Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar! Hemligheten bakom nya bilderna på Victoria och Daniel

18 sep, 2020, 13:00 
kronprinsessan victoria prins daniel
En tung markering. Och ett statement av kungen: Detta är framtiden för Kungahuset. Nu är det bara Victoria och Daniel som räknas.
Annons
Här träffas kungaparet och kronprinsessparet igen – efter 7 månader!Brand logo
Här träffas kungaparet och kronprinsessparet igen – efter 7 månader!

 

Kronprinsessan Victoria, 43, och prins Daniel, 46. Sida vid sida med kungen, 74,  och drottning Silvia, 76. I går fick vi äntligen se dem tillsammans igen, alla fyra. Och det var första gången på hela sju månader: De har inte visat sig tillsammans på detta officiella vis sedan drottning Silvias födelsedagskonsert ägde rum på Vasateatern i Stockholm den 13 februari, precis innan pandemin bröt ut.

Kungen drottningen Victoria Daniel

Kungaparet missade Victorias officiella födelsedagsfirande. Och Victoria och Daniel missade de coronaanpassade högtidligheterna på kungens födelsedag och i samband med hans tal på Nationaldagen. Under mer normala omständigheter hade kronprinsessparet annars varit självskrivna bredvid kungaparet på Stockholms slott.

Annons

Visst har vi sett dem tillsammans vid något enstaka företräde (vilket betyder möte på hovspråk). Men en uppvisning av den här kalibern har vi inte fått se sedan coronasmittan tog Sverige i sitt grepp.

Så nu blev det en trevlig höstpromenad för att titta på konst – Alice Aycock-utställningen som Prinsessan Estelles kulturstiftelse har arrangerat runtom Folke Bernadottes bro på Djurgården. Men kanske ännu mer ett statement om vilka det är som gäller i Kungahuset, hösten 2020.

Annons

Så drottningen drog på sig Chanelhandskarna, kungen tog med sig hunden Brandie, och så sammanstrålade de med kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid Djurgårdsbrunnskanalen.

Det har snart gått ett år sedan kungens starka policybeslut, där han stakade ut vägen för den framtida monarkin, och med ett pennstreck tog ifrån fem av barnbarnen deras Kungliga Höghet-titlar. Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine ska fasas ut ”på sikt”. Kvar blir denna allt starkare kärna, som kungen nu alltså valde att visa upp.

Annons
En tung markering av kungen…
Kungen drottningen promenad
…och en tydlig signal om vägen framåt.

Alice Aycock-utställningen på Djurgården i Stockholm pågår fram till den 27 september. Mer info HÄR.

Foto: Pontus Lundahl/TT.

Annons