Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vännerna bekräftar uppgifterna om prinsessan Madeleine – misstankarna stämmer

21 mar, 2024, 17:00 
Prinsessan Madeleine
Vännerna berättar sanningen om prinsessan Madeleine och hennes nuvarande status.
Annons

Prinsessan Madeleine är tveklöst det mest privata av kungabarnen. Vi vet förhållandevis lite om hennes vardag i Florida – vad hon gör på dagarna.

Det vi vet är att Madeleine har väldigt få officiella arbetsdagar jämfört med syskonen. 2020 var hon nere på endast sex stycken, 2019 hade hon 17. Men det pågår saker bakom kulisserna som alla inte får inblick i.

Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”

Beskedet om prinsessan Madeleine och hennes liv

Madeleine jobbar nämligen väldigt flitigt med mamma Silvias välgörenhetsorganisation Childhood Foundation. Det är inte alltid det syns utåt – men prinsessan gör en ovärderlig insats.

Prinsessan Madeleine
Du är så duktig, Madeleine!

Det märks i hur hennes kollegor och vänner pratar om henne.

Madeleine la nyligen upp en bild från en föreläsning som Childhood höll för föräldrar och lärare i Miami Dade County. Då hade hon statistik hämtad från Human Trafficking Front, en ideell organisation som arbetar emot trafficking. De samarbetar med Childhood och har bara goda saker att säga om Madeleine.

Annons

"Tack så innerligt, Ers majestät, för ditt obevekliga engagemang, gränslösa passion, outtröttliga arbete och för jobbet du gör varenda dag. Vi är djupt tacksamma för att vi får arbeta tillsammans med dig med det här livsviktiga uppdraget att skydda barn mot trafficking och att bli utnyttjade online, vilket gör ett meningsfullt avtryck på samhället", skriver Human Trafficking Front.

Formuleringen "jobbet du gör varenda dag" talar sitt tydliga språk. Madeleine kanske inte arbetar så aktivt i sin kapacitet som kunglighet – men inte ligger hon på latsidan! Så när maken Chris O'Neill är upptagen med sitt, så jobbar Madeleine på med Childhood.

Prinsessan Madeleine vill ta över från Silvia

Madeleine har tidigare öppnat för att ta över mer och mer jobb från Silvia.

– Jag vill gärna hjälpa till och hoppa in på ett bättre satt, så att hon slipper alla krävande resor, har Madeleine sagt till författaren Ingrid Thörnqvist.

– Det är mycket för henne. Det är bara att erkänna att jag borde hjälpa till mer och stötta mamma i det här. Hon har många tyngder på sina axlar.

Annons