Vännen avslöjar sanningen och Sofia och Carl Philips relation

Prinsessan Sofia fick ge upp sin dröm när hon gifte sig med Carl Philip.
Marie Hellqvists debut i offentligheten!
Slå på ljud

När prinsessan Sofia och prins Carl Philip först blev ett par skapade det en mindre sensation runt om i landet. Visst hade vi redan börjat vänja oss vid att kungligheterna träffade och gifte sig med ”vanligt folk”, som Victoria och Daniel eller Haakon och Mette-Marit, men att en prins blev tillsammans med en före detta dokusåpadeltagare var fortfarande okänd mark.

Det skulle visa sig att livet som kunglighet passade Sofia Hellqvist som handen i handsken, och i varje steg har hon visat ett genuint engagemang och pliktkänsla gentemot kungahuset och verkar trivas med sin strävan mot att vara en så bra representant för det svenska folket som hon bara kan.

prins carl philip prinsessan sofia

Äntligen fick prinsen sin prinsessa!

TT

Men att livet vändes upp och ner för den före detta partyprinsessan är en underdrift. En stor del av det var bröllopet. En solig lördag i juni gifte sig Carl Philip och Sofia i en storslagen ceremoni som livesändes hemma i stugorna över hela landet. Det var en dag full av lycka, och bruden strålade i sin klänning signerad Ida Sjöstedt.

Prinsessan Sofia fick ge upp sin dröm

I arbetet med att ta fram klänningen kom designern och den blivande prinsessan närmre varandra. I en intervju i dokumentären Kungliga brudklänningar som sändes i SVT 2018 berättade Ida Sjöstedt om orden från Sofia, som avslöjade hur hon egentligen hade velat gifta sig.

– Om jag minns rätt så sa hon att om det inte hade varit just ett kungligt bröllop så hade hon gärna haft det lite bohemiskt och kanske till och med kunnat tänka sig att ha ett barfotabröllop på en strand. Det tog jag med mig i tankarna när jag skulle börja designa, säger Ida Sjöstedt i programmet.

Prinsessans egen bild av bröllopet var med andra ord väldigt olik den som det senare skulle komma att bli, men gifter man sig med en prins finns det inte så många andra alternativ än att slå på stort!