Våren är här - och med den Beridna Högvakten!

Beridna högvakten är ett säkert vårtecken!  En härlig syn och vi minns genast Beridna högvaktens riktiga elddop, förra sommarens kronprinsessbröllop och bröllopskortegen genom Stockholm. I paradkaleschen satt de lyckliga tu – och under den 35 minuter långa kortegen fick kronprinsessan Victoria och nyblivna prins Daniel ta emot folkets jubel.

De sex hästarna – fyra som spändes för Victorias och Daniels vagn – och två som reds direkt efter vagnen kom från Hovstallet. I övrigt var det anrika Beridna Högvaktens ståtliga svenska halvblod som deltog i sina fina blå paradutrustningar, dagen till ära skodda i silverskor! Ståtligt och högtidligt färdades kronprinsessparet till Junibacken där de gick ombord på kungaslupen Vasaorden. En stolt slup som var lika blankpolerad som varenda metalldetalj på såväl paradkaleschen som ryttarnas uniformsknappar!

Lite av denna fest och prakt kan vi återuppleva nu i april-juni, högsäsongen för Beridna vaktparaden. Gå in på www.beridnahogvakten.se så hittar du mer information.

Jazz, Sancho och Harry och deras hästkompisar är i högform.

För att genomföra en beriden vaktparad behövs 56 hästar och Stiftelsen för Beridna Högvakten har cirka 90 stycken. En del är utackorderade, men de flesta finns i Kavallerikasernen på Lidingövägen i Stockholm.

Vill du vara med och verka för att bevara denna månghundraåriga tradition? Ja, då kan du bli medlem – och hästägare på köpet.
Här hittar du all information om medlemskap i Stiftelsen för Beridna Högvakten.