Vännerna grattar nyförlovade Victoria och Daniel

Vännerna grattar nyförlovade Victoria och Daniel

Victorias bästa väninna Andrea Engsäll var en av de första att gratta nyförlovade kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Kanske hade hon fått en förvarning? För visst var det väntat, men ändå var datumet hemligt ... ända tills regeringen sa ja på tisdagen. Här ett litet axplock av vännernas, politikernas och kändisarnas lycka till-hälsningar - och goda kärleksråd.

Andrea Engsäll, en av Victorias äldsta och närmaste vänner. Är en del av Victorias tjejgäng och när hon fick sitt första barn, dottern Diana, var det givet att Victoria skulle vara gudmor.

Jag känner en enorm glädje för paret. Det känns jättekul att de ska gifta sig och jag är så glad för deras skull, jag har gratulerat dem personligen.

Andreas Nylin, Daniels bästa vän från Ockelbo, de har fortfarande god kontakt och när han gifte sig 2002 var Daniel och Victoria självskrivna på gästlistan.

– Det känns jätteroligt, jag är jätteglad för deras skull och jag önskar dem all lycka till. Jag har inte fått tag i Daniel än men jag ska alldeles snart göra ett nytt försök att gratulera honom personligen.

Martin af Robson, gammal vän till Victoria. Martin och Daniel Collert hade tidigare ett hemligt killsällskap kallat af Robson-ordern som kronprinsessan agerade beskyddare över.

– Jag tycker att det är bra att de har förlovat sig! Man har känt på sig att det har varit på g. Självklart vill jag lyckönska Victoria och Daniel.

Kronprins Haakon, en av kronprinsessans bästa vänner, befann sig på skid-VM i Tjeckien när han nåddes av nyheten och Victorias och Daniels förlovning. Han avfyrade ett strålande leende och sa:

– Å det var jo hyggelig da!

Alla är överens – Äntligen!

Louise Edlind-Friberg, skådespelerska

– Det är underbart att Victoria och Daniel äntligen får varandra.Vuxna människor som levt tillsammans i sju år behöver nog inga kärleksråd. Men lojalitet och respekt för varandras personliga integritet tror jag är nödvändigt. Liksom humor och litet lösa tyglar ibland. Jag önskar dem all tänkbar lycka!

Mattias Klum.

Mattias Klum.

Mattias Klum, fotograf

– Fantastiskt! Det är så gulliga tillsammans, ett riktigt bra par. Jag och min fru träffades när vi bara var 19 och 20 och vi spenderade en väldig massa tid på resande fot och i regnskogen. Det var många yttre påfrestningar och det kommer Daniel och Victoria också att möta. Då gäller det att ha en stark dialog, att kunna lita på varandra!

Ulf Adelsohn, politikerveteran

– Det är roligt att hon äntligen får den man hon vill ha. Jag har ett gott råd som jag vill framföra till paret personligen, det har jag och min fru Lena levt efter i flera år, men det vill jag dela med mig till Victoria på tu man hand.

Jenny “Velvet” Petersson, sångerska

– Att det blir förlovning nu känns väldigt trevligt. Det var på tiden kan man väl säga, jag hoppas att de gör varandra mycket lyckliga och jag hoppas att de får vara tillsammans i alla sina dagar!

Josefine Sundström, programledare

– Victoria är en så härlig tjej, hon är bra både som förebild och som prinsessa, Daniel har valt rätt tycker jag. Själv gifte jag mig förra året så jag vet att hon har en underbar tid framför sig!

Carolina Gynning, programledare

– Jättekul att kronprinsessan får gifta sig med den hon vill. Jag hoppas att de försöker hålla äktenskapet så roligt som möjligt. Jag tror det är väldigt viktigt att krydda förhållandet även om man är en kunglighet.

Lasse Holm, artist

– Äntligen! Stort grattis till dem båda. Jag har träffat Victoria flera gånger och hon är underbar, Daniel har bra smak. Men jag är inte avundsjuk på honom, nu får han verkligen kliva in i hetluften.

Jan Johansen, artist

– Jag blir väldigt glad för deras skull och önskar dem all lycka! Det var på tiden, de har varit ett stadigt par länge nu. Jag hoppas att de tar hand om varandra och aldrig går och lägger sig ovänner eller låter saker vara osagda. Följer man de råden kommer kärleken att hålla länge!

Linda Nyberg, programledare

– Förlovningen var väntad, men det är jätteroligt och bra timing. Många känner “äntligen” och det gör nog Victoria och Daniel också. Victoria och Daniel har något som många andra par inte har, de har levt tillsammans i många år, känner varandra och har bott ihop. Det tror jag är en fördel när det gäller att få kärleken att hålla.

Micael Bindefeld.

Micael Bindefeld.

Micael Bindefeld, festfixare

– Victoria och Daniel visar att äkta kärlek alltid kommer att segra. De har kämpat för sin kärlek och det gör att den har blivit starkare, bättre och kommer att hålla längre än många andras.

Arne Weise, TV-profil

– Jag är väldigt glad över det här! Jag har alltid tyckt om kronprinsessan, hon är en underbar representant för Sverige. Hon är en modern tjej som vågar säga ifrån och jag är övertygad om att Daniel också är ganska bestämd.

Cay Bond, trendanalytiker

– Det är otroligt roligt att de äntligen kommit till skott. De är ju inte direkt purunga längre så det är bara att gratulera till att det blir bröllop. Jag önskar dem lycka till och hoppas att de får många intelligenta barn som kan vara bra för Sverige i framtiden.

Lasse Lönndahl, sångare

– Underbart! Två fina ungdomar. Jag har träffat Victoria flera gånger och sjungit för henne. Det är roligt att det blir en kille, Daniel, som är som oss och kommer från enkla förhållanden i Ockelbo.

Katerina Janouch, författare, journalist, sexrådgivare

– Jag får gratulera Victoria och Daniel och önskar dem lycka till! Det är ett hårt men roligt jobb att hålla ihop, så mina bästa råd är att aldrig låta gammalt groll gro under mattan, att ofta säga förlåt och att aldrig somna osams. Många små kärleksord och presenter är inte heller helt fel – behandla varandra som om varje dag tillsammans var den sista!

Bosse Parnevik, entertainer och imitatör:

– Jag gratulerar dem verkligen och lovar att inte imitera Daniel. Han ska få vara ifred. Jag som alla har väntat på det här länge. Äntligen händer det något.

Lars-Åke Wilhelmsson, designer och artist

– Det är verkligen jättekul. De är så fina tillsammans, ett verkligt vackert par. Och det är otroligt att de orkat hålla fast vid sin kärlek genom alla skriverier och spekulationer genom åren. Jag vill verkligen passa på att önska dem lycka till!

 

Av Johanna Fredriksson, Chris Cederlöf, Camilla Spjuth-Palve

Foto: IBL