Vi avslöjar! Så ska Manilla locka kvar Estelle – kungavän blir ny ordförande

Vi avslöjar! Så ska Manilla locka kvar Estelle – kungavän blir ny ordförande

Nu försöker Estelles blivande skola, Campus Manilla, tysta all kritik som riktats mot dem efter DN:s senaste avslöjanden. Vi kan avslöja att Johan Nordenfalk blir ny styrelseordförande för skolan.

En tid var lyckan total på skolan Campus Manilla. Anledningen var att kronprinsessan Victoria och prins Daniel valt att sätta prinsessan Estelle i denna skola, fylld av barn till den absoluta toppen av svenskt näringsliv och adel.

Men så kom flera avslöjanden från tidningen DN om hur skolan låtit barn till miljonärer fått gå före i kön via en särskild kvot som regeringen införde för att flyktingbarn skulle kunna få plats på friskolor. Därefter han anmälningar strömmat in.

Enligt tidningen Expressen ska Skolinspektionen exempelvis fått in anmälningar som beskriver hur skolan vägrar lägga resurser på att hjälpa barn med särskilda behov, något som helt går emot de värderingar kronprinsessan Victoria står för.

Därför har skolan nu tagit till åtgärder för att få kungafamiljen att inte ändra sitt skolval för Estelle. Svensk Damtidning kan nu avslöja att Johan Nordenfalk blir ny styrelseordförande för Campus Manilla.

Läs mer: Känd finansfamilj flyttar sina barn efter storbråk på Estelles skola

Estelle och Johan Nordenfalk under kungens födelsedagsmiddag.

Estelle och Johan Nordenfalk under kungens födelsedagsmiddag.

Och det är ett smart val om skolan vill få behålla prinsessan Estelle som elev. Johan Nordenfalk är inte endast en högt ansedd jurist. Han umgås dessutom i samma kretsar som kronprinsessfamiljen, går på samma fester och middagar som Victoria och Daniel och är omtyckt i kretsen. Han och hans fru Estelle Nordenfalk står den kungliga familjen så pass nära att Estelle och Johan Nordenfalk var två av gästerna under kungens födelsedagsbankett 2016.

Men den kungliga familjen står även väldigt nära Johan Nordenfalks far, även han med namnet Johan Nordenfalk. Då och då ses de både vid privata och officiella tillställningar, och det syns då att de har ett nära vänskapligt band. Johan Nordenfalk den äldre har dessutom fått HM Konungens medalj i största stoleken.

Både Johan Nordenfalk den yngre och äldre ingår dessutom i kungens jaktlag.

Johan Nordenfalk med prins Daniel.

Johan Nordenfalk med prins Daniel.

Victoria uppvaktas här under sin födelsedag 2007 av Johan Nordenfalk den äldre.

Victoria uppvaktas här under sin födelsedag 2007 av Johan Nordenfalk den äldre.

Läs mer: Victoria omskakad av bråket på Campus Manilla

På grund av detta var den yngre Johan Nordenfalk ett perfekt val till posten som styrelseordförande för Campus Manilla, då man just nu gör allt för att behålla prinsessan Estelle som en framtida elev. Och vi kan nu dessutom avslöja att han tillträder som styrelseordförande den 14 augusti 2018. Lagom till Estelles skolstart, med andra ord. Hovet berättar nämligen att valet av skola just nu står fast, trots allt som kommit fram om Campus Manilla och ledningens syn på vilka som bör gå på skolan.

– Valet av skola är taget av kronprinsessparet och gäller fortfarande, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Svensk Damtidning har försökt nå Johan Nordenfalk utan framgång. 

Foto IBL