Veckans kungliga höjdpunkter – Máximas björnkram och Camilla i tweed!

adriennes bönnelyches kungliga europa

Nu är det åter dags att ta en titt på vad som har hänt i kungliga Europa. Varmt och kallt är temat denna vecka med spontana kramar, heta kvällar under bar himmel för vissa och iskalla glassar för andra.

Glöm hovnigningar och kindpussar. Nu är det riktiga björnkramar som gäller i kungliga Europa!

Senast ut var drottning Máxima som omfamnade en kär väninna, nämligen Marianna Vardinogiannis, Unescoambassadris. Damerna träffades på sensommaren vid premiären av föreställningen “Tråden” på den antika teatern Epidavros. Kung Willem-Alexander var med liksom de tre döttrarna.  På plats fanns också drottning Anne-Marie av Grekland, som ni ju vet är fick leva i exil efter statskuppen i landet. Anne-Marie är lillasyster till drottning Margrethe av Danmark.

Drottning Maxima kramas

Det holländska kungaparet har en villa i Grekland

För några år sedan köpte Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima land i Moçambique där de senare också byggde en villa, men efter massiv kritik sålde den dåvarande kronprinsfamiljen huset och köpte i stället en villa i Grekland, närmare bestämt utanför staden Kranidi.

Båtplats och privat strand

Enligt BBC ska huset ha en pool, privat strand och en egen båtplats precis utanför huset. Det sägs att Willem-Alexander och Máxima blev förtjusta i området sedan de var gäster 2010 på bröllopet mellan Tatiana Blatnik och prins Nikolaos som ägde rum i närheten.

Willem Alexander på Spetses

Den 31 augusti i år togs den här fina bilden på Nederländernas skäggige kung och kronprinsessan Catharina Amalia (närmast i bild). Kungafamiljen åt middag under stjärnklar himmel på Orlof restaurant på ön Spetses.

Pavlos på Spetses

Vid samma bord satt den grekiska kungafamiljen av exkungariket Grekland. Konstantin och Anne-Marie umgicks med äldste sonen Pavlos, hans hustru Marie-Chantal och deras fem barn.

Charles och Camilla i tweed

På lite kyligare breddgrader finner vi prinsparet Charles och Camilla som verkligen har äktenskapstycke. Se så lika de är!

Charles och Camilla

Ännu kallare var det i Norge i veckan då kronprins Haakon klev in i frysen! Han hade knappt hunnit torka av sig det iskalla vattnet från djupdykningen i början på veckan, där han plockade skräp på havsbotten innan det var dags för nästa “coola” uppdrag.

Glass i stora lass för Haakon

Norges tronföljare fick både göra och smaka glass, när han besökte “Sandwich Brothers” i Oslo på fredagen. Bakom idén står en organisation, som ser till att unga pojkar med flyktingbakgrund får en introduktion till norskt arbetsliv genom produktion och försäljning av “sandwichglass”. Kronprinsen var tvungen att bära förkläde och handskar och han såg verkligen road ut när han rörde om ingredienserna till pistaschglassen. Efter det att produktionen var klar fick kronprins Haakon smaka på de olika glassorterna som “Sandwich Brothers” producerar.

Foto: TT, Instagram