Varningen till Sofia – bilderna har fått spridning utomlands

08 feb, 2022, 08:02 

Prinsessan Sofia varnas för riskerna efter sitt beslut.

Annons
10 ikoniska kungliga frisyrer genom åren
10 ikoniska kungliga frisyrer genom åren

Prinsessan Sofia är e prinsessa som inte varit rädd för att experimentera med sin klädstil och under de senaste åren har hon landat i en elegant romantisk stil väl värdig en prinsessa.

Det vi sett det senaste året är att Sofia har testat lite nya frisyrer. Först började det med en trendig gardinlugg och slingor, men nu har hon tagit steget på allvar och skaffat sig en hellugg.

Hon visade upp den i mitten av januari när hon och Carl Philip deltog i riksdagens evenemang "Fira demokratin – 100 år", deras sätt att uppmärksamma att det är 100 år sedan de första kvinnorna tog plats i riksdagen.

Mycket stiligt tyckte vi och många andra. Men vissa kände sig manade att lämna förklenande kommentarer om Sofias nya lugg på kungahusets Instagram-konto.

Annons

De fick dock inte stå oemotsagda. Många red ut till Sofias försvar – och pekade på det olämpliga i att ge sig på någons utseende.

"Jag har sett kommentarer både här och på prinsparets sida om Sofias lugg... Har ni någonsin tänkt på att Sofia själv tycker hon är jättefin i just den frisyren? Jag tycker för övrigt att hela kungafamiljen alltid är vackra", skriver en användare.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip Riksdagen uppmärksammar att det är hundra år sedan de första kvinnorna tog plats i riksdagen med föreställningen ”Fira demokratin – 100 år” i Annexet.

Prinsessan Sofia granskas i internationell media

Nu uppmärksammas hennes frisyr utanför Sveriges gränser. Tidningen The National har gjort ett långt reportage om just luggen som frisyr, och de tar upp Sofias lugg som ett exempel på när det kanske inte går ritkgit som man hade tänkt.

– Enligt mig så är det inte tillräckligt med tyngd i prinsessan Sofias lugg för en så markerad klippning och det ser ut att ta över hennes ansikte. Jag tvivlar på att det var looken hon eftersträvade, säger frisören Jay Crump, som intervjuas i artikeln.

Annons

Jay menar att lugg är et riskabelt val, det kan bli succé men det kan också falla platt, så som hon anser att det har gjort i Sofias fall.

Annons