Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar! Så kallas prins Oscar - allt om lillprinsens smeknamn

16 nov, 2016, 09:00 
AvJohanna Lejon
Estelle kallades för "Pricken". Men vad kallas prins Oscar? Vi vet mer om Oscars speciella smeknamn.
Annons
Haga slott, oktober 2016H.K.H. Prins Oscar / HRH Prince Oscar

I förra veckans Svensk Damtidning avslöjade vi att kronprinsessan Victoria kallar sin lille prins Oscar för “Oscis”. Att så är fallet berättade nämligen släktingen Oscar Bernadotte, 95, för Svensk Damtidning för en tid sedan.

Oscar, som var syssling med nuvarande kungens far, mötte sin kunglige namne på Haga slott i Solna, efter kusinen Gunnila Bernadotte af Wisborgs begravning i slutet av september. Victoria och Daniel bjöd nämligen in familjen till lunch.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Precis när vi skulle gå sa Victoria “Nej men vänta nu så ska jag hämta lille Oscis” – för det kallas den lille prinsen också. Han var jättefin, väldigt lik sin storasyster. En klok man, säger Oscis, som dock inte fick träffa prinsessan Estelle, eftersom hon var på förskolan.

En längre intervju med Oscar Bernadotte kommer i början av december.

Av: Anna von Koch.

Foto: Kate Gavor/Kungahuset.

Annons