Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar! Prinsessan Sofia tar med sig barnen till Älvdalen

29 nov, 2019, 07:00 
Prinsessan Sofia med prins Alexander
Det är inte bara Sofia som kommer hem till Älvdalen i dag. Vi kan avslöja att småprinsarna Alexander och Gabriel också är med!
Annons

Man kan lugnt säga att Sofia är lika mycket dalkulla som hon är prinsessa, och prins Alexander, 3, och prins Gabriel, 2, står också stadigt med varsin fot i sin mammas hembygd Dalarna. Och som grädde på moset är detta dessutom prins Gabriels hertigdöme.

Prinsessan Sofia med sina barn prins Alexander och prins Gabriel och sin hund, border terriern Siri.

Så när prinsessan Sofia i dag ska ”hem” och jobba så tar hon med sing sina småprinsar. Familjen laddar för en långhelg hemma hos familjen Hellqvist i Kåtilla Det blir som lilla julafton för deras mormor och morfar, Sofias föräldrar Marie, 62, och Erik, 70!

Annons

Men det börjar med jobb för Sofias del, strax före klockan 12.00 drar hon på sig prinsessrollen och rullar in framför Älvdalens nya stolthet, den nybyggda skolan. Sofias gamla skola finns däremot inte kvar, den revs för att ge plats åt nybygget.

Under tiden får någon i familjen hålla ställningarna hemma hos Marie och Erik med småprinsarna Gabriel, 2, och Alexander, 3.

Annons

Prinsessan Sofias barndomshem i Älvdalen

Sofia växte upp i den solgula enplansvillan i lilla Kåtilla, som ligger i utkanten av Älvdalen. Marie jobbar marknadsansvarig på förpackningsföretaget Rullpack AB och Erik är pensionär. Och så är de mormor och morfar i allra högsta grad.

Mormor Marie Hellqvist med prins Gabriel.
Mormor Marie med prins Gabriel.

Svensk Damtidnings Johan Söderlund är på plats i Älvdalen under invigningen, följ hans rapporter här under dagen!

Foto: TT.

Annons