Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar – Estelles rektor slutar

23 okt, 2019, 16:39 
AvEmma Sanderberg
Hon lyckades få Campus Manilla på rätsida igen efter de uppmärksammade händelserna, nu lämnar Carina Hagström-Bergh skolan för ett nytt toppjobb. Den stora frågan är vem ska ta över efter henne?– Det stämmer att jag kommer lämna min tjänst, säger Hagström-Bergh.
Annons

Till tonerna av Pippi Långstrump började prinsessan Estelle sin allra första dag på elitskolan Campus Manilla i augusti 2018. Spåren av turbulensen som uppstått våren innan märktes det inget av.

Precis innan Estelle började skolan eskalerade nämligen en konflikt på Campus Manilla. Dåvarande rektorn Maija Möller Grimakova, som var med och startade elitskolan 2013, tvingades sluta. Föräldrar som skänkt miljontals kronor till skolan, krävde att Maija Möller Grimakova skulle komma tillbaka och att styrelsen skulle avgå, enligt Dagens Nyheter.

Skolinspektionen startade en utredning mot Campus Manilla

Margareta Thorgren, hovets informationschef, ville då inte kommentera problemen på skolan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är ett beslut som är fattat av prinsessan Estelles föräldrar och hur det beslutet är fattat är ingenting som hovet kommenterar. Det som nu gäller är att det är planerat att prinsessan Estelle ska börja på Campus Manilla.

Campus Manilla
Campus Manilla ligger på Djurgården i Stockholm.

Det slutade inte där. Under förra året gjorde också skolinspektionen en utredning som visade att Campus Manilla måste göra åtgärder i arbetet mot kränkning av elever samt vad gäller elevhälsan och rektorns styrning av verksamheten. Detta efter anmälningar som beskrev ett “totalt kaos” där “situationen är helt ohållbar” och att “mobbing och kränkningar är vardag”.

Annons

I januari i år fick Estelles skola ytterligare rubriker, då en elev hade kastat en smällare inomhus. Expressen var då i kontakt med rektorn Carina Hagström-Bergh.

– Vi hade en incident i början av december där en elev kastade en smällare i ett trapphus. En hantverkare fanns i närheten men ingen blev skadad. Att elever har smällare i skolan är förbjudet. Skolan ser allvarligt på detta och det har fått kännbara konsekvenser för de inblandade, skrev Carina Hagström-Bergh till Expressen.

Nya rektorn ordnade upp skolan

Efteråt tog man in en ny styrelseordförande och anställde Carina Hagström-Bergh som ny rektor. Carina Hagström-Bergh har gjort en stor insats för Campus Manilla och definitivt lugnat ned situationen på skolan.

Estelles första skoldag
Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Estelles första skoldag 2018.

Nu kan Svensk Damtidning avslöja att Carina Hagström-Bergh lämnar Campus Manilla. Hennes avgång har dock inget med turbulensen som funnits på skolan, utan hon har fått ett nytt jobb som vd.

– Det stämmer att jag kommer lämna min tjänst som rektor, säger hon och fortsätter:

– Jag har blivit erbjuden ett vd-jobb tillika delägare inom Kunskapsbolaget som jag kommer tillträda i juni.

Carina Hagström-Bergh var en mycket uppskattad rektor och nu måste skolan leta efter någon som ska över stafettpinnen och föra hennes positiva arbete vidare. Jobbet kommer självklart med ett stort ansvar, inte minst eftersom Sveriges framtida drottning går där.

Foto: TT

Annons