Vad ger man en kunglighet på besök? Här är brittiska hovets “presentlista”

Vad ger man en kunglighet på besök? Här är brittiska hovets
Annons

Harry-Obama

Harry-obama-steHovet avslöjar nu vad de brittiska kungligheterna får i present när de är på uppdrag.

Brittiska hovet har nu släppt “The gift list”, presentlistan över alla gåvor som prins Harry, prins Charles och Camilla – ja alla de brittiska kungligheterna – mottar under sina officiella besök utomlands. En kul läsning.

Flygarjacka

USA:s first lady Michelle Obama slog exempelvis till med en flygarjacka i cognacsbrunt läder nu när Harry kom på besök, och av USA:s Judo Team fick han en handduk, två polotröjor och tre t-shirts.

Simglasögon

USA:s simmarlag överlämnade ett par blåvita simmargoggles – simglasögon.

Whiskey

Och när Harry sen damp ner i Australien blev det whisky, i en handblåst och tjusigt graverad flaska. Och TVÅ par glasögon. Först då ett par militärgoggles och sen ett par “vanliga”. En basebollkeps förärades han också och några hm, “mjukisdjur”.

Annons

Camilla-1

TeckningPrins Charles och Camilla som drog österut till Jordanien och Oman är nu glada innehavare av ett dussin superexklusiva kristallflaskor med kallpressad olivolja ( en present från prinsessan Alia bint al Hussein av Jordanien).

Arabiskt kaffe

Och vid besöket i Oman förärades prins Charles en kavallerisadel och ett lyxpack med arabiskt kaffe, pistagenötter, valnötter & honung. Och det då av sultanen av Oman.

Smaragdhalsband

Camilla fick ett smaragdhalsband, en bordslöpare och en t-shirt i “storlek 1 år”. En, som vi tror, perfekt present till lille George, Williams och Kate son, när han växt till sig lite grann.

Teckning

Prins Harry fick den här fina teckningen av en liten pojke vid ett av alla hans besök. Gulligt! “Prins Harry, du är fantastisk”, står det.

Pojke

Av Marianne Rolfstadius
Foto: Stella Pictures

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Vad ger man en kunglighet på besök? Här är brittiska hovets “presentlista””

  1. Maja den första skriver: 27 januari, 2014

    Behöver de alla dessa saker? Har de inte tillräckligt? Gillar Michelle Obama, men hennes frisyr är inte så "hot" direkt.


  2. emma_h skriver: 28 januari, 2014

    Maja den 1:a – Brittiska Hovet har en mkt strikt gåvopolicy… och ytterst få saker hamnar hos QE2s familj själv via vissa typer av gåvotillfällen
    Mycket av vad som skänks – kommer andra mer behövande tillgodo i slutändan via diskreta donationer till Kungahusets 3000 olika charities – direkt eller som pengabidrag efter att objektet sålts via auktion. Många av alla barnkläder, gosedjur & leksaker som gavs utifrån till George gavs diskret vidare till barnsjukhus och charities m fokus på barn och ensamstående mödrar. Mer officiella gåvor registreras katalogiseras till the Royal Collection som sen visas för folket i olika utställningar med visst tema vilket även numer finns lätttillgängligt elektroniskt via internetaccess: stora/små objekt fr 100tals år tillbaka


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar