Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Varnar Märtha Louise för Durek efter stora utbrottet: "Han är farlig"

15 mar, 2020, 12:00 
Märtha Louise och Durek har varit tillsammans i över ett år nu.
Durek Verrett, pojkvän till norska prinsessan Märtha Louise, är rejält i blåsväder.Nu anklagas han av en före detta kärlek för att vara våldsam och manipulativ.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 11?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 11?

Det är i norska Se og hör som Hank Greenberg trätt fram och berättat om sin turbulenta, destruktiva relation med Durek Verrett. Hank och Durek var tillsammans mellan 2007 och 2015 – men kärleken fick inte något angenämt slut.

I intervjun målar Hank upp ett väldigt osmickrande porträtt av Durek, som numera är tillsammans med norska prinsessan Märtha Louise.

Skakande uppgifter om Durek

Märtha Louise och Durek verkar vara passionerat förälskade.
Märtha Louise och Durek verkar vara passionerat förälskade.

Enligt Hank blev Durek en helt annan människa efter att hans njurproblem tvingat fram en transplantation 2012.

– Förut hade han behandlat mig med omsorg och respekt. Nu var det plötsligt som om jag inte betydde något längre. Han sa att jag bara kunde dra, om jag inte kunde hantera honom. Men jag var ekonomiskt beroende av firman vi hade byggt upp och jag kände mig maktlös i mitt eget liv. Durek och jag hade haft våra perioder tidigare också. Men nu var han väldigt kontrollerande och ibland manipulerande. I efterhand förstår jag inte att jag tolererade detta, säger Hank.

Annons

I januari 2015 hade Hank fått nog. Då berättade han för Durek att han tänkte lämna honom – och enligt Hank ledde detta till ett våldsamt bråk. Se og hör har också fått tag i en officiell polisrapport från kvällen i fråga som styrker berättelsen.

När Durek blev tillsammans med Märtha Louise försökte han få Hank att skriva på ett tystnadsavtal. I så fall skulle Hank vara juridiskt förbjuden från att uttala sig om deras tid tillsammans.

Men Hank vägrade skriva på. I stället väljer han att tala öppet – för Märtha Louises skull.

– Dureks förre partner försökte varna mig när vi blev tillsammans. Jag önskar att jag hade lyssnat på henne. Nu känner jag att Märtha Louise borde få samma varning, säger Hank.

Annons