Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Vad händer nu med prinsessan Madeleines Villa Parkudden?

29 apr, 2010, 12:18 
Agneta Nisbeth
Annons

Villa Parkudden på Djurgården.
Villa Parkudden på Djurgården.

Kärleken mellan Madeleine och Jonas är slut. Men Villa Parkudden, som skulle bli parets hem, finns kvar. Nu rapporteras det om att kungen ligger i storbråk om den vita Djurgårdsvillan, men det stämmer inte.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.
Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Rapporter har kommit om att storbråk om den vita Djurgårdsvillan som skulle bli prinsessan Madeleine och Jonas Bergströms nya hem. Nu kommenterar kungens advokat händelsen för Svensk Damtidning. Redan i vintras kunde Svensk Damtidning avslöja att prinsessan Madeleine och drottning Silvia varit vid huset på Djurgården utrustade med tumstock och ritningar och tagit mått inför den kommande renoveringen. Tidigare hade det talats om att prinsessan Madeleine och Jonas efter bröllopet skulle flytta till Villa Beylon, så var dock inte fallet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vägrade flytta

Det var Djurgårdsbo som prinsessan ville bli. Men att få tillgång till Parkudden visade sig vara lättare sagt än gjort. De boende i villan vägrade nämligen att flytta. Dessutom hade de, enligt våra källor, besittningsrätt. Ärendet har dock högsta prioritet och nu, en tid senare, verkar det som om en lösning är nära. Hovauditör Axel Calissendorff, kungens advokat, har nämligen haft ärendet på sitt bord sedan jul och när Svensk Damtidning i våras rapporterade om saken verkade det som om Kungliga Djurgårdens Förvaltning och de hyresgäster som bor i huset hade kommit överens.

Villa Parkudden från en annan vinkel.
Villa Parkudden från en annan vinkel.

Storbråk

Hovet hade, enligt uppgift, erbjudit lämpliga bostäder till hyresgästerna som tackat ja och därmed planerade att flytta ut. Alla sades vara nöjda. Så också i dag. Nu skriver dock Aftonbladet att kungen ligger i storbråk om huset. Det stämmer inte, säger kungens advokat, hovauditör Axel Calissendorff:

– Något storbråk har aldrig förekommit, säger han då Svensk Damtidning når honom per telefon.

Av Johanna Lejon

Foto: IBL

Annons