Vändningen: Madeleine plötsligt indragen – i storbråket med Harry och Meghan

22 dec, 2022, 17:30 
Prinsessan Madeleine, Meghan Markle och prins Harry

Nu trappas konflikten upp – och ingen mindre än prinsessan Madeleine dras in.

Annons

Det var nog inte många som för ett par år sedan kunde förutspå det drama som skulle skaka om hela brittiska kungahuset under de senaste åren. Ja, den såriga konflikten mellan Meghan Markle och prins Harry och det brittiska kungahuset tycks aldrig svalna.

7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset

Men nu dras den så stillsamma prinsessan Madeleine in i bråket – hur kommer det sig?

Meghans anklagelse mot det brittiska kungahuset

Diskussionen om Harry och Meghan har minst sagt blossat upp igen efter deras så omtalade dokumentärserie med samma namn. I den sex delar långa serien går de igenom sitt beslut att lämna kungahuset, livet innan dess – och livet som följde.

Och de sparar inte på krutet. Harry och Meghan beskriver hur Meghan förföljts av pressen, hur kungahuset inte funnits där som ett stöd, och att de till och med hjälpt till att plantera historier om Meghan för att skydda andra medlemmar av kungafamiljen.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Det var ett riktigt krig mot Meghan, och jag har verkligen sett bevis på att det var spreds negativ information från palatset mot Harry och Meghan för att passa andra människors agendor, säger Meghans lagliga försvarare Jenny Afia i serien.

Prins Harry och Meghan Markle åker häst och vagn och vinkar till folket efter deras bröllop
En prins och hans livskärlek – men historian blev inte helt sagolik.

Prinsessan Madeleine dras in i infekterade bråket

Det hela ledde som bekant till att Meghan och Harry 2020 meddelade att de lämnar kungahuset, och alltså inte längre har några kungliga plikter.

Beslutet gick igenom nästkommande år, och paret hade redan flyttat från Storbritannien och Frogmore Cottage för att leva sitt liv privat och stilla – och utan att ständigt bevakas och kritiseras. Att det skrevs så mycket och intensivt om dem försvarades med att de försörjs av skattebetalarnas pengar, säger dem i serien. Att lämna hade alltså inneburit att de äntligen fick sig lite ro.

Meghan Markle och prins Harry sitter i sitt hus Frogmore Cottage och packar ihop sina tillhörigheter inför flytten till Kalifornien
Det var ett vemodigt avsked, att lämna huset vid Windsor och flytta till Kaliforninen.

Men det här köper inte alla som står på kungahusets sida i det infekterade bråket. På plattformen Twitter reagerar användare över att Meghan och Harry trots flytten enligt dem "smutskastar kungahuset", och inte alls håller sig utanför rampljuset.

Annons

Det är här prinsessan Madeleine – högst ofrivilligt – dras in i det hela.

Hårda orden mot Harry och Meghan

Ja, en aningen oväntad vändning av det hela. Men Madeleine har ju, likt Harry och Meghan, flyttat långt ifrån kungliga sammanhang och är betydligt mindre involverad i arbetet än resten av kungafamiljen. Barnen räknas ju dessutom inte längre som medlemmar i kungahuset, och familjen trivs bra med att leva sina liv så "vanligt" som det bara går.

Nu menar folk att hon är ett föredöme, och att Meghan och Harry borde ta efter:

"Vill du ha integritet får du integritet. Fråga prinsessan Madeleine av Sverige, som lever ett lugnt liv i Florida." Menar en person.

"Varför kan de inte kan leva ett lugnt normalt familjeliv som prinsessan Madeleine. Fokusera på sig själva och låt kungafamiljen vara." Frågar sig en andra.

"Ett bra exempel på en tvåa i tronföljden som bor i USA är prinsessan Madeleine av Sverige" Skriver en tredje användare bland annat och fortsätter: "De har goda relationer med familjen."

Prinsessan Madeleine ler på Victoriadagen 2022
Kungafans ute i världen hyllar Madeleine – och vill att Meghan och Harry ska ta efter.

Foto: TT

Annons