Prinsessan Birgitta bor hos kungen på Stenhammar

Prinsessan Birgitta på slottet Stenhammar
Svensk Dam kan avslöja att prinsessan Birgitta firar påskhelgen hemma hos kungaparet på Stenhammars slott. Detta enligt källor nära hovet.
Annons

Kungens syster är hemma i Sverige igen – och Svensk Damtidning kan berätta att hon kommer att fira påsken hos kungaparet på Stenhammar, där de alla tre har självisolerat sig. Det uppger källor nära hovet. Det är också på Stenhammar som prinsessan Birgitta har bott sedan hon kom till Sverige för snart två veckor sedan.

Annons
Kungen och prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta med lillebror kungen.

För prinsessan Birgitta innebär detta en möjlighet att äntligen hinna umgås med sin annars mycket upptagne bror. De bor dessutom 250 mil ifrån varandra till vardags.

Prinsessan Birgitta tillhör med sina 83 år riskgruppen för Covid-19 och när coronakrisen nådde Spanien med full kraft blev hennes barn Desirée, Hubertus och Carl Christian allt mer oroliga. Och själv gick hon hemma och kände sig rastlös, på grund av alla restriktioner som myndigheterna infört.

Annons

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på Apoteket. Annars ska vi stanna inne, sa prinsessan Birgitta då.

Bakom sig har hon också en period av hjärtproblem i januari.

– De fick starta om hjärtat. Men nu mår jag hur bra som helst. Mina barn pratar hela tiden om att jag befinner mig i en riskgrupp, men jag vill inte höra på det, berättade prinsessan Birgitta för vår reporter.

Men sedan bestämde hon sig ändå för att åka ”hem” till Sverige och hon kunde ta ett av de sista reguljärflygen innan gränserna stängdes.

Svensk Damtidning har tidigare varit i kontakt med hovets informationschef, som dock har avböjt att kommentera var prinsessan bor när hon är i Sverige.

– Hon är ju här som privatperson, så det är inget som hovet informerar om, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons

Stenhammar är kungaparets ”helgslott”

Slottet Stenhammar

Stenhammar ligger utanför Flen i Sörmland och brukar kallas för kungaparets weekendslott, eftersom det – i vanliga fall – ofta är hit som de åker på helgerna. Kungen tog över arrendet efter sin farfars bror prins Wilhelm år 1965, och då var han bara 19 år gammal.

Kronprins Carl Gustaf på Stenhammar.

Det är staten som äger slottet, men det speciella med godset Stenhammar är att det är ett gammalt testamente som styr över vem som får bo på slottet och bruka jorden. Och en prins av ätten Bernadotte har alltid företräde. Och det är alltså här som prinsessan Birgitta nu ägnar sina dagar.

Annons

Foto: Suvad Mrkonjic/Svensk Damtidning, Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna, TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Prinsessan Birgitta bor hos kungen på Stenhammar”

 1. josefin skriver: 9 april, 2020

  Supersupersupersmart. en 83-àrig hjärtsjuk spaniack tar in hos 70+brorsan o dennes likaledes 70+hustru, direkt vid ankomst fr Spanien. De har tydligen ett problem med det där folkvett, ity hov-vett är nàgot annat. Eller?


 2. Marie-Louise skriver: 9 april, 2020

  Nu duger det. Har man privilegier så har man. Olika faller ödets lotter.


 3. Gigi skriver: 10 april, 2020

  Då hoppas man att HKH Prinsessan Birgitta suttit i “karantän” innan hon började umgås med kungaparet,nicht wahr?Det är ju trevligt om de får en lyckad påsk tillsammans och att syskonen kan umgås och njuta i den vackra miljön.
  Glad Påsk!


 4. PernillaA skriver: 10 april, 2020

  Så bra hon kan nog putta lite i trädgården ;


 5. Alma-lena skriver: 11 april, 2020

  Saknar gamla prinsessor helt skam i kroppen? Eller har hon tappat förstånd och läsförmåga? Monarkin vann på kungens tal men förlorar all trovärdighet genom denna pinsamhet.


 6. Fundering skriver: 11 april, 2020

  Vad är detta? Tar kungaparet hem släkt till sig och dessutom från utlandet mitt under värsta krisen? Vi är otroligt många 70+ som vill göra detta, men gör det självklart inte. Det finns inga förmildrande omständigheter för att hon råkar vara kungens syster. Fy skäms på kungaparet.


 7. PernillaA skriver: 12 april, 2020

  De visar än en gång att reglerna inte gäller för den . Därför var kungens tal inte heller trovärdigt


 8. Aveline skriver: 14 april, 2020

  Håller med….till alla ovan. Hon borde ha stannat hemma! Usch och fy till kungahuset och all deras priviligierad livsstil. Är hon smittad?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar