Vännen Victoria stöttar Mette-Marit efter tuffa sjukdomsbeskedet

Vännen Victoria stöttar Mette-Marit efter tuffa sjukdomsbeskedet
Nära vänner och kära släktingar. Victoria och Mette-Marit har en privat och tight relation. Nu är Victoria en av Mette-Marits stora stöttepelare.
Annons

De har klickat från allra första stund, kronprinsessorna Victoria och Mette-Marit. Kvinnorna som lever ett liv med båda fötterna på jorden men mitt i rampljuset.

Victoria fanns där som stöd när Haakon fick sin Mette och hon skulle vinna både folkets hjärtan och klara av sitt nya liv där varje steg granskades.

Annons

På samma sätt var Mette-Marit en stort stöttepelare när Victoria ville ha sin Daniel. Hon hejade på paret, och hon klickade genast med den härliga killen från Ockelbo. De båda kungliga paren har samma humor, och dessutom delar Mette-Marit och Daniel samma skämtsamma jargong. De båda syns ofta skratta, skämta och ha fantastiskt roligt tillsammans, både under officiella sammanhang och privata tillställningar.

Prins Daniel och kronprinsessan Mette-Marit skojar ofta friskt med varandra.
Prins Daniel och kronprinsessan Mette-Marit skojar ofta friskt med varandra.
Kramarna är alltid varma och långa när Victoria och Mette-Marit ses.
Kramarna är alltid varma och långa när Victoria och Mette-Marit ses.

Men är man nära vänner finns man där i både vått och torrt. Och just nu är det Victorias och Daniels tur att stötta, finnas där och lyssna.

Berättade i ny intervju

Det var under onsdagskvällen som kronprinsparet Mette-Marit och Haakon ställde upp i en intervju där de berättade att Mette-Marit drabbats av lungfibros, en kronisk lungsjukdom. Samtidigt fick vi veta att det norska kronprinsparet känt till detta under flera års tid, och att den svenska kungafamiljen informerats.

– Familjerna har en nära relation, förutom att de är släkt så är kronprinsparet och kronprinsessparet nära vänner privat. Kungafamiljen har informerats om detta tråkiga besked, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kronprinsessan Victoria håller om Ingrid Alexandra.
Kronprinsessan Victoria håller om Ingrid Alexandra.

Med tanke på hur nära Mette-Marit och Victoria står varandra, var vår svenska kronprinsessa med största sannolikhet en av de första utanför familjen som fick det tunga beskedet om sjukdomen Mette-Marit drabbats av.

Dessutom har prins Daniel egna upplevelser och erfarenheter som kan hjälpa den norska prinsessan att hantera denna tuffa tid. År 2009 gick Daniel igenom en njurtransplantation. Han hade då besvärats av sin sjukdom länge, och på slutet var det så illa att det inte fanns någon annan utväg. Hur man tar sig igenom tunga dagar och orkar fortsätta kämpa, och samtidigt befinna sig i en offentlig roll, är något han har stor erfarenhet av.

Vilken värme! Mette-Marit och Daniel har en fin relation och stöttar alltid varandra.
Vilken värme! Mette-Marit och Daniel har en fin relation och stöttar alltid varandra.

Stöttar varandras barn

men även när det kommer till parens barn är det tydligt hur nära familjerna står varandra. När de ses får Ingrid Alexandra alltid en bamsekram av Victoria. Kronprinsessan är gudmor åt den blivande norska drottningen, och har ofta funnits där för henne. Bland annat när Ingrid Alexandra som liten prinsessa, endast sju år ung, skulle läsa en text i kyrkan inför halva världen, när hennes föräldrar firade tio år som gifta.

Kronprinsessan Victoria stöttar prinsessan Ingrid Alexandra som ska läsa ur bibeln i kyrkan, sju år gammal.
Kronprinsessan Victoria stöttar prinsessan Ingrid Alexandra som ska läsa ur bibeln i kyrkan, sju år gammal.

Men Victoria och Daniel har även de gett hedersuppdrag åt sina vänner. Kronprins Haakon blev fadder åt prinsessan Estelle och kronprinsessan Mette-Marit är fadder åt Oscar.

Mette-Marit, nydöpta Oscar och Victoria.
Mette-Marit, nydöpta Oscar och Victoria.

Familjerna är alltså tätt sammanflätade, som man så ofta är med sina nära vänner. Och självklart finns det svenska kronprinsessparet där nu när de älskade vännerna går igenom en så otroligt svår tid.

Foto: TT, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Vännen Victoria stöttar Mette-Marit efter tuffa sjukdomsbeskedet”

 1. konsttanten skriver: 25 oktober, 2018

  Stöttasirapsartikel, suck!
  Undrar om V&D och M-M/H skulle läsa artikeln hur mkt det är som stämmer! Nu är det nog om artiklar om M-M:s sjukdom, men gärna annat om henne.


  1. josefin skriver: 25 oktober, 2018

   Tack konsttanten! Instammer till 100%


 2. Magdalena skriver: 25 oktober, 2018

  Konsttanten,
  Er faktisk enig med deg i at det kunne holde med en eller to artikler om dette temaet. Men innholdet står til troende og er kjent stoff. Hva er det ellers du ønsker å vite om MM? Hvilken stylist hun har eller hva kjolene koster? Det er en tid for alt. Og nå er det tid for å stoppe opp litt, og reflektere over hvordan en sykdom kan endre livet.


  1. konsttanten skriver: 25 oktober, 2018

   Är inte intresserad av vilken stylist hon har eller vad klänningarna kostar! Bara seriösa uppdrag lite senare. Jag har gillat M-M från första artikeln om henne, och senare.


 3. Nadja skriver: 25 oktober, 2018

  Trots sin sjukdom reste Mette Marit till Ghana för att hedra Kofi Annan isamband med hans begravning. Ingen från S kungahuset befann sig där trots att dom antydde en nära vänskap. Kofi Annan var dessutom gift med en svenska. Heder åt MM


 4. Fleming Fartland skriver: 25 oktober, 2018

  Klart att Daniel och MM är dö tajta. Är vi inte alla det med svärfars bryllings fru?


 5. vesna skriver: 25 oktober, 2018

  Vänner har man för att dela trevliga och mindre trevliga stunder med. Ingen som respekterar och tycker om kronprinsessan är oberörd nu. Hon har egna barn, man och andra nära och kära och de ska stötta henne, såklart. Det ska bli bra för henne om hon pratar med andra som har samma sjukdom för då kan hon få ännu mer kunskap och acceptera sin nya livssituation.


 6. m skriver: 25 oktober, 2018

  Stötta hit och stötta dit, det har väl Svd ingen aning om…..


 7. Kristina skriver: 25 oktober, 2018

  Jaha, detta stöttande!


 8. Birthe Vejrum skriver: 25 oktober, 2018

  Victoria deltog i en mindehøjtidelighed sammen med andre dignitarer under høstens FN samling i New York.
  At Mette – Marit rejste til Ghana, var en fin gestus, der måske fandt sted, fordi Kofi Annan har modtaget Nobels Fredspris.


 9. PernillaA skriver: 26 oktober, 2018

  Konstanten jag instämmer.
  Sen vore det trevligt om det inte heller kommenterades hela tiden att hin är sjuk så som det gjordes med prinsessan christina


  1. ananas skriver: 26 oktober, 2018

   Exakt!


  2. konsttanten skriver: 26 oktober, 2018

   Ja! Det slog alla rekord! Man ÄR inte sin sjukdom! Tänk bara om alla (inkl media) kunde sluta skriva ex-vis diabetiker, astmatiker, epileptiker mm.


 10. Helene skriver: 26 oktober, 2018

  Det norska hovet informerade allmänheten om Mette-Marit sjukdom, allt för att förhindra ryktesspridning, de gånger MM. ej deltar i officiella engagemang. Bra!—–Låt inte detta bli ett slags melodramatiskt drama. Det gagnar inte Mette-Marit!


 11. Magdalena skriver: 26 oktober, 2018

  Synes det er et hån mot alle kronisk og alvorlig syke at det ikke skal skrives om det. Sykdom er en naturlig del av livet, noe alle før eller siden vil rammes av. Å fornekte eller holde dette på avstand tyder på dødsfrykt, og intet annet.


 12. Magdalena skriver: 26 oktober, 2018

  Birthe Vejrum,
  Måske – måske. At Mette Marit deltok, sammen med bl.a. prinsessene Beatrix og Mabel, kan nok skyldes flere faktorer. Dette besøket var på forhånd ikke omtalt i norske aviser. Tror nok kanskje en dyp respekt og beundring for denne store mannen gjorde deltakelsen til en selvfølgelighet for kronprinsessen.


 13. Magdalena skriver: 26 oktober, 2018

  Helene,
  Som jeg skrev under en annen rubrikk her på sidene kan de som har tilgang gå inn på NRK.no og selv høre kronprinsparet og hennes lege informere ganske så nøkternt og saklig om sykdommen. Det var m.a.o hun selv og ikke hoffet som ønsket denne åpenheten.


 14. PernillaA skriver: 29 oktober, 2018

  Magdalena, att informera sakligt om sjukdomen är riktigt men att att komma med ett flertal olika artiklar likt: Vicoria stöttar, familjen stöttat osv, det är onödigt


 15. Magdalena skriver: 29 oktober, 2018

  PernillaA,
  Hvilke artikler som er unødvendig på disse sidene, kunne vi nok bli enige om. Hvem som støtter hvem om hva kan stundvis få en trekke på smilebåndet eller dra på skuldrene. Selv avskyr jeg overfladiskhet. Men kommer det til alvorlig, kronisk sykdom bør all støtte, uansett hvem det kommer fra varme, alles hjerter og bifalles uten reservasjon.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar