Vi avslöjar! Därför blir det ingen sommarfotografering på Solliden i år

kungafamiljen solliden

I år bryter hovet trenden med kungliga familjefotograferingen på Solliden. Vi har talet med informationschef Margareta Thorgren som berättar varför.

Efter Victoriadagen stannade hela kungafamiljen kvar på Öland för att njuta av Solliden tillsammans. Systrarna Victoria och Madeleine kunde äntligen gå långa promenader över Alvaret och uppdatera varandra om de senaste månaderna på varsin sida om Atlanten, Daniel njöt av golfbanorna på Ekrums Resort och kusinerna lekte med varandra i drottning Silvias prunkande slottsträdgård.

Semesterharmoni på Solliden

Det rådde med andra år total semesterharmoni på Sollidens ägor men i år får vi tyvärr inte ta del av glädjen. Det blir nämligen ingen familjefotografering.

– Det har inte blivit någon gemensam sommarfotografering eftersom vi inte har fått till det i år, helt enkelt. Vi har istället valt att ta bilder på de olika familjerna separat och lagt ut dem löpande under sommarmånaderna på hovets hemsida och Instagram, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

De senaste åren har samtliga medlemmar i den svenska kungafamiljen ställt upp för en gemensam fotografering. Kungen, Daniel, Carl Philip och Chris har satt på sig sina krispigaste sommarskjortor och prinsessorna sina vackraste klänningar. Och de små kusinerna har varit välkammade med små rosetter i håret och putsade skor.

Många småbarn och mycket logistik

Men visst ligger det en hel del logistik bakom en sådan här fotografering. Inte minst när familjen numera består av sju små barn i olika åldrar. Och när den ena sitter still, med blicken riktad mot kameran, är den andra på väg ner mot badplatsen. En sådan situation kan nog alla småbarnfamiljer känna igen sig i. Ni minns väl hur svårt fotografen hade att samla dem år 2016?

2016

sommarfotografering solliden

Det här året bjöd kungafamiljen till och med på två familjeporträtt! Ser ni hur små Oscar och Alexander var?

solliden kungafamiljen

2017

kungafamiljen solliden 2017

År 2017 körde det på ett matchande tema. Alla, förutom prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia, bar blått.

2018

sommarfotografering solliden 2018

Förra året var det endast kungaparet och kronprinsessfamiljen som fotograferades. Men en fotografering blev det. Och visst hade det varit roligt att få se Gabriel och Adrienne på den här typen av familjebild. Vi får helt enkelt hoppas på att de slår på stora trumman till jul istället.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: