Var det bättre förr? Från stela frisyrer till flygande hår

Maxima-2

Det är en viss skillnad på den äldre generationen drottningar och den yngre – i alla fall vad gäller håret.

Kanske var allt bättre förr? Det anser i alla fall den äldre generationen hovfrisörer som har all anledning att förvånas över de moderna drottningarnas hängande hår.

Maxima-2

Drottning Máxima sätter sällan upp sitt hår, som ofta blir en aning rufsigt av de holländska vindarna. Hennes föregångare däremot, Beatrix, är känd för sin “hjälmliknande” frisyr där inte ett hårstrå krökts under hennes 33 år på tronen.

Letizia-21

Inte heller drottning Letizia har för vana att låta hovfrisören fixa frisyren innan hon börjar arbeta. Drottning Sofia tillhör en annan generation och har en kortare frisyr som alltid ligger rätt.

Sofia

Sofias dotter Elena har ett självlockigt hår som ibland blir en aning ostyrigt.

Elena-4

Kanske kan hon lära av sin mamma och klippa topparna lite, menar en kändisfrisör i Spanien som uttalat sig i en spansk tidning.

Elena-2

Drottning Elizabeth har så ofta hatt att det nästan är svårt att hitta tillfällen där hon visar sina vita lockar.

Elizabeth-3

Elizabeth II anser att naturen ska ha sin gång och åldras med värdighet. Hennes hår är inte färgat utan har en naturligt vit lyster. Drottningen av Storbritannien har genom åren alltid haft samma korta frisyr.

Anne

Prinsessan Anne är lik sin mor drottningen och har inte heller varierat sin frisyr. Hennes uppsättning kanske inte är den mest fantasifulla, tycker brittiska hovfrisörerna, men den håller stråna på plats.

a

Kate har fått kritik för att hon låter håret hänga. Det ser inte så kungligt ut, menar, experterna, när vinden leker tafatt med hertiginnans långa hår.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, IBL