Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Väderpanik för danska kungafamiljen på Gråsten

25 jul, 2015, 11:46 
Margareta
Annons
grasten-stella3

Det blev en riktigt, riktigt blöt familjefotografering på Gråsten i Danmark. Men drottning Margrethes barn och barnbarn höll goda miner trots att vi, enligt danska meteorologer, hamnat i ett av sommarens hittills värsta lågtryck.

Först kom drottningen och prinsgemålen, hela kronprinsfamiljen samt Alexandra och hennes man greve Jefferson av Berleburg med barnen Richard och Ingrid.

grasten-stella-4

Fotograferingen försenades i väntan på uppehåll, men äntligen, nästan en halvtimme sena, kunde ändå familjen ta sig ut i slottsträdgården. Även drottningparets hundar Tilla och Helike fanns på plats, samt Greve Jeffersons hund Elle.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
grasten-stella-2

Gråsten är vanligtvis drottningens ferieresidens men i år är det Frederik och Mary som tillbringat mest tid i det söderjyllänska sommarparadiset. Drottningen har berättat att tanken är att kronprinsparet ska ta över Gråsten under hennes livstid, men något officiellt överlämnande har ännu inte skett.

grasten-1

Margrethe har i sin tur ärvt slottet av sina föräldrar som fick Gråsten i gåva när de var nyblivet kronprinspar år 1935. Som barn tillbringade Margrethe och hennes två systrar Benedikte och Anne-Marie sina lov på Gråsten och traditionen har förts vidare till deras barn. En av anledningarna till att kungafamiljen och deras släktingar samlas där är att slottet har många gästrum, fler än vad som finns på Marselisborg och Amalienborg.

Annons
grasten-2

I går sken däremot solen och stora delar av familjen, inklusive hundarna, tog sig ut på Gråstens slottstrappa för att titta på vaktbytet strax utanför portarna.

grasten-livsander-4

Svensk Damtidnings reporter Liv Sander är på plats vid Gråsten och familjefotograferingen, och kommer bjuda er på alla detaljer från dagen.

AV: Liv Sander

Bild: Stella Pictures, Liv Sander

Annons