Våren är här - och med den Beridna Högvakten!

28 apr, 2011, 16:04 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Annons

Beridna högvakten är ett säkert vårtecken!  En härlig syn och vi minns genast Beridna högvaktens riktiga elddop, förra sommarens kronprinsessbröllop och bröllopskortegen genom Stockholm. I paradkaleschen satt de lyckliga tu – och under den 35 minuter långa kortegen fick kronprinsessan Victoria och nyblivna prins Daniel ta emot folkets jubel.

De sex hästarna – fyra som spändes för Victorias och Daniels vagn – och två som reds direkt efter vagnen kom från Hovstallet. I övrigt var det anrika Beridna Högvaktens ståtliga svenska halvblod som deltog i sina fina blå paradutrustningar, dagen till ära skodda i silverskor! Ståtligt och högtidligt färdades kronprinsessparet till Junibacken där de gick ombord på kungaslupen Vasaorden. En stolt slup som var lika blankpolerad som varenda metalldetalj på såväl paradkaleschen som ryttarnas uniformsknappar!

Annons

Lite av denna fest och prakt kan vi återuppleva nu i april-juni, högsäsongen för Beridna vaktparaden. Gå in på www.beridnahogvakten.se så hittar du mer information.

Jazz, Sancho och Harry och deras hästkompisar är i högform.

För att genomföra en beriden vaktparad behövs 56 hästar och Stiftelsen för Beridna Högvakten har cirka 90 stycken. En del är utackorderade, men de flesta finns i Kavallerikasernen på Lidingövägen i Stockholm.

Vill du vara med och verka för att bevara denna månghundraåriga tradition? Ja, då kan du bli medlem – och hästägare på köpet.
Här hittar du all information om medlemskap i Stiftelsen för Beridna Högvakten.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons