Veckans bästa händelser! Blommor och djurmaskerad fyllde kungliga världen

Här bjuder vi på fina bilder från kungliga Europa. I arkivet hittade vi somriga bilder på kronprinsessan Victoria med blomsterkrans på hjässan. Prinsessan Theodora fick tårta och firades stort medan prins Charles träffade två svenskar mitt i "djungeln" på Clarence house. Håll till godo!

Hon har ett underbart leende! Kronprinsessan Victoria, med blomsterkrans i håret, firade svensk midsommar i Battery Park på Manhattan år 2000. Här kan vi njuta och inspireras av tronföljarens olika sommar-hårdekorationer.

Victroia och midsommarkrans

Det är så härligt med den svenska midsommaren. Vad vore högtiden utan sill, majstång och blomsterkrans på huvudet?

Kronprinsessan Victoria med midsommarkrand

Svenska flaggan och blågul krans. Året är 2006.

Kronprinsessan Victoria

Rosa rosor och prästkragar! Här är en annan variant från födelsedagen på Solliden på Öland 2008.

Kronprinsessan Victoria

Hurra för Teodora

Prinsessan Teodora av exkungariket Grekland hade kanske inte blommor i sitt hår, men likväl firades hon med god tårta på 36-årsdagen av stora familjen. Här kan vi se bild från uppvaktningen på födelsedags-sessan som storebror prins Nicholaos lagt upp på sitt Instagramkonto. Vi väntar nu med spänning på nyheten om datum för giftermål. Det är nämligen så att Teodora och hennes fästman Matthews Kumar planerar bröllop.

Drottning Elizabeths guddotter fick en ring på fingret i november 2018. Nyförlovade prinsessan Theodora var lyrisk: ”Vi längtar så efter att gifta oss”, sade hon om förlovningen med pojkvännen Matthews Kumar. Datumet för bröllopet är inte bestämt än, men det lär bli mycket romantiskt. Kanske på exkungafamiljens eget sommarresidens i den grekiska arkipelagen?

Svenskt hos prins Charles

De två svenskarna Daniel Wilke och sambon Martin Zeilon (till höger) minglade på Elefantbalen med prins Charles! De var där för att  representera The Perfect World Foundation.

prins Charles

– Vi hade en fantastisk dag och kväll! Vi pratade en bra stund med prinsen om Sverige, djuren och så skojade vi om våra mopedhjälmar som vi hade med dit.

Prins Charles

Middagen ägde rum på Lancaster House

Precis som förra året höll prins Charles och Camilla en fest till elefanternas ära, eller rättare sagt till alla djurs ära. Maskeraden som kallas Animals Ball på Clarence House. Efter ett mingel i de kungliga salongerna begav man sig sedan av mot närbelägna Lancaster House för att äta en middag tillsammans.

Blågult på Ascot

Prinsessan Beatrice

Midsommarveckan bjöd på mer blågult – i Storbritannien! Det var prinsessan Beatrice och systern Eugenie som bar de fina, svenska färgerna på hattarna vid årets Royal Ascot, de klassiska kapplöpningseventen.

Maxima

Blommor i håret lagom till midsommar hade drottning Máxima, som oväntat kom till Royal Ascot. Här ser vi henne i öppen vagn tillsammans med drottning Elizabeth.

Sophie

Den brittiska regenten bar en hel blå flora på den ljusblå hatten. Nog blommar det alltid i Kungliga Europa!

Grevinnan Sophie

Den 19 juni 2019 var det 20 år sedan prins Edward och Sophie av Wessex gifte sig under ståtliga former i Saint George-kapell i Windsor.

Bröllopsdagen delar de med vårt svenska kungapar och kronprinsessparet.

Foto TT