Vår reporter har sett dokumentären om Sofia Hellqvist

Vår reporter har sett dokumentären om Sofia Hellqvist
Annons

Sofia-Hellqvist-ste

Som vi tidigare berättat har TV3 gjort en ny dokumentär om Sofia Hellqvist, prins Carl Philips flickvän. Vår reporter har sett filmen.

Vår Vimmelprinsessa har fått kika på den nya dokumentären som sänds på måndag kl 21.00 på TV3! Den heter ”Project Playground – en galen dröm” och handlar om Sofia Hellqvist och Frida Vesterbergs hjälporganisation i Sydafrika. Vår reporter och Vimmelprinsessa Anna von Koch var lite nyfiken, men kunde inte ana att hon skulle sitta och gråta framför Renée Nyberg dokumentär.

Annons

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

95 kommentarer till “Vår reporter har sett dokumentären om Sofia Hellqvist”

 1. bettan skriver: 13 december, 2013

  Det finns många människor som gör storverk i tysta. Lyft fram dem visa vad de har gjort i flera år. Är det för hon C-P tjej som det görs reprotage????? Från Västsverige går många last till Baltikum där egen personal samarbetar med barnhem och socialen på plats.De kanske hållt på i 10 år och mer.I dagarna går långtradare med varma kläder mat och julklappar. Tänk alla missionärer som gör
  storverk i Afrika vaför lyfts inte dom fram?????????????


 2. caterineg skriver: 13 december, 2013

  Därför att Sofia ärden mest intressanta i sammanhanget och alla tanter kommer att se den och dregla och hoppas att dom hittar nåt att slå ner på, det visar de allra flesta kommentarerna härinne. Tänk att en sån söt människa ska reta så många. Missunnsamma!!!


 3. Ingrid skriver: 13 december, 2013

  Man kanske tycker att äkta hjälpverksamhet ska komma från hjärtat och inte som ett påklistrat epitet.
  De äkta hjältarna utför sina uppdrag för den goda sakens skull och inte som falsk PR för den egna personen.


 4. Pensionär skriver: 13 december, 2013

  #3
  Hur kan du vara så säker på att Sofia inte "jobbar med hjärtat"
  Alla som arbetar med välgörenhet, vare sig det är anonymt eller inte, är väl värda all uppskattning.


 5. helena.a skriver: 13 december, 2013

  Varför en dokumentär om detta projekt och inte om tex etiopenhjälpen som byggt en skola i etiopien av rester av en riven skola här i Sverige och driver second hand affär för att täcka driften? Kan det ha med att göra att hon är prinsens flickvän? Ja det kan det…


 6. Hanna skriver: 13 december, 2013

  #2 Håller med!!


 7. Helena skriver: 13 december, 2013

  I det tysta eller inte så är allt välgörenhetsarbete värt uppskattning och det är bra att det lyfts fram. Oavsett om det finns dem som är större eller gör mer. Ingen kan göra allt men de här tjejerna gör något. De ska absoluta vara stolta över vad de åstadkommit och glädjas åt de barn dem hjälper! Och bara för att man syns i media så betyder inte det att man inte jobbar med hjärtat och känner starkt för det man gör. Sen är det ju faktiskt frivilligt att titta, ingen tvingar er.


 8. Birgitta skriver: 13 december, 2013

  Varför inte jobba i det tysta, men då blir det väl ingen bra PR för
  Sofia. Det kanske blir motsats effekt, d vs dålig PR


 9. emma_h skriver: 13 december, 2013

  helena a CITAT Varför en dokumentär om detta projekt …? Kan det ha med att göra att hon är prinsens flickvän?

  givetvis – det drar ihop sig för förlovning… avsett ta fokus från SHs forna glamourmodell-karriär tillika CVbrister. I samband med CPs Designgate i Oktober avslöjades att de hade inplanerad lansering av många kommande nya designprojekt OCH så släpper JTL en bok om Prinsen – vars tidigare ex om syskonen just släppts i samband med deras respektive bröllop (Vs strax före/ den om M strax efter) Bernadottarna gifter sig ju i JUNI av tradition så CPs eklatering har vi nog "på G" inom kort… efter Silvias födelsedag men innan Maddes nedkomst (i CGs Jultal kanske) SvenskDams släktkartläggning 2nr i rad (först släkt, sen om systrarna H) är annan ledtråd http://www.bonnierforlagen.se/Katalog/forum/Var-2014/Carl-Philip/


 10. tummen upp! skriver: 13 december, 2013

  "8"
  men då får hon ju kritik för att hon inte gör något!


 11. Yankee skriver: 13 december, 2013

  #9, läste länken. Om han hotade med att avsäga sin titeln so what? Jag jämför paret med Kung Edvard och Wallis Simpson. Någonting är "fishy".


 12. My skriver: 13 december, 2013

  Förlovning efter nyår med tanke på den täta exponering i SvD nu?


 13. Hen skriver: 13 december, 2013

  #9. Emma från min horisont ser jag verkligen fram emot en förlovning. Då kommer det åter att kunna bli möjlighet till stadig representation från kungahuset på nobeltillställningar o.dyl. Svenska akademiens högtidliga årssammankomst är det t.ex. För ansträngande att "flyga" till i år, bara som ett ex.


 14. Inez skriver: 13 december, 2013

  Sofia gör i alla fall mer för de mindre lyckligt lottade här i världen än vad genomsnittssvensken gör. Så det är väl bara bra? Behövs fler sådana människor. Oavsett agenda så är det bra och beundransvärt att jobba så helhjärtat för de som har det svårare. Dessutom lär bidragen öka med uppmärksamheten som projektet får och det är nog mest troligt den största anledningen till dokumentären. Vilket är en god gärning!


 15. Marie skriver: 13 december, 2013

  Jag är inte alls säker-men startades inte projektet innan hon blev kunglig flickvän?


 16. Mona skriver: 13 december, 2013

  Fy vilka elaka människor det finns. Det är TV 3 som bestämmer om vad de vill göra program om. Inte Sofia och inte hovet. Hovet har valt bort kanaler med reklam inför bröllop m.m . Kontakta TV 3 och fråga varför de gjort detta reportage.I TV finns varje år flera insamlingsgalor, det visas filmer från hjälp arbete. Alla har rätt tycka men man ska kanske tänka efter vad man säger och hur. Snälla Emma _sluta nu med detta med CV brist. Sofia är 29 år, hon har varit med och startat och driver Project playground, hon har all tid i världen att skaffa sig fler formella meriter.Vad vet du hon kanske redan har studerat men inte redovisat det offentligt vilket hon inte heller behöver. Ingen lever sitt liv och förbereder sig för ett liv som fru till en prins, jo i sagoböcker,


 17. anivid skriver: 13 december, 2013

  Bravo !! – no. 2 caterineg !!
  Damernes horisont her räcker for destörsta delen inte til annat än klänningar, giftermaal och havandeskap.


 18. Malin skriver: 13 december, 2013

  Precis #2! Märkligt att en del är så fixerade av att läsa och se sånt som de "absolut inte är intresserade av!" 🙂


 19. Kerstin Bergström skriver: 13 december, 2013

  #5 helena a Det ligger nog till så att Tv3 har kartlagt alla deltagarna i deras såpa Paradis hotell.De tyckte väl att det var intressant att följa upp Sofia.Är du missnöjd tycker jag du ska maila TV3 och fråga varför de gör den dokumentären.Jag ,som inte har sett ett enda program av denna sopa men läst i kvällstidningarna om denna kartläggning.


 20. Birgitta skriver: 13 december, 2013

  Tyvärr kan denna näst intill hysterika lansering av Sofia Hellqvist få en motsatt effekt. Som adekvat tänkande människor, med sund kritisk granskning….blir frågetecken många. Det första frågetecknet blir av naturliga skäl …….Av vilken anledning är Kung Carl-Gustav så uppenbart förtjust i denna kvinna, ….så att han redan på ett tidigt skede släppte Sofia Hellqvist in i familjen. Detta trots att hennes bakgrund ej var "fläckfritt"….Sedan påbörjas den "tysta makten" som Kungafamiljen har ,..att få media med på lanseringståget. Hur har detta påverkat K.P.Victoria , som fick kämpa i åratal. Även P.Madeleine har blivit berörd i samband med sitt bröllop, ock "tärnstriden". Ock nu denna "dokumentär". som lämnar mycket frågetecken……


 21. Ulla-Bella skriver: 13 december, 2013

  Sluta med att mobba en ung, söt och normal flicka. Man undrar vilka som tycker sig veta och kunna allt om hennes liv och jobb. Vi lever nu i år 2013 och snart 2014. Lycka till Sofia och kom ihåg, kärleken övervinner allt. Och till er gnälltanter, gör något vettigt av era liv. Man undrar ju hur ni är funtade??? Ni är patetiska och det tycker många läsare.


 22. Marguerithe skriver: 13 december, 2013

  "8" Birgitta,
  Jag tycker nog att hon jobbar i det tysta. Media är intresserade av den här flickan som arbetar för att ge de här barnen lite glädje i sin barndom. Man frågar henne om hon vill vara med i en dokumentär och hon säger ja. Det ska bli intressant att se programmet och få lite mer intryck av henne som person.


 23. amj skriver: 13 december, 2013

  Krig och naturkatastrofer är en sak.
  Där behövs hjälp, både på plats och i flyktingmottagande länder.
  Men att välgörenhet skall behövas i rika länder är en skam och en betydelsefull person skulle kunna lyfta en sådan fråga till debatt.


 24. Humaniora skriver: 13 december, 2013

  Skall, helt förutsättningslöst, titta på denna dokumentär. Intressant
  vilka vibrationer den kommer att ge..!!


 25. Karen skriver: 13 december, 2013

  # 8 Birgitta, # 9 Emma_h: Alle de negative kommentarer både fra dig og ikke mindst den sværm, der kommer fra Emma_h skriger en i møde med uvidenhed og ubehag: Enhver form for velgørenhed og projekter behøver PR og penge, det gælder for de store Red Barnet, Røde Kors, UNICEF …og også for Sofia og Frida’s PP. Så det er godt, at nogle vil give en håndsrækning til deres projekter ved at fortælle om dem, og her er det så TV3.
  Hvordan kan I opfører jer så ondt og hadefuldt overfor personer, som tager initiativ til at hjælpe og skabe en bedre hverdag for børn i et land, hvor alt det vi tager for givet for vores børn, stadigvæk ikke er det i Sydafrika, der er ikke længere apartheid, men fattigdommen er ikke afskaffet, volden i de sorte kvarter heller ikke.


 26. Eva H. skriver: 13 december, 2013

  Allt detta tjat om att "jobba i det tysta". Tror ni att ngn skulle få ihop kläder eller pengar till välgörenhet om de satt inne på sin kammare och tittade i taket. Man måste faktiskt "göra väsen" av sig på ett eller annat sätt. Det Sofia och de andra flickorna gör kommer barnen till godo och det är det viktigaste !


 27. Irena skriver: 13 december, 2013

  Hon är säkerligen redan förlovad med en svensk prins, den här damen…


 28. Lydia skriver: 13 december, 2013

  Vilket tjafs! -välgörenhet, i det tysta eller offentliga, vad spelar det för roll? All humanitär hjälp behövs, alla som gnäller över Sofia till exempel. Vad gör ni själva för att hjälpa/bistå en medmänniska? Själv är jag volontär i en biståndsorganisation och jag VET att det arbete jag utför där gör skillnad. VAD gör du?


 29. Anna skriver: 13 december, 2013

  Sverige kan INTE ha prinsessa som visat sig helnaken mot betalning!
  Om det var bikinibilder, då är det förstås en annan sak..

  Misstänker att det är projekt från prins Carl Philip som desperat vill återge Sofias förlorade heder…
  Hur mycket fick TV3 betalt för att visa det??

  Har kungahuset råd med ny skandal??


 30. Britt PerssonVårreporterharsett skriver: 13 december, 2013

  Sofia kanske känner empati med andra människor i detta fall barnen som Fridas och Sofias projekt hjälper!
  Jag tror också och hoppas på en kommande förlovning och att kronprinsessparet längre fram 2014 kan avlastas av ett prinspar!
  Lycka till!


 31. LaPerla skriver: 14 december, 2013

  Det var da alt for meget fortiden om Sofia Hellqvist….sukk…


 32. signe skriver: 14 december, 2013

  "3" Ingrid …håller med dig !!!

  "5" helena.a ….tycker precis som du !!!

  Det är bedrövligt att göra en dokumentär-film om just sofia ?? Det är verkligen smaklöst och jag tror INTE det kommer att gynna henne !!! det finns så många människor och organisationer som engagerar sig i just denna form av hjälpverksamhet i det tysta utan att göra sig märkvärdig och vilja synas i media hela tiden !!! Men det är ju sofias grej att ALLTID vilja synas. Man kan marknadsföra sin verksamhet på många olika sätt . Har själv erfarenhet av detta eftersom jag deltagit i ett barnhemsprojekt i 20 år utan att synas i filmer eller media .


 33. Britt PerssonVårreporterharsett skriver: 14 december, 2013

  Naturligtvis anser jag att kungaparet också behöver avlastas!
  De har verkligen representerat en masse, men nog vore det väl skönt om de fick lite mer tid att koppla av med sina olika intressen och hinna njuta av sitt (snart barnbarn) barnbarn!


 34. annica, helsingfors skriver: 14 december, 2013

  Klart programmet är gjort enbart pga att Sofia är prinsens sambo. Det drar tittare. Hade Sofia varit anonym hade ingen varit intresserad. Visst kan hon uppriktigt "jobba med hjärtat"….men ingen hade ändå varit intresserad.


 35. Annica* skriver: 14 december, 2013

  Ni ger Sofia alldeles för stor makt. HON bestämmer inte vad TV 3 visar för program! Själv tycker jag att varje sådant här initiativ med att stödja/samla in till mindre lottade barn är BRA! Vem som än gör det! Självklart vill de ha in MER pengar till sin verksamhet då behovet säkert är stort, inget konstigt med det och jag hoppas att de får in MASSOR med pengar då de nu har världens chans att visa upp sin verksamhet! Jag ser fram emot att se programmet! Ni som inte vill titta slipper, TV:n har ju också en avstängningsknapp! 😉


 36. HelenaKungligawebben skriver: 14 december, 2013

  35. Annica
  Om det skulle har varit Daniel i programmet då skulle de varit jätte bra att dra uppmärksamhet till välgörenhet. Det var bara fel person, det är det som är frågan här.
  Om Sofia ler mot kameran så söker hon kameran, men om nån i kungafamiljen gör det så är dem så duktiga och fantastiska.


 37. Gabriella skriver: 14 december, 2013

  #35 Precis! En del verkar tro att Sofia bestämmer vad tv ska producera. Om man nu är kritisk så klaga på tv 3 då. Allt som kommer utsatta barn till hjälp är fantastiskt bra och varför klaga på dem som gör något? Ska absolut titta, och det finns ju som sagt en fjärrkontroll, så inge behöver se i onödan 🙂


 38. Hilde skriver: 14 december, 2013

  #36 Helena
  Nei det har ikke så mye med personen å gjøre.
  Sofia er ikke en del av kongehuset ennå.
  Hvorfor ikke holde en lav profil?
  Har andre inngiftete ,f.eks Mette-Marit,Mary,Daniel deltatt så mye i offentligheten før de giftet seg?


 39. Maj-Britt skriver: 14 december, 2013

  Egentligen är det förfärligt med välgörenhet, s.k. goda människor som delar ut allmosor till de fattiga stackarna. Skicka istället dit ingenjörer och andra experter som kan visa och hjälpa till hur man bygger upp ett modernt, stabilt och hållbart samhälle.


 40. emma_h skriver: 14 december, 2013

  words of wisdom från Sofia Hs Mentor & PRkvinna sen Sofia bodde i NewYork:
  http://www.svd.se/naringsliv/karriar/skaffa-ett-manligt-kontaktnat_7053757.svd


 41. Marguerithe skriver: 14 december, 2013

  "29" Anna,
  Har kungahuset haft någon skandal?? TV4 har tyckt det. Ingen annan som jag känner till.


 42. cilla skriver: 14 december, 2013

  Det här är så krystat…..


 43. signe skriver: 14 december, 2013

  "34" Annica…tvivlar på att hon gör det med hjärtat 100%. hon halkade ju in i detta projekt efter att börjat umgås med C-P. Då hade ju Silvia och Madde hållit på ett bra tag med Childhood. . Det tolkades av mig och andra att det var för att imponera på Silvia. De flesta som går in i barnhemsprojekt gör det med hjärtat till 100%. Det jag själv gjort med "mina" fadderbarn och som överlevt känner jag stor tacksamhet och glädje över. Att det visas såna här program utan kändisar brukar vara intressant att se på ändå !! Det är inte svårt att hitta människor som vill engagera sig .


 44. Sthlm skriver: 14 december, 2013

  Den konstiga Maria Montazami, som har utvandrat från Sverige och är gift med en iranier, har fått en enorm uppmärksamhet av skräpkanalen TV3. Då är det väl inte mer än rätt att de även följer upp en tidigare Paradise Hotel tjejs nuvarande aktiviteter.


 45. Vicki skriver: 14 december, 2013

  Sofia kommer säkert vara helt säkert att inte ens märka kamerorna, hon brukar ju vara så omedveten om dessa 😉 , men synas vill hon, men däremot inte prinsen, så de kompletterar varandra där !


 46. My skriver: 14 december, 2013

  #30, det är väl snarare Kungen och Silvia som behöver avlastning?


 47. magggan skriver: 14 december, 2013

  Vem tjänar mest på den här dokumentären tv 3 eller sofia.


 48. Monica skriver: 14 december, 2013

  Ni som är så negativa mot Sofia och det hon gör: alla behövs att göra något. Visa ni också genom att starta ett projekt i ett utsatt land. Det är många länder som behöver vår hjälp, det är inte bara när det gäller stora katastrofer hjälpen behövs. Titta bara på hur många har det här hemma. Det finns massor att göra i det lilla eller stora. Börja söka pengar nu så kanske vi blir många som kan hjälpa, många fler människor. Det Sofia gör är något, hon har inte fått sitt uppdrag av kungahuset. Med andra utför hon en god gärning. Jag skulle önska vi inte ser allt i negativa tankar om Sofia.


 49. Matilda skriver: 14 december, 2013

  Vad gagnar det att "jobba i det tysta"? Ju mer publicitet man få, desto större är chansen att man ska få intäkter/bidrag/spons till de projekt man driver. Många organisationer som arbetar för att hjälpa finns i dag på Facebook. Man tjänar ingenting på att gömma sig "i det tysta".


 50. Linnea skriver: 14 december, 2013

  En god ide’ göra en dokumentär om flickornas hjälpverksamhet. Tror det kan ge fler ungdomar idéer om att starta egna projekt för att hjälpa människor i nöd.


 51. Maud skriver: 14 december, 2013

  Nu tror inte jag att hon själv iscensatt detta själv utan det är TV3.
  Att hoppa på henne för det är bara ett sätt att visa sin avundsjuka.
  Jag är tacksam varje gång välgörenhetsarbete lyfts fram oavsett kändis eller diakoni.
  Ifrågasätt istället TV3 som vill tjäna reklampengar på henne!!
  Dessutom startade hon detta arbete innan hon träffade Prinsen.
  Välj era strider!


 52. lotta skriver: 14 december, 2013

  Bra sakt Helena (36)! Daniel kan inte göra någon fel, Victoria inte heller..det förtår jag inte. Jag tycker att det räcker kungahuset saga, nuvarande kungen är det sista riktiga.


 53. rasmus skriver: 14 december, 2013

  #20 Birgitta Instämmer !

  Nu kanske TV3 kan göra en dokumentär om Silvia väninnan & Bernadotten Jill Bernadotte som man kan säga banade väg för Sofia in i dom Bernadottska salongerna.

  Ja nog har vår kungafamilj högst ovanliga inslag, men som "repbublikanerna" här på sidan säger så spelar väl ingenting någon som helst roll idag, så kan man se det men frågan är hur mycket en monarki tål ?


 54. Beata skriver: 14 december, 2013

  Vad gör hon egentligen? Får alltid bara läsa att hon håller på med välgörenhet, men vad slags? Hinner inte läsa allt som skrivs.


 55. Bodil Sørensenyahoo.no skriver: 15 december, 2013

  Det är åtta år sedan Sofia var i Paradise hotel och hon lade också naken modell arbetat bakom
  Kungaparet har accepterat henne som sin framtida svärdotter. Prins Carl Philip är kär i henne och hon blev kär i honom också.
  Stoppa mobbning Sofia, hon är en underbar prinsessa. Kronprinsessan Mette-Marit av Norge hade också ett förflutet innan hon träffade kronprins Haakon.

  Jag gillar alla unga i den svenska kungafamiljen: nemlig
  Kronprinsessfamiljen, Prinsparet och Prinsessparet/prinsessfamiljen

  Kram Bodil


 56. I.J. H-MUSA skriver: 15 december, 2013

  #3
  #5
  #29
  #32
  Ni har alla skrivit bra kommentarer! Vårt kungahus/land (med kung Carl Gustav & drottning Silvia och kronprinsessan Victoria och prins Daniel som representanter) får positiv publicitet. Läs artikeln här i Svensk Damtidning om att Hello Magazine listar prins Carl Philip som en av världens stiligaste och prinsessan Madeleine som en av de vackraste och tjusigaste kvinnorna. Alltså får Sverige positiv publicitet genom de två yngre kungabarnen med. Representation av Sverige är vårt kungahus uppgift. Det är väl ändå positiv publicitet vårt land ska ha? Vi som inte vill att Sofia blir medlem i Sveriges kungahus missunnar absolut inte prins Carl Philip att gifta sig av kärlek!!!! MEN, är Sofia den enda tänkbara då får han avstå sin titel och medlemskapet i Sveriges kungahus och gifta sig med henne som herr Bernadotte.


 57. I.J. H-MUSA skriver: 15 december, 2013

  #1 Din kommentar var också bra.


 58. P. Beck skriver: 15 december, 2013

  #20 Birgitta: Dine evindelige beskyldninger mod Sofia og den eksponering hun og hendes projekter får, for at børn også kan få lidt barndom at føle, får mig til at tænke på, om du er rette person at udsende for "Læger uden grænser" til marts, men måske er dette opdigtet, som så meget andet folk skriver om sig selv her? Det blev fx kun til en kommentar fra en bedrevidende "overlæge Martin T, 40+". 😉
  At smide tøjet som meget ung tilhører fortiden, hendes Project Playground er nutiden, fremtiden er som medlem af kongefamilien. Hvorfor ikke vente med din (og fleres) evt. kritik til du ser, hvordan hun klarer den rolle, som kæreste og sambo til CP er det kun avundsjuka og emsige personer, som absolut kan/skal finde noget at udsætte på hende, hvilket siger mere om dem end om Sofia.


 59. Ella skriver: 15 december, 2013

  Tänk efter. I samarbete med TV3 får nu Sofia en möjlighet att redogöra för sin bakgrund, offentliggöra sin relation med prinsen och ytterligare understryka att hon nuförtiden är en sann filantrop. Givetvis är en offentlig förlovning under uppseglande. Efter detta reportage har Kungahuset något att referera till när frågor om Sofia uppstår, och man behöver således inte inte svara själva. Smart. Samma sak gjordes vid Madeleines förlovning (Tihi-klippet) och intervjun m C-P i Expressen (coachad av PR-expert). Var inte naiva! Kungabarnen vet precis hur de ska styra opinionen.


 60. Mona skriver: 15 december, 2013

  # 32 Signe. http://www.tv3.se/project-playground
  Om du läser det jag länkat till så ser du att programmet inte handlar om Sofia utan om den verksamhet som Project playground bedriver. Tycker inte att Sofia syns så mycket i media Media väljer själva vad ska ta upp. Sofia kan inte begära vad tidningarna ska skriva om. Eller fotografera eller publicera. Hovet kan gå in och påverka enskilda företag så de har inget med denna film att göra.Hovet ska vara neutralt i alla lägen. Men nu har vi pressfrihet och yttrandefrihet i vår demokrati så det är ju bara så otroligt löjligt att i ens tror att detta är en propaganda film om Sofia.


 61. Mona skriver: 15 december, 2013

  Hovet kan inte påverka ska det vara skrev fel.
  #23 Sydafrika är inget rikt land för alla ,klyftorna är enorma.
  Många barn har förlorat sina föräldrar i aids.
  Även i vårt land så behövs välgörenhet, min svärmor arbetar
  i Svenska kyrkan och kan bevittna om den fattigdom som finns i Stockholm på Södermalm, gamla, sjuka, föräldrar som inte kan betala hyra, elräkning, läkarbesök,medicin,mat osv. Kyrkan har en del medel att fördela men de blir ingen långvarig hjälp och inga stora summor. Fattig kanske inte alltid syns.
  som arbetslös får du max 10 500 kr/ månad netto.


 62. Mona skriver: 15 december, 2013

  Den summan som arbetslösa får förutsätter att du är med i A-kassan. Du kan i vissa fall få en garanti ersättning som är mindre än
  4000 kr netto per månad om du saknar A kassan.
  Alla kan drabbas av arbetslöshet eller sjukdom eller bägge delarna


 63. Pensionär skriver: 15 december, 2013

  #29
  Sverige har ett slott där hela gästvåningens tak består av nakenbilder – kvinnor, män och barn – till allmänt beskådande för både ambassader, kungligheter och alla andra som besöker slottet. Har vi råd med det?


 64. Marie skriver: 15 december, 2013

  Vad EXAKT gör hon i denna hjälporganisation?


 65. Eva skriver: 16 december, 2013

  Jaha, nu ska Sofia lanseras som prinsessa med hjälp av välgörenhet och avbön för utvikningsbilder. Men, tror hovet att folk är helt intelligensbefriade?


 66. Mona skriver: 16 december, 2013

  Ni som tror att alla organisationer jobbar ideellt
  Så kommer ett litet klipp har bar tagit bort namnet
  på generalsekreteraren , flera andra organisationer
  har liknade upplägg.Med minst 1 milj i års lön

  Rädda Barnen: 10-12 procent av insamlade medel går till administration och insamling, 88-90 procent till välgörenhet.
  Generalsekreteraren tjänar 1 026 000 per år. Ingen fallskärm, omfattas inte av lagen om anställningsskydd.
  VD på Postkodlotteriet tjänar 2,5 milj om året.

  Tror inte Frida & Sofia har liknande löner.


 67. point skriver: 16 december, 2013

  65. Eva
  Jo det tror hovet, eftersom dom är det själva.


 68. Pensionär skriver: 16 december, 2013

  #65 Eva
  Ja, det var ju precis det som hände i Norge med Mette Marit. Det fungerade ju bra, så varför skulle det inte fungera i Sverige. Alla människor förändras med tiden. Hur skulle det se ut om man så fort man träffade en ny människa skulle börja med att se vad som hänt 10-20 år bak i tiden. Har man då gjort något som inte passar, är man då en dålig människa för resten av livet.


 69. Karina skriver: 16 december, 2013

  # 56 I.J. H-M. Er det virkelig så svært, at forstå og ikke mindst at indse, at CP og Sofia UANSET hvad de har af titler altid vil få ordet Sverige hæftet på sig ved enhver omtale i udenlandsk presse ???
  Og de vil, som Hertugparret af Windsor få mere omtale end dronning Elizabeth og prins Philip i deres storhedstid. De er et drømmepar for hele gossippressen. Kronprinsesserne og de to nye dronninger er ved at være midaldrende og prinsesserne er endnu små…… så det "tomrum" kan Sofia og CP udfylde, indtil de er emner for modebloggene og sladderpressen.
  Andre funktioner har kongehusene jo egentlig ikke i dag.
  Se bare på kommentarerne her!


 70. emma_h skriver: 16 december, 2013

  MONAcitat: "…det är ju bara så otroligt löjligt att i ens tror att detta är en propaganda film om Sofia…."

  jaha… se då EXP (av igår) som känner till dess innehåll: http://www.expressen.se/nyheter/dagens-expressen/15-december-2013/
  Likaså Vimmelprinsessan antydde häromdan "I dokumentären pratar Sofia även om prinsen, men mer än så får jag tyvärr inte avslöja i förväg."


 71. Marguerithe skriver: 16 december, 2013

  Förlovningen är nog nära nu. Nyårsafton??
  Jag ser fram emot dokumentären ikväll. Andra som sett den redan har blivit djupt berörda.


 72. Sussie skriver: 16 december, 2013

  Vad jag förstått är Sydafrika ett land som många länder kommer att upphöra att ge bistånd till .


 73. emma_h skriver: 16 december, 2013

  Maud
  Som SvDam kartlagt bland senaste årens ingifta… Prinsessor av idag förväntas ha en viss kompetensnivå på CVn, grundkompetens för att kunna bygga vidare på den dagen Hovet ska påbörja Sofias internutbildning. Det saknar Sofia ännu Men hon hade gott och väl hunnit med att skaffa sig den nu i efterhand under dessa 4.5 år hon dejtat prinsen med lite volontärjobb på fritiden vid sidan av om så föredrogs… Ditt TIDsperspektiv är dock helt fel… De sågs första gången 2008, sen andra mötet var sommaren 2009 då det sa klick Under hösten 2009 var S i Ghana då hon skrev i sin blogg I´m going to Africa. Media släppte nyheten om paret jan2010 – PP blev till, registrerades sen i Mars 2010!! så det var EFTER inte före CP som du påstod. Länkar finns


 74. Sthlm skriver: 16 december, 2013

  Var är kungen? Paret är nog redan förlovade och eftersom prins Carl Philip lär finnas med i TV sändningen så är väl inslaget gjort i samråd med hovet. Detta är väl något i stil med MM:s tilltag före förlovningen. I Sofia Hellqvists fall måste givetvis pinuppe stämpeln dämpas, men det går nog inte med alla bilder som cirkulerar på nätet, hon har hållit på i för många år. Synd om prins Carl Philip om han inte förstår varför hans sambos välgörenhet har fått en sådan skjuts de senaste tre åren. Kan väl jämföras med Daniels gym verksamhet. Med valet av en sambo med Sofia Hellqvists bakgrund och med hennes frispråkighet finns det en uppenbar risk att det blir prins Carl Philip som stjälper kungalasset, den kungliga glansen försvinner definitivt.


 75. Pensionär skriver: 16 december, 2013

  #74
  Sofias "frispråkighet"? Kan du utveckla det. Hur många intervjuer har hon gjort och hur många gånger har hon uttalat sig om Carl Philip förutom att hon tyckte han var duktig i Vasaloppsspåret och att han mådde bra efter bilkrocken?


 76. emma_h skriver: 16 december, 2013

  Ternert om varför hovet valt kommunicera via egna kanaler: det här var ett bättre sätt att förmedla den information och de uppgifter som kan uppstå kring förlovningen, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:
  – Det här var ett sätt att svara på så många frågor som möjligt. Sedan är det ett antal frågeställningar vi får återkomma till. fråga_Är det så att ni vill att paret ska slippa göra intervjuer?
  – Ja det kan man säga. Huvudsyftet var bara att konfirmera uppgifterna men när det hela är mer bestämt kommer det självklart finnas 1 öppning för media att göra intervjuer, säger BT & fortsätter:…det här är ett utmärkt sätt att kommunicera på. fråga_ Förutom att reportarna inte kan ställa följdfrågor?
  – Nej det stämmer, men djupare intervjuer får vi återkomma till.
  – Syftet var väl att man ska få se paret i rörligt media men också att presentera Christopher O’Neill för svenskarna. http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3567995.ece


 77. Maryou skriver: 16 december, 2013

  Pensionär, svårt att sia om framtiden. Knark är illa, men syns inte lika bra och lika länge som bilder i cyberrymden.


 78. Lena skriver: 16 december, 2013

  TV 3 är väl inte någon speciellt seriös kanal. För deras del handlar det naturligtvis om tv-intäkter och att få publik. Jag känner inte Sofia så jag kan heller inte döma henne för något hon har gjort. Alla har vi gjort något vi ångrat i vårt liv.


 79. Pallesen skriver: 16 december, 2013

  # 76 Emma_h
  Hvilket opklaringsarbejde du lægger for dagen! Man kan skrive og sige meget om Sofia, men hun har ikke købt CPs hjerte og en plads i kongefamilien for 100.000 $, som en vis anden person. Et faktum er, at PM IKKE var interesseret i Chris før EFTER at han anonymt havde doneret det beløb til Childhood og fået en til at fortælle hende om det, så blev den lidt kedelige, men altså rige Chris først interessant og svigermors drøm!
  #77 Maryou
  Din kommentar synes også i cyberrumden og kanske længe – ikke særlig begavet læsning!


 80. emma_h skriver: 16 december, 2013

  Pallesen …Förvräng EJ mina ord till något det inte är! 76 var en replik till ELLA …MED HOVETS EGNA ORD OM HUR DE AGERAR PRMÄSSIGT IDAG… Kvällens program följer exakt samma formula som Hovets egna filmer o dess hemsidas intervjuer bygger på… Genomskinligt…individerna C, S berörde jag ej över huvudtaget!!

  BT:_"…ett bättre sätt att förmedla den info och de uppgifter som kan uppstå kring förlovningen… ett sätt att svara på så många frågor som möjligt. Sen är det ett antal frågor att återkomma till.
  fråga1_Är det så att ni vill att paret ska slippa göra intervjuer?
  BT:_Ja det kan man säga. Huvudsyftet var konfirmera uppgifterna …det här är ett utmärkt sätt att kommunicera på.
  fråga2_ Förutom att reportarna inte kan ställa följdfrågor?
  – det stämmer, Syftet var … också presentera XX för svenskarna.


 81. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  # 2 cathrined:
  Enig med deg! Det er nok mye misunnelse her – og derfor leter tantene etter noe å angripe Sofia for! Det irriterer at Sofia som de misliker lykkes med noe uten å ha TATT AKADEMISKE POENG! HA-HA!! SOM OM DET HAR NOE Å SI! Å bli god praktiker og organisator ligger ikke i genene, men er oftest et resultat av erfaring og trening!
  Og Sofia har ikke vært mye på ball, men brukt mye tid på plass i Sør-Africa! Snart bør vi vel se Madeleine også i virksomhet på plass hos hjelpetrengende – hun som har en norsk milliardær i ryggen både som mentor til Silvia og som viktig finansieringskilde, i tillegg til Silvia og andre sponsorer! Noen bør analysere forskjellen så de blir i stand til å sette mer pris på Sofias virksomhet!


 82. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  # 3 Ingrid:
  Tror du ikke at man får lyst til å hjelpe når man opplever barn i en av verdens verste fattigdomsgettoer! Det gjelder også Sofia!Tror du Sofia har allergi mot dette? Du prøver å skitsverte henne, ved å påstå at hun ikke bryr seg om barna, kun om egen PR! Hun bruker tross alt tid på dette! Men jeg har ikke hørt at t ex Madeleine har oppholdt seg lenge i noen getto for å hjelpe noen av verdens fattigste barn, slik Sofia gjør! All ære til Sofia1 Og ser ut til være mer ektefølt hjelpe-arbeid enn det Madeleine utfører!! Hva mener de tantene som er negative til Sofias hjelpe-arbeid om Madeleines? Er de like negative til Madeleine som til Sofia?


 83. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  # Helena a: Alt velgjørenhetsarbeid trenger PR fordi hjelpebehovet er så stort! Og selvfølgelig er det ikke noe galt i at Sofias arbeid synliggjøres! Hvorfor skal det usynliggjøres hvis det kan bidra til å skaffe mer oppmerksomhet og penger til prosjektet???? Mener du at fordi hun er prinsens venninne så bør hun gjemme seg! Struntprat! Hun bruker sin kjendisstatus på en positiv måte til beste for noen av verdens fattigste barn! Det gjør jo prinsessene – og det er ikke ulovlig for Sofia heller! Du er misunnelig for hennes driftighet! Eller hva er det som irriterer deg?


 84. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  # 84 Mary K:
  Kommentaren er til # 5 Heaena. a


 85. Linnea skriver: 16 december, 2013

  Har hört en del av intervjun! Det är en vältalig och klok kvinna som svarar på frågorna, tycker jag.Hon framstår som både stark och ömsint..Hade hon inte burit sitt inres styrka och mod hade hon inte gått vägen så rakryggad och stolt som det ter sig i dag.Jag är bara så glad för hennes skull o önskar henne allt gott! Sofia! Var rädd om Dig! Ty Du är så värdefull! För många!Mina tankar går även till Din familj! Det har säkert varit svårt för dem, med all svärta som belagt en älskad dotter o syster o barnbarn! Jag kan känna sorgen och smärtan!


 86. Marguerithe skriver: 16 december, 2013

  "83" mary k,
  Nej Madeleine är upphöjd här på sidorna. Ingen bryr sig om vad hon utför för arbete eller om hon gör något alls, bara hon syns med sin make. Hon kan ge återbud till allt och hon är fridlyst.
  Jag tycker att ett sådant beteende är mer än måttligt farligt. Man springer åt samma håll som flocken och låter en ensam duktig flicka löpa gatlopp här utan att ha någon vetskap om henne. Ikväll får vi se ett program om hennes verksamhet.


 87. caterineg skriver: 16 december, 2013

  Lugna er tills i kväll innan ni storknar av illvilja, titta först på programmet innan ni recenserar Sofia och hennes hjälphistoria. Gissar att det blir ett välsett program, åtminstone vad gäller tanter.


 88. Maud skriver: 16 december, 2013

  Sverige, jantelagen-och avundsjukans land.
  Sitt här och spy galla över era egna tarvliga liv, för det är ju det detta handlar om. Man kan inte se bortom sitt egna misslyckande att åstadkomma något i livet, då måste man slå på någon annan.
  Ni som hatar de kungliga, varför sitter ni och läser den här tidningen överhuvudtaget?? Jag läser för att bli underhållen. Har inga större krav på intellekt ty då läser jag annat. Ni verkar leva era liv genom detta medium??? Förvånar mig eftersom ni har en hel värld utanför som är fantastisk.
  Jag skulle föreslå era stackare att bara gå ut och ta ett djupt andetag så kommer det kännas annorlunda. Annars tycker jag så synd om er som missar allt till förmån för missriktat missnöje! GET A LIFE!


 89. Maud skriver: 16 december, 2013

  #73 och du tror allt du läser?? hahahaha


 90. Karin Nilsson skriver: 17 december, 2013

  # 66. Hur kan i så fall Sofia leva lyxliv? Utan utbildning och lön?


 91. Karin Nilsson skriver: 18 december, 2013

  # 89. Du tycks själv vara i den situationen du desperat försöker tillskriva dina medskribenter. Det är inte friskt att känna sig nöjd och underhållen av att läsa om och beundra kungligheter.
  Just för att vi har ett eget liv med mening har vi synpunkter på ett mossigt medeltida kungahus vara eller inte vara.
  Dina tarvliga påhopp är bara bevis på att du själv helt saknar förankring i ett meningsfyllt liv!
  Se dig i spegeln!


 92. Ingrid skriver: 18 december, 2013

  Maud
  Du skriver att du inte har några större krav på intellekt när du läser om de kungliga på SvDam.
  Men det har vi!
  Vi vill att de som representerar oss ska ha kunskap, erfarenhet och intellekt för att kunna göra ett bra arbete.
  Kungahuset är ingen plats för utbildning, den ska man redan besitta.


 93. Maggan skriver: 18 december, 2013

  89 Maud
  DU läser för att bli underhållen.
  Det gör vi andra också!
  En mycket tarvlig insändare på mycket låg nivå.
  Är detta vad du kallar nöjaktig läsning?


 94. Pensionärsvenskdamtidning skriver: 30 december, 2013

  Dokumentären om Sofia Hellqvists o väninnans arbete var gripande. Två unga tjejer som tog sitt studielån o sin drömmar och åkte.Det påbörjades innan hon var prinsens flickvän. Sofia hade dessa drömmar om att hjälpa, redan i unga år. Varför inte se "människan" i stället för att "tugga sönder" denna unga kvinna med elakheter. Vissa tidningar vill ha fram rena hyenainstinkten hos människor. Höj er över träskmarkerna!


 95. Marguerithe skriver: 30 december, 2013

  "94" Pensionär,
  Mycket bra skrivet. Vi kan önska att människor blir mer värdiga och har en större stolthet än att falla in i drev likt hyenor. Vår kungafamilj är bäst, eller hur alla svenskar? Danskar och norrmän håller om sina egna. Kan vi se något finare än när hela familjen är samlad som vid konserten eller i Börshuset?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar