Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vad ger man en kunglighet på besök? Här är brittiska hovets "presentlista"

27 jan, 2014, 08:47 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Annons
Harry-Obama
Harry-obama-ste

Hovet avslöjar nu vad de brittiska kungligheterna får i present när de är på uppdrag.

Brittiska hovet har nu släppt “The gift list”, presentlistan över alla gåvor som prins Harry, prins Charles och Camilla – ja alla de brittiska kungligheterna – mottar under sina officiella besök utomlands. En kul läsning.

Annons

Flygarjacka

USA:s first lady Michelle Obama slog exempelvis till med en flygarjacka i cognacsbrunt läder nu när Harry kom på besök, och av USA:s Judo Team fick han en handduk, två polotröjor och tre t-shirts.

Simglasögon

USA:s simmarlag överlämnade ett par blåvita simmargoggles – simglasögon.

Whiskey

Och när Harry sen damp ner i Australien blev det whisky, i en handblåst och tjusigt graverad flaska. Och TVÅ par glasögon. Först då ett par militärgoggles och sen ett par “vanliga”. En basebollkeps förärades han också och några hm, “mjukisdjur”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Camilla-1
Teckning

Prins Charles och Camilla som drog österut till Jordanien och Oman är nu glada innehavare av ett dussin superexklusiva kristallflaskor med kallpressad olivolja ( en present från prinsessan Alia bint al Hussein av Jordanien).

Annons

Arabiskt kaffe

Och vid besöket i Oman förärades prins Charles en kavallerisadel och ett lyxpack med arabiskt kaffe, pistagenötter, valnötter & honung. Och det då av sultanen av Oman.

Smaragdhalsband

Camilla fick ett smaragdhalsband, en bordslöpare och en t-shirt i “storlek 1 år”. En, som vi tror, perfekt present till lille George, Williams och Kate son, när han växt till sig lite grann.

Teckning

Prins Harry fick den här fina teckningen av en liten pojke vid ett av alla hans besök. Gulligt! “Prins Harry, du är fantastisk”, står det.

Pojke

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

 

Annons