Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Veckans kungliga pärla - Sofiero

14 maj, 2013, 09:14 
Annons

Vi fortsätter denna vecka att berätta om ännu en kunglig pärla, där man nu kan hyra rum på Sofiero slott i Helsingborg.

Annons

Några av dem man kan välja på är gamle kungens sovrum, stora barnkammaren och vinhuset. Men smakar det så kostar det.

Kunglig historia

Sofiero slott har en lång kunglig historia, som sträcker sig tillbaka till mitten av 1800-talet. Det var kronprinsparet Oscar och Sophia som byggde slottet 1864.

Helsingborgs stad tog över

Slottet har sedan gått i generationer. 1973 fick Helsingborgs stad ta över slottet, tack vare Gustaf VI Adolfs testamente.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Förutom den kungliga historien har man på slottet en fantastisk utsikt över havet på slottet. Som kronan på verket blev Sofiero utsedd till Europas vackraste park 2010.

Annons

Smakfullt inredda

Man hyr ut rummen under korttidsperioder, i några timmar eller dagar, till både privatpersoner och företag. Dock får man inte bo där över natten. Rummen kommer att vara smakfullt inredda med få möbler. Några sittmöbler, ett skrivbord, samt ett enkelt bord med stolar.

Perfekt för bröllop

Lokalerna ju är perfekta för bröllop, fester och olika sorters inspelningar. Att Sofiero till största delen självfinansieras gör att man måste försöka få in pengar på ett nya sätt.

Missa inte nästa veckas kungliga pärla – det första kungliga slottet som det nu går att övernatta i…

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, pressbilder

Annons