Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Världsstjärnan var på fest med kungen – oväntade orden om mötet

15 maj, 2022, 08:00 
Drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria

Idrottsstjärnan berättar om när han var på storslaget firande – med kungen.

Annons
Armand Duplantis chock om prins Daniel: ”På riktigt?!”Brand logo
Armand Duplantis chock om prins Daniel: ”På riktigt?!”

Vår kungafamilj är proffs på att hylla svenska invånare som utmärkt sig på olika vis, det kan vara allt ifrån mjölkbönder till rallyförare som får lite extra uppmärksamhet av vår kung.

I början av maj var våra kungligheter på plats på Stockholms stadshus där Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) hade bjudit in till fest för att hylla de svenska olympierna från Tokyo och Peking – och det var ett stjärntätt mingel...

Prins Daniel missade

På plats kvällen till ära var kungen, drottningen och vår kronprinsessa, och kungen höll ett hyllat tal till våra OS-hjältar.

”Oavsett om ni själva har stått på pallen eller om ni har stöttat era kamrater på deras väg dit, så har ni alla – aktiva och ledare – haft en del i de svenska framgångarna. Jag hoppas också att ni har känt stödet från alla oss stolta idrottsvänner här hemma i Sverige.” Sa han bland annat.

Tyvärr missade prins Daniel kvällen, man kan förmoda att han gärna hade varit där. Men tyvärr var kalendern redan uppbokad.

Annons

– Han var upptagen med ett annat uppdrag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Och som det minglades. Kronprinsessan Victoria utbytte några ord med simmaren Sarah Sjöström, och kungen poserade på bild med diskuskastarna Daniel Ståhl och Simon Pettersson. Men det var en stjärna som inte riktigt fick chansen...

Drottning Silvia, Sarah Sjöström, Malin Bayard-Johnssson och Henrik Johnsson.
Drottning Silvia omringad av stjärnor! Bakom henne, simmaren Sarah Sjöström, och bredvid henne står ryttaren Malin Bayard-Johnssson och maken Henrik Johnsson.

"Ville inte störa"

Gästlistan var minst sagt stjärnspäckad, Armand Duplantis, Nils van der Poel och Sarah Sjöström var några av dem som piffat till sig och dök upp på sin stora kväll.

Och när OS-medaljören, stavhoppsstjärnan och världsrekordhållaren Armand Duplantis fick frågan om vad han och kungen egentligen pratade om, gav han ett charmigt svar.

– Vad snackade du och kungen om då? frågade Sportbladets reporter.

– Jag snackade inte med kungen, svarar Armand "Mondo" Duplantis.

– Inte? Varför inte? svarar den förvånade reportern.

– Jag vet inte… Det var så många som ville snacka med kungen… Så jag ville inte störa... förklarar Duplantis.

Armand Duplantis får förhoppningsvis chansen att utbyta några ord med kungen snart igen. Vi gissar att kungen, som är en riktig sportfantast, i själva verket verkligen hade uppskattat ett samtal med världsstjärnan!

Armand Duplantis och Desiré Inglander
Armand Duplantis anlände till firandet med flickvännen Desiré Inglander.

Foto: TT

Annons