Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar! Nu går Sofia och Carl Philip på semester – hit åker de

17 jun, 2019, 12:44 
Margareta
I samma stund som sommaren kommer till Sverige flyr prinsparet Carl Philip och Sofia landet. Snart landar de mitt i den franska riviera-brisen.
Annons

Varje år passar prins Carl Philip och prinsessan Sofia på att åka till kungafamiljens älskade sommarparadis Villa Mirage. Och Svensk Damtidning kan avslöja att paret är på väg till den kungliga familjens kusthem i detta nu. Ett flygplan från Stockholm till Nice har nämligen kunglig frakt, och sedan går turen till strandhuset i Sainte-Maxime.

Att semestra i Villa Mirage har blivit en tradition för paret, en tradition som startade redan innan de fick barn. Ofta har de med vänner med barn i samma ålder, och även denna gång är prinsparets småttingar Alexander och Gabriel med på resan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Huset Villa Mirage betyder självklart något alldeles extra för främst prins Carl Philip. Hemma i Stockholm bor paret i prins Bertils gamla hem, och även denna Rivieravilla var ju prins Bertils en gång i tiden. Den kungliga duon stod nära varandra, och Bertil finns fortfarande kvar i Carl Philips liv på många vis. Men kanske främst i och med att de tycks ha fallit pladask för Villa Mirage. Carl Philip och Sofia är det par i kungafamiljen som mest regelbundet bor i Villa Mirage, förra året åkte de också ner just denna vecka! Även kungaparet besöker strandvillan varje år, men både kronprinsessparet och prinsessan Madeleine väljer ofta andra semestermål.

Villa Mirage.
Villa Mirage.
Prins Bertil och prinsessan Lilian i Villa Mirage.
Prins Bertil och prinsessan Lilian i Villa Mirage.

Midsommar i Nice

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och de två småprinsarna Alexander och Gabriel kommer alltså att fira midsommar i Frankrike med sand mellan tårna. De brukar även se till att ha tillgång till kungens båt Polaris, för att lättare kunna ta sig ut på de blå vågorna.

Annons

Men kanske har Carl Philip även bokat in ett fotbollsbesök? Just nu pågår Fotbolls-VM i Nice, och under helgen befann sig prins Daniel och prinsessan Estelle på arenan för att heja de svenska damerna till vinst. Läs om deras fotbollskväll här! Även prins Carl Philip är ju idrottsintresserad, och kanske blir det en kväll fylld av fotbollsyra även för honom!

Carl Philips andra Nice-resa på kort tid

Denna resa till Nice är den andra på kort tid för prins Carl Philip. I slutet av maj, över mors dag, åkte han till Monaco Grand Prix med kungen. En resa fylld av härliga kungliga möten mellan dem och den monegaskiska furstefamiljen.

Foto TT

Annons