanke pa den man hon har valt.
  För Carl-Philip är situationen lättare, även om han gifter sig med en borgerlig, är det han som för sin ätt vidare. Se Carl-Gustaf och Silvia.
  Silvia har väl ända varit bra för Kungen (i Tyskland hade hon varit en omöjlighet vid en ev. kejsares sida med tanke pa faderns bakgrund under kriget, tror det är tyst om detta i Sverige).
  Vad gäller Danmark har de ett proffs i sin Mary vid Frederiks sida, en lyckträff!


 60. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  nej Du trampar ingen pa tarna som sagt var…tvartom bidrar Du med massor…Din svenska ar imponerande…men kanske Din man har synpunkter pa den talade delen..:) jo da jag ar svensk..men har bott manga ar utanfor Sverige….snart 20 faktiskt…aldrig i Tyskland dock och nu borjar jag undra om jag kanske borde prova det??? har jobbat i Tyskland som saljare men endast en kort period pa den “gamla tiden”
  minns transitvagen till Berlin och de osttyska poliserna i buskarna…:(
  var forresten i Tyskland -89 en manad efter aterforeningen och det var urintressant att se sparen efter de fobier som Ost tyskarna efterlamnat..
  Angaende Victoria/Carl-Philip sista ordet kanske inte ar sagt..??…men mest realistiskt far vi nog rakna med Kronprinsessan som regent…ock det gar nog bra…MEN i nasta led ??
  Vad hander da…om paret far en dotter forst som gifter sig med en bensin stationsinnehavare fran Ostersund…??? och sa vanlig som Victoria och Daniel ar och blir ar det ju en jattechans till det…den dottern har ju “Olle o Eva” som farforaldrar….ack ja det gar utfor…..Nej Drottning Silvia det var inte framsynt att sanda barnen pa vanliga skolor…de skulle gatt pa “Sorbonne” istaellet…..!!


 61. Rose skriver: 2 augusti, 2009

  Tack Martin för de vänliga orden! Ja jag tycker nog själv jag talar bra svenska, men det blir lätt sa man blandar sprak . Min man var noga de första aren, jag skulle lära korrekt – ej tala som “utlänning” – da var det faktiskt han som var “utlänning” av oss….Nu för tiden märker jag mest jag har en svensk partner i jultid, julmat framför allt….
  Ja Berlin…Akte dit -91 första gangen, transitväg genom exDDR, det var skrämmande och fascinerande…Hade en fantastisk östtyska som var vaar “Kinderfrau” när barnen var sma och jag studerade färdigt. Hon skänkte vara döttrar östtyska barnböcker om traktorer, kampsanger paa musikkassetter. En helg var vi inbjudna till jordbrukskooperativet hennes familj bodde i. Man hade svaart förstaa det var Tyskland…Idag har naturligtvis mycket kommit ikapp, även om östtyskarna saknar mycket fran “sin” tid -har de idag frihet…


 62. Rose skriver: 2 augusti, 2009

  Du säger sa riktigt Martin, vad sker i nästa Bernadotte-(Westling-)generation…Det är inte personligt mot familjen Westling, de verkar sannerligen vara rejäla människor som inte kommer ställa till skandaler!
  Men när glansen bleknar, kungafamiljer blir för “vanliga” – blir de med tid överflödiga i samhället. Jag tror svenske kungen är mycket medveten om detta, vem vet – kanske finns en chans för Carl-Philip ändaa…Varför var han med – men inte Madeleine pa förlovningsmottagningen för officiella, näringslivet m.fl. ???


 63. Kristine de Noruega skriver: 2 augusti, 2009

  Hei Martin og Neta
  Er på internett av og til. Jeg er nå på baren i min datters landsby. Hun har ikke internettilkobling, alt ligger i kabler i gaten ,men det mangler en box inn til huset, mañana, mañana kommer boxen. Her jeg er nå er den lille landsbyens bar på første våningen, og byens rådhus (statshus) på andre våningen. Det er altså rådhusets nett min laptop kommer inn på. I morgen reiser vi et par dager til Santander, på nordkysten, altså atlanterhavet og biscaya. Skal være en vakker by, med mange vakre landsbyer rundt.
  Neta, mine forfedre er bønder i alle generasjoner, fra grensetraktene til Sverige. Min manns anfader kom fra Danmark ( under unionen Danmark-Norge, som startet med Kalmarunionen, endte med Danmark 1814 og intermezzoet med Sverige, som hadde med europas forhandlinger etter Napoleonskrigen å gjøre. Danmark-Norge var på feil side, med Napoleon, Sverige på riktig side med England. Vi ble gitt bort av europeiske stormaktene fra Danmark til Sverige, så endte den unionen i 1905, men jeg synes vi godt kunne være en union nå. Det hadde vært bra. Min manns stamfar fra Danmark var hos Solkongen og ble fransk adlet av ham. Siden kom han hjem til Danmark der Christian 4. (som vi i Norge kaller Christian Quart, han var jo også vår konge) konfirmerte adelskapet til også å gjelde i Danmark. Denne stamfaren hadde eiendommer i Danmark, men de senere generasjoner hadde ikke stort av eiendommer. De kom så som embetsmenn til Norge. Som adelskap er vi nå meget nedraset, men det gjelder jo for alle i europa.
  Martin. var det ikke solkongen som var den 14? Det var i hvert fall ikke ham, men Richelieu som styrte Frankrike (han styrte det meget godt) husker jeg fra franskpensumet på gymnaset. Men så ble det jo et forferdelig skrekkvelde rett etter store franske revolsjon i 1789 med Robespierre. Revolusjonen spiser jo til og med sine egne barn. Jeg vet ikke når jeg kan snakke med dere senere. So long.


 64. Martin skriver: 3 augusti, 2009

  Rose nu har jag sett alla tre programmen….(och snart kommer det fjarde om William/Kate)….det basta var det om Principe Felipe…men alla ar bra manga intressanta personer kommenterar om Daniel o Victoria…bl.a. Henric Ankarcrona som jag har stor respekt for…samt Herman Lindqvist, Birgittas dotter Desiree, m fl m fl
  dessutom hittade jag en programserie om Monacos furste familj i tre delar, och har sett den ena om Prins Albert..an en gang jatte tack for laenken….dar finns mycket att hamta…!!


 65. Martin skriver: 3 augusti, 2009

  hej Kristine…jovisst var det Solkungen som var nummer 14..:)
  intressant familje historia Du berattar….ha det bra i Spanien…salud..!!


 66. Martin skriver: 3 augusti, 2009

  Rose Jo det ar detta som ar pudelns karna…och det visste bade Herr Palme och Kung Carl-Gustaf nar detta infordes…som sagt mot kungens vilja…Palme ville kunna infora Republik “med ett pennstreck”….
  det gar vael denna gangen men som sagt nar nasta generation har gatt i vanliga skolor och blivit vanligare….da vill det till att den forstfodde ar en prins och att han finner minst en adlig helst en kunglig prinsessa…men det ar ju maaaannga ar dithaen….:)


 67. Martin skriver: 3 augusti, 2009

  Rose glomde att saga att Du kan ga till nedanstaende laenk och klicka pa vanstersidans innehall….”sandningsarkiv” sa kommer alla sommarpratare upp och Prinsessan bland dem….intressantast i borjan nar hon berattar om sin barndom…
  http://www.sr.se/sida/sandningsarkiv.aspx?ProgramId=2071


 68. JacquelineVackertkronprinspartillhäst skriver: 19 augusti, 2009

  Tänk att om man gifter in sig i en kungafamilj är det obligatoriskt att lära sig rida på häst och att utöva den hobbyn. Samma sak för Jonas och Madeleine. Har inte sett Daniel sitta till häst med Victoria bredvid till häst.


 69. ErcisKongehuset.dk skriver: 26 september, 2009

  did you watch Kongehuset at People da northwind at Myspace ErcisMargrethe2 at dot coms”
  loves
  Denmark


Annons

Laddar