Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vännen rasar – Harrys och Meghans ord blev för mycket: ”Grymheten i det”

04 jun, 2023, 11:00 

Drottning Elizabeth var djupt sårad av prins Harrys och Meghan Markles beteendet, enligt en nära vän.

Annons

Prins Harrys och Meghan Markles beslut att avsäga sig sina kungliga uppdrag och flytta till USA slog ned som en bomb. Sortin från det brittiska kungahuset lämnade en kungafamilj i spillror.

Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”

Successivt skulle relationen också bli allt sämre. Den omtalade intervjun med Oprah Winfrey följdes upp med Netflix-dokumentären Harry & Meghan, där de berättade om sina negativa upplevelser om livet i den kungliga världen.

Detta var något som orsakade drottning Elizabeth stor smärta. När prins Philip dog 2021 blev det allt svårare att hantera Harrys och Meghans beteende, enligt en nära vän till den framlidne drottningen.

Annons

Vännen om Elizabeths hälsa

När drottningen firade 70 år på tronen hade hennes hälsa försämrats. När hon stod på balkongen och vinkade till folket i samband med platinajubileet, var hälsan vacklande och Elizabeth skör.

– De sista månaderna blev allt mycket värre. I samband med platinajubileet kunde hon inte se så bra, hon kunde inte höra så bra och blev väldigt lätt förvirrad.

– Hon lämnade sällan sina rum i Windsor. Det krävdes en enorm kraftsamling från hennes sida för att göra balkongframträdandet, säger nära vännen till Daily Beast.

Drottning Elizabeth
Enligt en vän till drottning Elizabeth var monarkens hälsa inte bra när hon hälsade från balkongen i samband med platinajubileet förra året.

”Ilska och avsky”

Elizabeths vän tycker att det hade varit klokt om Harry och Meghan vid det här tillfället ”bitit sig i tungan” och avvaktat med att svinga negativa slag mot den brittiska kungafamiljen .

Annons

– I stället så spred de en oändlig ström av otroligt sårande filmer och intervjuer där de attackerade hennes livsverk. Att Harry annonserade att han skrev en memoar när hans farmor inte bara blivit änka utan var döende själv, vilket han måste ha vetat att hon var – ja, grymheten i det tar andan ur en.

Uppgifter i brittisk press gör gällande att Harry och Meghan kommer ligga lågt med kritiken framöver, vilket Elizabeths vän ställer sig väldigt frågande till.

– Att de nu ska hålla tyst efter all skada de har gjort, även om det var sant, vilket jag mycket tvivlar på, kommer inte att göra något för att lindra den ilska och avsky som vissa av hennes vänner känner över vad de gjorde mot drottningen under hennes sista år.

Meghan Markle och prins Harry
Enligt en vän till Elizabeth är det många i den framlidne drottningens närhet som känner både ”ilska” och ”avsky” gentemot prins Harry och Meghan Markle.

Foto: TT

Annons