Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vår hovreporter i Japan: Så undanskymt lever kejsarfamiljen

14 nov, 2015, 08:08 
Annons
Margareta-japan

Den japanska kejsarfamiljen lever ett liv i exklusiv avskildhet, även om familjemedlemmarna till och från är ute och arbetar genom att medverka vid diverse event. I går var faktiskt den så socialt blyga kronprinsessan Masako med sin man och kejsarparet på ett “garden party”, vilket hör till ovanligheterna.

Masako

Fritiden tillbringar familjen däremot oftast i sitt hem, kejsarpalatset i Tokyo. Palatset ligger bara några minuters gång från Tokyo station. Mitt bland hus som slutar uppe i molnen ligger palatset gömt bakom höga murar.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Japan-maggan

Utifrån går det bara att ana palatset, i ett av murens hörn syns ett litet vitt hus som är del av palatset. Kring kejsarbostaden finns en vallgrav där karpar och sköldpaddor simmar omkring och utanför är hundratals tallar planterade på gigantiska gräsmattor. Men vad som föregår inne på slottet är oerhört okänt.

Victoria-67

Kronprinsessan hade nyligen finbesök från Japan, av prinsessan Ayako Takamado. En prinsessa som är medlem i en av världens mest hemliga kungliga familjer.

Annons

Men det går att få se slottet innanför murarna, om man verkligen vill. Då måste man ansöka långt i förväg, och kommer att släppas under en utvald dag i en enorm grupp på omkring hundra personer och guidas runt bland utvalda delar av palatset. Dessutom öppnar kejsaren upp de höga portarna när han fyller år samt under nyår. Den 23 december och den 2 januari.

Kejsare-1

Då ställer hela kejsarfamiljen upp sig bakom ett gigantiskt fönster och vinkar mot folket. Och då brukar även prinsessan Ayako Takamado stå där. Prinsessan, vars pappa var kusin till den nuvarande kejsaren, och som i torsdags mötte vår svenska kronprinsessa.

Annons
Victoria-56

Det var inget officiellt besök, enligt hovet. Prinsessan var senast i Stockholm i juni och var då gäst på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop.

Av Margareta Gotthardsson

Foto: Margareta Gotthardsson, AOP

 

Annons