Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vädjar till prinsessan Sofia – efter bilderna med Carl Philip

07 apr, 2024, 14:00 
Svenska designerns önskan med svenska kungafamiljen.
Annons
Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

När prinsessan Sofia gjorde kunglig entré visade hon direkt prov på en stil som osade fashion. Nu går det knappt att beskriva henne på något annat sätt än som en sann modedrottning, och hon har en vana att dyka upp i den ena förträffliga kreationen efter den andra.

Hennes kungliga garderob rymmer både galaklänningar, jobbkostymer och vackra smycken – allt för att hon ska vara redo för alla möjliga typer av uppdrag som är inplanerade i den kungliga kalendern.

Annons

Sofia är heller inte rädd för att med jämna mellanrum byta frisyr.

– Prinsessan Sofia sticker ut när det kommer till kungliga frisyrer. Hon vågar nämligen byta look titt som tätt och det är ingenting vi är vana vid att se i kungliga kretsar, säger Svensk Damtidnings mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.JESSICA GOW

Sofia väljer ofta svenskt

Sofia har även valt att snegla en hel del på svägerskan Victoria. Likt kronprinsessan har hon en faiblesse för svenskt mode och väljer ofta att bära kläder skapade av svenska designers.

Annons

Där tycks designern Ida Lanto vara en personlig favorit. Sofia har vid flera Nobelfester burit klänningar skapade av den svenska modeskaparen.

Det var också Ida Lanto som låg bakom Sofias underbara himmelsblåa skapelse när den nederländska kungafamiljen var på statsbesök i Sverige 2022.

– Sofia gjorde ett djärvt under konsertkvällen då hon valde en glittrig blåsa som visade underklänningen. Designern Ida Lanto står bakom klänningen, vilket sajten Ufonomore var först med att avslöja, och de blå pärlorna har redan blivit en snackis, sa Ellen Myrgård Lindén vid tillfället.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia bar en himmelsblå klänning skapad av designer Ida Lanto när det nederländska kungaparet var på besök i Sverige 2022.Fredrik Sandberg/TT
Annons

Designers vädjan till Sofia

Att som designer få skapa klänningar till kungligheter är ett prestigefyllt uppdrag. För många stannar det vid en dröm, för andra blir det verklighet.

Och för designern Anna-Karin Karlsson, som gjort handgjorda solglasögon åt artister som Rihanna, Lady Gaga och Beyoncé, vore det en dröm att få se någon som Sofia bära hennes glasögon.

– I Sverige skulle jag gärna klä någon ur kungahuset. Jag gör det internationellt men inte i mitt eget land, säger hon till tidningen Livsstil.

Foto: TT

Annons