Var är Victoria? Borta från jobbet ända fram till Nobel!

Kronprinsessan Victoria.

Var är Victoria? Det är frågan! För nu har det ovanliga hänt att det är helt tomt i hennes officiella kalender ända fram till Nobel.

Ingen Victoria – på en hel vecka. Så vad gör hon i stället?

Kronprinsessan är ju så extremt pliktmedveten i alla lägen, och en mycket hårt arbetande kunglighet. Och då är det många som undrar: Vabbar hon? Har hon rest till solen? Eller har hon drabbats av ett elakt dagisvirus eller något annat som kan drabba småbarnsmammor så här års?

Johan Tegel vid hovets informationsavdelning tonar dock ner dramatiken:

Kronprinsessan Victoria på Finlandsinstitutet.

Victoria i går, i vimlet på Finlandsinstitutet.

– Kronprinsessan har under resten av denna vecka kontorstid med ett flertal interna möten och företräden. I går talade hon vid ett hållbarhetsseminarium på Finlandsinstitutet i Stockholm. Några ytterligare officiella programpunkter är dock inte inplanerade.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med prinsessan Estelle och prins Oscar framför Haga slott.

Snart julmys på Haga.

För den stenhårt arbetande kronprinsessans skull håller vi tummarna för att hon i den här pausen från de ”synliga” officiella uppdragen också får plats för lite ledighet, och lite tid för julpyssel med prins Oscar, 3, och prinsessan Estelle, 7.

Någon gång så här i adventstid så brukar Victoria och prins Daniel också ha sitt traditionsenliga adventsmingel på Haga slott, för alla vännerna. Något år har hon också arrangerat pepparkaksbak i slottsköket med alla vännernas barn – och även en kronprinsessa med all tänkbar marktjänst behöver säkert förbereda lite inför sådana evenemang. Detta är dock ett mycket privat kalas, och några bilder brukar vi tyvärr aldrig få se.

Foto: TT, Tiina Björckbacka/Kungl. Hovstaterna.