Vi avslöjar! Så ska Manilla locka kvar Estelle – kungavän blir ny ordförande

Vi avslöjar! Så ska Manilla locka kvar Estelle – kungavän blir ny ordförande
Nu försöker Estelles blivande skola, Campus Manilla, tysta all kritik som riktats mot dem efter DN:s senaste avslöjanden. Vi kan avslöja att Johan Nordenfalk blir ny styrelseordförande för skolan.
Annons

En tid var lyckan total på skolan Campus Manilla. Anledningen var att kronprinsessan Victoria och prins Daniel valt att sätta prinsessan Estelle i denna skola, fylld av barn till den absoluta toppen av svenskt näringsliv och adel.

Annons

Men så kom flera avslöjanden från tidningen DN om hur skolan låtit barn till miljonärer fått gå före i kön via en särskild kvot som regeringen införde för att flyktingbarn skulle kunna få plats på friskolor. Därefter han anmälningar strömmat in.

Enligt tidningen Expressen ska Skolinspektionen exempelvis fått in anmälningar som beskriver hur skolan vägrar lägga resurser på att hjälpa barn med särskilda behov, något som helt går emot de värderingar kronprinsessan Victoria står för.

Därför har skolan nu tagit till åtgärder för att få kungafamiljen att inte ändra sitt skolval för Estelle. Svensk Damtidning kan nu avslöja att Johan Nordenfalk blir ny styrelseordförande för Campus Manilla.

Estelle och Johan Nordenfalk under kungens födelsedagsmiddag.
Estelle och Johan Nordenfalk under kungens födelsedagsmiddag.

Och det är ett smart val om skolan vill få behålla prinsessan Estelle som elev. Johan Nordenfalk är inte endast en högt ansedd jurist. Han umgås dessutom i samma kretsar som kronprinsessfamiljen, går på samma fester och middagar som Victoria och Daniel och är omtyckt i kretsen. Han och hans fru Estelle Nordenfalk står den kungliga familjen så pass nära att Estelle och Johan Nordenfalk var två av gästerna under kungens födelsedagsbankett 2016.

Men den kungliga familjen står även väldigt nära Johan Nordenfalks far, även han med namnet Johan Nordenfalk. Då och då ses de både vid privata och officiella tillställningar, och det syns då att de har ett nära vänskapligt band. Johan Nordenfalk den äldre har dessutom fått HM Konungens medalj i största stoleken.

Både Johan Nordenfalk den yngre och äldre ingår dessutom i kungens jaktlag.

Johan Nordenfalk med prins Daniel.
Johan Nordenfalk med prins Daniel.
Victoria uppvaktas här under sin födelsedag 2007 av Johan Nordenfalk den äldre.
Victoria uppvaktas här under sin födelsedag 2007 av Johan Nordenfalk den äldre.

På grund av detta var den yngre Johan Nordenfalk ett perfekt val till posten som styrelseordförande för Campus Manilla, då man just nu gör allt för att behålla prinsessan Estelle som en framtida elev. Och vi kan nu dessutom avslöja att han tillträder som styrelseordförande den 14 augusti 2018. Lagom till Estelles skolstart, med andra ord. Hovet berättar nämligen att valet av skola just nu står fast, trots allt som kommit fram om Campus Manilla och ledningens syn på vilka som bör gå på skolan.

– Valet av skola är taget av kronprinsessparet och gäller fortfarande, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Svensk Damtidning har försökt nå Johan Nordenfalk utan framgång. 

Foto IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Vi avslöjar! Så ska Manilla locka kvar Estelle – kungavän blir ny ordförande”

 1. Stefan skriver: 9 juli, 2018

  Pinsamt är bara förnamnet!
  Skäms han inte det minsta denne friherre?


 2. josefin skriver: 10 juli, 2018

  Ja men sa skönt att kompisstödet kvarstar. Da behöver ju inte KP vara ängslig att hennes värderingar inte följs, for nu sitter ju en kompis vid rodret. Lite oklart vilka värderingar KP har, men det gar säkert bra ända, sa länge man är flexibel och inlyssnande.

  Varfor inte guvernant?


 3. MONA skriver: 10 juli, 2018

  Känns som att Viktoria & Daniel bör ompröva beslutet om skola.
  Campus Manilla har nyligen arbetsbefriat rektorn troligtvis pga
  att hon uttalat sig I DN.Skolverket utreder skolan efter flera anmälningar.
  Borde väl finnas fler skolor att välja mellan.


 4. Bettan skriver: 10 juli, 2018

  Det gäller att vara vän med kungahuset, då kommer man långt.


  1. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 10 juli, 2018

   Bettan! Vi instämmer till 100%. Eftersom även Manillaskolan åtnjuter bidrag för varje elev så skulle det vara intressant att få veta hur länge Estelle med föräldrar stått i kö för att komma in i denna skola. För – i demokratins namn – så ska väl samma regler även gälla för dem som för oss andra..? Annars bör kommun/stat omgående dra in de bidrag som skolan får för varje elev.


 5. mini skriver: 10 juli, 2018

  Vidrigt hela historian om Manilla! Byt skola till Estelle!
  “Elitismen” bör inte/ska inte “segra”!


 6. Ingrid skriver: 10 juli, 2018

  Var det ett demokratiskt val eller skedde det utifrån Estelle?


 7. Marguerithe skriver: 10 juli, 2018

  Victoria och Daniel borde tänka om. Det finns många utmärkta skolor i Stockholm, gärna internationella. Campus Manilla blir väl lite grand gruppen för inbördes beundran.


 8. Ingrid skriver: 10 juli, 2018

  Hovet har talat!


 9. bettan skriver: 10 juli, 2018

  hemliga trådar drog åt “rätt håll”


 10. Gunilla Bengtsson skriver: 10 juli, 2018

  Luktar mygel och smussel, undrar om Daniel gillar detta. Men vad har han att säga till om. Inte ettsmack.


  1. MarieS skriver: 12 juli, 2018

   Daniel gör som frun bestämmmer och får hålla sig i kulissen.


 11. konsttanten skriver: 10 juli, 2018

  Jag litar helt till hundra procent på att Victoria och Daniel väljer rätt. Vårt kungapar bestämmer nog också också till viss del.
  Det är andra tider idag emot när de sk kungabarnen gick i skolan; kan ej jämföras.


 12. Miss M skriver: 10 juli, 2018

  Med tanke på vilken lång skolkö det är till Manilla så har jag svårt att tror att prinsessan Estelle kom via den vägen. Det synd att de ”fina” skolorna inte tar emot nyanlända såsom gånga andra skolor gör. Det finns fler exempel på friskolor som inte tar emot nyanälda och det är Lemshaga akademin. Fint ska vara fint.


 13. Karin skriver: 10 juli, 2018

  Nu kan det ju vara så att Estelle inte kan byta skola hur som helst till någon av de andra högt ansedda privata skolorna. På flera skolor går de flesta platserna åt genom syskonförtur och endast en bråkdel av de som börjat köa den första dagen det ens är möjligt får plats (lottdragning).

  För det finns väl ingen kunglig kö som är oberoende av den allmänna kön..!?


  1. josefin skriver: 10 juli, 2018

   Karin, den kommunala skolan hemma i Solna tar emot Estelle, p a samma satt som de tar emot alla andra barn i kommunen. Skulle val vara bra om en arvsprinsessa hade en liten touch av verklighet att falla tillbaka pa, sa stackarn inte tror att vink-vink ar nyckeln till allt.


 14. bettan skriver: 10 juli, 2018

  Tror Victoria styr med bestämd hand. Folklig nja på hennes villkor,men dua henne inte.Hon har själv uttalat sig om att hon inte tycker om det.Men nig gärna.


  1. MarieS skriver: 12 juli, 2018

   Förhoppningsvis duar inte V någon själv innan hon har ställt frågan om det är tillåtet.
   Niga ….nej någon måtta får det allt vara.


 15. vesna skriver: 10 juli, 2018

  Man glömmer ofta att människor som gick i kommunala skolor är också intelligenta och föda med olika talanger och många av dessa har uppnått framgång med egna krafter. De blir konstnärer, arkitekter, musiker, idrottsmän/kvinnor, piloter, miljöaktivister, läkare för att nämna de mer krävande utbildningar och målsättningar. Andra yrken som är lika viktiga för att samhället fungerar väljs också. Jag tänker på alla som producerar mat, skapar kläder, musik…var inte jätterika från början.


 16. Lola skriver: 10 juli, 2018

  Mycket praktiskt nu kan ” hovet” ha full kontroll/insyn utan upa
  Att de övriga barnbarnen också kommer att gå på skolan med lång lång kö från hela världen finner jag allt annat än orimligt,
  “Johan Nordenfalks far, även han med namnet Johan Nordenfalk, har fått HM Konungens medalj i största storlek”.
  Någon som vet vad har denne Johan senior utfört för bragder för att föräras detta förtjänsttecken.
  Själv tycker jag det är utmärkt att även detta med medaljer ska läggas under luppen efter valet.


 17. Lea skriver: 10 juli, 2018

  Estelle behöver inte stå i kö alltså?


 18. Maritta skriver: 11 juli, 2018

  Stäng den där mobbningsskolan omedelbart!


 19. lena skriver: 11 juli, 2018

  Intressant att följa dessa anmälningar hos skolverket, stämmer vad som skrivs är det allvarligt. Rent principiellt borde kungahuset tänka om. Inte heller Carlssons skola tycker om att få in barn som kräver särskilt stöd, dessa fasas bort efter det första året.


 20. Bettan skriver: 11 juli, 2018

  Vad går barn med särskilda behov från sk. fina familjer?


 21. Hellu skriver: 11 juli, 2018

  Estelle måste få gå i den finaste skolan med finaste kompisar med finaste kläder annars blir hon inte jordnära människa.


 22. Gunilla Bengtsson skriver: 11 juli, 2018

  Inser man inte snart att detta med kungahus och diskriminering inte kan fortsätta mycket längre här ska kungliga barn gå före vanligt folk i köer och behandlas helt annorlunda, nigas och bockas för och hyllas om de ställer upp och ta emot blommor, hela program inför födelsedagar o s v. Låt kungen vara den siste monarken och släpp fångarne loss.


 23. Bettan skriver: 11 juli, 2018

  Jag instämmer helt med Gunilla Bengtsson. De vill ha alla previlegier men inte ge så mycket tillbaka. Ta detta med fotografering , plötsligt är allt privat och inga kommentarer. Vad betalar vi för?


 24. PernillaA skriver: 11 juli, 2018

  Nu får man tillsätta en god vän till Victoria i hopp om att Estelle börjar på denna skola för det blir nog många avanmälningar om de väljer en annan skola.
  Alla ska väl gå där hon går.


 25. Mona skriver: 11 juli, 2018

  Skolan har funnits sedan 2013.
  Fredrikhovs slottsskola och Manila hör väl ihop.så var köade barnen innan 2013.
  Estelle måste ha en säker skola.
  Lätt att bevaka. Kommunala skolor duger nog inte för Säpo.


 26. caterine skriver: 11 juli, 2018

  Allt ordnas på det bästa för Estelle, bytte hon inte dagis helt tvärt tidigare av någon anledning, och plats finns det ju alltid för en blivande regent, Andra får stå tillbaka, det är en kunglighets lott. Kom sedan inte och låtsas som om man är en kunglighet i tiden eller andra floskler, jag är utless på detta hyckleri. Hoppas Daniel trivs med sitt liv.


 27. Ingrid skriver: 11 juli, 2018

  Victoria fattar inga egna beslut, hon gör vad kompisarna väjer.
  Kompisarna kommer att styra vårt kunghus.


 28. Ingrid skriver: 11 juli, 2018

  Estelles räddning ppå skolan är ju en “kungavän”.


 29. caterine skriver: 11 juli, 2018

  Alla s k fina människor är kungavänner, vad det nu kan betyda, klart att man vill vara vän med kungligheter och frottera sig med fint folk. Alltid kan man få reklam för sina kläder och smycken, alltid kan man få ta en selfie, alltid kan man få gå i samma skola som Estelle, alltid kan man tjäna på det, bli bjuden på kalas. Klart att man kan fixa plats på förskola i ett huj. Buga och bocka och se glad ut.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar