Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu gifter sig prinsessan Sofie Louise med sin malaysiska prins – i Sverige!

06 sep, 2019, 14:22 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan sofie louise johansson malaysia
Exklusivt! Prinsessan Sofie Louise av Malaysia och kronprins Tengku Muhammad Faiz gifter sig i Sverige. Nu säger de ja till varandra en andra gång.
Annons

Kärleksfesten fortsätter för prinsessan Sofie Louise och prins Tengku Muhammad Faiz Petra, 45, av Malaysia. Svensk Damtidning kan avslöja att svenskan, som i april månad gifte in sig i det Malaysiska kungahuset, nu får säga ja till sin drömprins hemma i Sverige.

Sofie Louise säger ja till sin malaysiska prins på hemmaplan

Hundratals gäster är influgna från Malaysia och tillsammans med Sofie Louises svenska familj kommer de fira paret vid en stor bröllopsceremoni i helgen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sofie Louise, som tidigare hette Johansson, chockade alla när hon lämnade landet för att bli Malaysias nya kronprinsessa. Den svenska 33-åringen kommer från Mantorp i Östergötland, gick barn– och fritidsprogrammet på gymnasiet och åkte till England för att arbeta när skolåren var avklarade.

Vad hon inte visste då var att tiden i London skulle förändra hennes liv för alltid. Det var nämligen i den staden som hon förälskade sig i Tengku Muhammad Faiz, som är kronprins i delstaten Kelantan, och som studerade historia i Europa under samma tidsperiod.

Annons

I april gifte de sig i staden Kota Barhu

Bröllopet stod i staden Kota Barhu och enligt malaysiska mått mätt var det litet men vi i Sverige skulle nog beskriva det som oerhört påkostat och elegant. 200 gäster var inbjudna till palatset Balai Besar och Sofie Louise bar både pärlbroderier och diamant-tiara.

sofie louise malaysia

Besökte Stockholm för några månader sedan

Paret har inte gjort något officiellt besök i Sverige, som man och hustru, men däremot har de varit här privat. Så sent som i somras kunde vi se bilder på Tengku Muhammad Faiz och Sofie Louise när de poserade framför Kungliga slottet. Kronprinsparet rörde sig fritt i Stockholm – som vilka turister som helst.

Sofie Louises livsöde är en riktig askungesaga och imorgon står hon återigen brud. Följ svenskdam.se om du vill veta allt om Sofie Louise och prins Tengku – bröllopsomgång 2!

Foto: TT, Instagram

Annons