Vi avslöjar! Hon har målat Estelles första porträtt!

Vi avslöjar! Hon har målat Estelles första porträtt!

Lilla söta, duktiga prinsessan Estelle har redan fått sitt första officiella porträtt målat – obligatoriskt för en blivande drottning. Att måla porträtt åt kungafamiljen är förstås ett ärofyllt uppdrag. Vi vet vem som fick jobbet!

Prinsessan Estelle, 6, ska som bekant en dag bli drottning. Estelle är ju ännu en liten flicka, men nog kan man redan nu märka att hon lämpar sig alldeles utmärkt för sitt kommande uppdrag: Alltid väluppfostrad, glad och ansvarstagande – även om hennes kloka föräldrar givetvis ser till att hon först och främst bara får vara ett barn!

Men Estelles särställning som blivande tronarvinge märks också på ett annat sätt: Hon har redan nu fått sitt första officiella porträtt målat. Det är konstnären Curie Adelswärd som fått det ärofulla uppdraget.

Jan Carl Adelswärd och Curie Adelswärd

Jan Carl Adelswärd och Curie Adelswärd.

Så här står det på konstnärens hemsida: Curie Adelswärd föddes 1967 i Korea och flyttade vid 13 års ålder till Sverige. Hon är utbildad vid Esmod i Paris och har en bakgrund som modedesigner, både för etablerade modehus och med eget varumärke. Sedan 2004 arbetar Curie som konstnär och har gjort flertalet framgångsrika utställningar i Sverige och är även flitigt anlitad som porträttmålare. Senaste uppdraget var att göra det första officiella porträttet på H.K.H. Prinsessan Estelle.

Vi väntar med spänning på att få se porträttet!

Läs mer: Vilken snackis! Prinsessan Estelles hemliga signal på slottsbalkongen

FOTO: IBL, Stella