Vi avslöjar! Första tecknet – innan kungen tog beslutet

kungens barnbarn

Att kronprinsessan Victoria, prins Daniel och barnen Estelle och Oscar skulle få en ännu mer central roll i den kungliga representationen har varit på tapeten länge. Vi avslöjar första tecknet på den nya rollfördelningen.

Just nu sker det stora förändringar inom den svenska kungafamiljen. Kungen har beslutat att endast prinsessan Estelle och prins Oscar kommer att ha titlarna, Kungliga Högheter, vilket betyder att allt fokus koncentreras till kungaparet och kronprinsessfamiljen.

Men redan förra sommaren kom det första tecknet på den nya rollfördelningen. Det handlar egentligen bara om en bild. Men som ordspråket lyder så säger en bild ibland mer än tusen ord. Och just så var det i det här fallet.

Det första tecknet på att kungen hade ändrat sig

Hovet bröt nämligen traditionen vid den kungliga sommarfotograferingen. I alla år hade man fotograferat hela kungafamiljen – och alla dess medlemmar – framför Solliden slott. Men år 2018 valde man att endast publicera en bild på kungaparet, kronprinsessparet, prinsessan Estelle och prins Oscar. De andra familjemedlemmarna var inte med under fotograferingen.

Familjens sommarfotografering på Solliden.

Med andra ord började kungen förbereda svenska folket på den nya rollfördelningen redan förra året.

Estelle och Oscar i fokus. Precis som det kommer vara nu framöver.

Vi kunde även se en förändring under årets nationaldag. Då fotograferas kungafamiljen från alla håll och kantar men när kungen tog intiativ till en uppställd familjebild så var det endast tillsammans med drottningen och kronprinsessfamiljen.

kungafamiljen

Kungafamiljen vid årets nationaldag.

Foto: TT