Vi avslöjar! Hemliga tv-serien – där prinsessan Madeleine har huvudrollen

Prinsessan Madeleine medverkar i en ny dokumentär för tv om Childhood

Prinsessan Madeleine – som tv-stjärna. I kväll får vi se första glimten från höstens hemligaste kungliga projekt!

Svensk Damtidning kan avslöja att World Childhood Foundations julmingel bjuder på en förhandsglimt från den nya tv-serien om drottning Silvias barnrättsorganisation som har spelats in för TV3. Och den har alltså ett mycket kungligt fokus:

– Det är en dokumentärserie i sex delar om drottning Silvia, prinsessan Madeleine och Childhood, sa Åsa Andreasson Åkerström som är informationsansvarig på Childhood, till Svensk Damtidning redan i höstas.

Inspelningarna har ägt rum under sensommaren och hösten och har omgivits av stort hemlighetsmakeri.

Men när Svensk Dam talar med Susanne Nylén, presschef vid TV3 och Nordic Entertainment Group, lägger hon locket på direkt:

– Det är ingenting vi har kommunicerat ännu. Jag kan varken bekräfta eller dementera.

Dokumentären om drottningen och prinsessan Madeleine

Enligt vad Svensk Damtidning erfar är det dock Roger Lundgren, tidigare kunglig expertkommentator i SVT, som har gjort intervjuerna, och han har bland annat följt drottningen och prinsessan Madeleine i Stockholm, Heidelberg, på Solliden och i New York. På sitt Instagram-konto royal_roger  har han bjudit på glimtar från projektet – som den här fina bilden på drottningen i sin guldstol, tagen för två veckor sedan i en av salongerna på Stockholms slott:

”Är så tacksam för det samtal jag haft med vår fantastiska drottning idag. Hon har varit en ledstjärna i mitt liv sedan jag var ett barn och att få möta henne betyder alltid mycket för mig. Idag hade vi en mycket fin intervju. Så tacksam! Återkommer med info om vårt samtal vid ett senare tillfälle!” skrev Roger Lundgren till bilden då.

Och så här såg det ut när han drack en kopp cappuccino med prinsessan Madeleine i New York:

I avsnitten får vi alltså följa drottningen och Madeleine under deras arbete för barnrättsorganisationen World Childhood Foundation. Den grundades 1999 av drottning Silvia och firar sitt 20-årsjubileum i år.

Foto: TT.