Vännen avslöjar: “Kungen går och gråter och blir arg”

Kungen och Silvia håller sig sysselsatta.
Kungen framstod som lugn och faderlig när han höll sitt tal till nationen. Men bilderna berättar inte hela sanningen.
Annons

Kungen såg till att skänka ro till en hel befolkning med sitt tal. Vår regent vände sig till svenskarna för att adressera krisen kring coronaviruset – och folket lyssnade. Tittarmätnings-institutet MMS:s siffror visar att hela 1,34 miljoner svenskar följde SVT:s sändning av kungens tal.

Annons

Annons

Kungen höll tal – gjorde stor succé

kungen tal svt
Kungen talade till nationen.

Tidningen It Finans rapporterar att Telenors kunder surfade 25 procent mer när kungens tal pågick än samma tid föregående vecka. Faktum är att mobilsurfen nådde en årshögsta-notering. Tilläggas kan att kungens tal lockade till 12 procent mer surf från folket än statsminister Stefan Löfvens tal till nationen 22 mars.

– Kungen verkar ha engagerat svenskarna mer än Stefan Löfven, åtminstone sett till mobilsurfandet. Det blev en kraftig uppgång under talet vilket tyder på att många passade på att följa det via mobilen. Generellt har vi sett en ökad förbrukning av data och mobila tjänster under de senaste veckorna, framför allt när det gäller video- och röstsamtal, säger Andres Suazo, nätexpert på Telenor, till It Finans.

Och man får anta att kungen reagerar på succén genom att andas ut lättad. 73-åringen framstod kanske som lugnet själv under själva talet, då han verkligen axlade ansvaret som landsfader med den äran.

“Kungen gråter och blir arg”

Men skenet kan bedra. Det är bara att lyssna på vad Barbro Hultman sa till Aftonbladet inför det stora talet. Barbro har varit anställd vid Hovet som personaltidningsredaktör och har jobbat nära kungen.

Hon om någon vet att Carl Gustaf upplever både press och nervositet i särskilt utsatta ögonblick.

Annons

– Kungen är en otroligt snäll människa. Han vill alltid göra sitt bästa och hjälpa, han blir otroligt ledsen om han misslyckas. Då går han ut med hunden och gråter och blir arg på sig själv. Det här innebär en enorm anspänning för honom, sa Barbro till Aftonbladet inför talet.

Men spara på dina tårar, kungen. Du stod för ett kanontal!

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Vännen avslöjar: “Kungen går och gråter och blir arg””

 1. Beata skriver: 12 april, 2020

  Ja, han var bra!


 2. Purity Jönsson skriver: 13 april, 2020

  Varför ska man bry sig om kungen gråter eller inte


 3. PernillaA skriver: 13 april, 2020

  En annan möjlighet är att analysera vad som gått fel för att förbättra det nästa gång .
  Även om någonting går bra ska man analysera det för man kan alltid förbättra något ; att gråta och bli arg känns lite omoget


 4. Fiorella Måneros skriver: 13 april, 2020

  Gud bevara HM Kungen, han verkar vara en fantastisk människa, i hans tal till folket man kände att han inte bara läste upp talet utan han menade alla ord som han har sagt, att hans känslor var äkta.


 5. charlotte skriver: 14 april, 2020

  Om nu kungen gråter och går ut i skogen med hunden är det väl hans ensak. Tycker det är fel att skriva om personliga saker på det sättet. Kungen är mycket klok och militärt disciplinerad och har stor livserfarenhet. Han har förmodligen livslångt problem med sin dyslexi och upplever kanske att han inte lyckas med talen men det är fel. Vi vet att kungen är en genuint god människa och vill det bästa för oss.


 6. Sara skriver: 14 april, 2020

  Vad är det för “vän” som avslöjar så personliga detaljer?!


 7. ananas skriver: 15 april, 2020

  Sara
  Precis vad jag tänkte. En äkta vän beter sig inte så.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar